Telegram

Pind: Landstyrker må til for at bekæmpe IS

Islamisk Stat kan kun besejres med landstyrker, mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind.
Telegram
25. september 2014 kl. 13:00

Det bliver nødvendigt at indsætte landstyrker for at knække den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS). Det rækker ikke med bombeangreb fra USA og arabiske lande, selv om Danmark bør tilbyde USA at sende danske F-16 fly til den internationale koalition.

Det mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind. Der må landstyrker til, fordi vestlige ledere ikke greb ind for længst, før IS skabte et kalifat i Irak og Syrien, som sendte tusinder på flugt, skar halsen over på gidsler i tv og truer de vestlige lande med radikaliserede hellige krigere, påpeger han.

- Jeg tror ikke, at det, vi gør, er nok. Jeg hæfter mig ved, at USA's øverstkommanderende (forsvarschef, general Martin Dempsey) vil indstille til præsidenten, at man skal bruge landtropper, hvis det, man gør, ikke virker, siger Søren Pind.

Han håber, at det er nok, når USA angriber IS med bomber fra fly og droner samt leverer våben til Iraks hær og kurdiske pesh merga-soldater. Vesten skal også støtte moderate grupper som den fri syriske hær, mener Venstres udenrigsordfører.

Han vil ikke kommentere, om Vesten eller Danmark skal sende landstyrker mod IS.

- Helt fra begyndelsen har vi i Venstre haft det princip - som vi blev hånet for af SF's udenrigsministre Villy Søvndal og Holger K. Nielsen - at vi ikke udelukkede noget på forhånd. Vi forholder os til situationen, som den er, ikke som den bør være, siger Søren Pind.

Spørgsmål: - Truer IS Europa?

- Man må være blind og døv for ikke at kunne se, hvad flygtningestrømme betyder for samfund, når traumatiserede mennesker skal integreres gennem mange, mange år.

- Man kan bare se, hvad palæstinensersærloven betød for Danmark i øgede omkostninger og kriminalitet. Katastrofen nu er ifølge FN større. Desuden er Danmark blandt hovedleverandørerne af mennesker, som tager til Syrien og kæmper og bliver radikaliseret, siger Søren Pind.

/ritzau/

Undskyld, jeg griner - Søren Pind - "selv hvis Danmark sætter deres F16 fly ind", så skal der stadig landtropper.
Venstres princip er, at vi forholder os til situationen, som den er (hvor ved Venstre det fra?).
Vi risikerer at få for mange flygtninge til Danmark.
Godt at indsatsen og bekæmpelsen ikke hviler på Venstre...

Det er kun tre år siden, Søren Pind tildelte det blomstrende demokrati, den vestlige koalition havde skabt i Irak, æren for at have været inspirationskilde for Det Arabiske Forår.

Og nu vil han skabe mere demokrati.

Andreas Konggård-Andersen, Peter Ole Kvint, Filo Butcher, Anne Eriksen, Rune Petersen, Tue Romanow og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Pind udtaler:
"Man må være blind og døv for ikke at kunne se, hvad flygtningestrømme betyder for samfund, når traumatiserede mennesker skal integreres gennem mange, mange år."

Her tænker Pind nok på de millioner af flygtninge, som Danmark var med til at skabe under den sidste krig i Iraq.
Venstre og Pind stod bagved Danmarks deltagelse i denne forbryderiske krig.

Filo Butcher, Anne Eriksen, Rune Petersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Er Søren Pind parat til selv at melde sig frivilligt, og kæmpe mod ISIS i forreste række, eller er det nogle andre, der skal sætte liv og lemmer på spil for at udføre hans krigsliderlige overbudspolitik?

Og hvor skal pengene til et nyt krigseventyr komme fra? Vil får i forvejen hele tiden at vide, at der ikke er penge til noget som helst, og der er blevet skåret langt ind i benet på det helt grundlæggende sociale sikkerhedsnet. Krudt og kugler koster manye penge, og med mindre Søren Pind har fundet en sportstaske med kontanter, så skylder han os en forklaring på hvem der skal holde for, så der kan blive råd til at han kan vise sig som en fandens karl, der tør slå folk ihjel nede i Langtbortistan.

Holger Madsen, Filo Butcher, Rune Petersen, Tue Romanow og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Ja der skal soldater til for at nedkæmpe denne rabiat religiøse krigersket.
- Men skal de komme fra vestlige lande

Var det ikke på tide man fik muslimske lade til at rykke ind og nedkæmpe dette religiøs uvæsen ?
Det vil kun være rimeligt da meget af konflikten bunder i religiøs fnidder.
Saudierne og de andre Beduiner har bare at tilbyde deres soldater og isenkram, i kampen mod den religiøse tilsmudsning af deres religion.

En anden rolle DK kunne spille i stedet for fly og bomber. Kunne være humanitær indsats i nærområdet.
Hvis Pind mener e flygtninge udgør en trussel mod det danske samfund, kunne ´han jo stille sig i spidsen for at drive velorganiserede flygtninge lejre, og lægge pres på både syrerne og tyrkerne om at de bare har at tage sig sammen og få løst problemet i inenationalt regi.

Han har fuldstændig ret, han Pind.

Har han allerede meldt sig selv som frivillig?

Gert Selmer Jensen, Rasmus Kongshøj og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Send Søren Pind mod IS. !

Hvor mange landtropper kan Søren Pind og partiet Venstre mobilisere.?

Pind skal nok være infanterist.

Feltmarskal Pind skærer tingene ud i pap og ordner ærterne i mellemøsten.

Ugen efter løser han alle klodens problemer og krones til frelser.

Alt sammen på grund af et skæg.