Fødevareminister vil forbyde dyresex

Dan Jørgensen (S) vil ændre dyreværnsloven og forbyde sex med dyr i Danmark.
12. oktober 2014 kl. 08:40Opdateret 12. oktober 2014 kl. 08:50

Snart bliver det forbudt at have sex med dyr i Danmark. Fødeminister Dan Jørgensen (S) er nemlig vej med en ændring af dyreværnsloven, der vil forbyde seksuelle akter med dyr, skriver Ekstra Bladet.

Den eksisterende lovgivning forbyder, at dyr påføres smerte, lidelse, angst eller varige men og derfor har et flertal i Folketinget hidtil afvist at ændre loven.

Men det har ændret sig, og efter nytår skal Folketinget behandle en ændring af dyreværnsloven.

- Det sker ud fra en række grunde. Den vigtigste er, at i langt de fleste tilfælde er det et overgreb mod dyret. Og under alle omstændigheder må tvivlen komme dyrene til gode. De kan jo i sagens natur ikke sige nej til at være med. Derfor skal det forbydes, siger Dan Jørgensen til Ekstra Bladet.

Med et forbud kommer Danmark komme på linje med resten af norden. Både Norge og Sverige har allerede forbud mod seksuelle akter med dyr. I 2011 blev dyresex forbudt i Norge, mens Sverige fulgte efter med et forbud i foråret i år.

Dan Jørgensen forklarer, at hensynet til Danmarks omdømme vejer tungt i beslutningen om et forbud.

- Flere og flere lande har forbud - blandt andet Norge og Sverige senest. Det giver en risiko for, at vi bliver et helle - et frirum - for folk, der anspores til at rejse hertil for at udleve de tilbøjeligheder.

- Det ønsker jeg ikke. Det ry og rygte skal vi ikke have. Der er lavet både dokumentarer og anden presseomtale af Danmark i den forbindelse. Og de sociale medier er kogt over med kampagner, som fremhæver Danmark, hvor dyr udnyttes seksuelt, siger ministeren til Ekstra Bladet.

Forslaget har imidlertid også opbakning hos befolkningen. En meningsmåling for Gallup lørdag viste, at 76 procent af danskerne vil have et forbud mod dyresex.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Danmarks omdømme, javel - men det kan kun gå for hurtigt - det er vel ikke så svært?
Kun 76 % synes det er forkert - lyder sygeligt.
For øvrigt kan vi lige tage minkbranchen, svine - og kyllingeproduktionen og forbedre vilkårene, eller afslutte for minkens skyld - for Danmarks omdømme!

Helge Rasmussen, Torben Nielsen, Christel Gruner-Olesen og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
John Christensen

Så vidt vides kan kunstig insemination af svin - KUN ske, efter seksuel stimulation af soen!

Så slipper russerne (i denne omgang) for at få skylden for landbrugets sammenbrud i Dannevang.

Dyresex giver bacon!
Husk det

God dag der ude

Bo Carlsen, Kurt Nielsen, Morten Jespersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Skal flueknepperi også forbydes?

Vibeke Rasmussen, Bo Carlsen, Torben Nielsen, Kurt Nielsen, Morten Jespersen, Olaf Tehrani, Flemming Scheel Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

I øvrigt et fantastisk lovforslag, man har fundet der. Det er populært, appellerer følelsesmæssigt til folk, og vigtigst af alt, så koster det ikke noget for magtfulde samfundsgrupper.

Enhver politikers våde drøm.

Lad os snakke om eksotiske sjældenheder som dyresex. Så slipper vi for at tale om den måde, man rutinemæssigt mishandler millioner af dyr i det industrielle landbrug.

Bo Carlsen, Helge Rasmussen, Torben Nielsen, Niels Mosbak, Kurt Nielsen, Morten Jespersen, Olaf Tehrani, Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Utroligt, hvad staten blander sig i. Nu skal det gå ud over dyrene.
Hvordan skal dyrene forklare overgrebet til dyreadvokaten, forstå det, betale bøden og undgå at gentage fornøjelsen. Måske gå til dyrepsykolog.

Flemming Scheel Andersen

Godmorgen.
Er det mon valgår, siden det gamle øg nu trækkes af stalden igen??

OK, så se et par links:
http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/nyheder/sex-med-dyr-boer-vaere-ulovligt...
http://politiken.dk/udland/ECE1280390/justitsministeren-forsvarer-lovlig...
http://www.skrivunder.net/stopsexueltmisbrugafdyr
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=131347

http://rescuedog.dk/side.asp?Id=172264

Se den sidste hvis du er i tvivl - jeg blev opmærksom på det for nogle år siden, da nogle forsøgte at redde en schæfer fra et sted syd for Århus - de måtte levere den tilbage, da det jo var lovligt!

God søndag

Henrik Brøndum

Glad for jeg ikke er Dan Joergensen i denne absurde sag, der formodentlig ender med at det er lovligt at klippe nosserne af en purung hangris med en bidtang - men strafbart at kaele for dem.

Rasmus Kongshøj, Vibeke Rasmussen, Bo Carlsen, Kurt Nielsen, Torben Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Til alle mine mange 'fans' herinde:

Jeg har haft artiklen liggende siden - for mig - tidligt i morges med en ambition om at skrive noget morsomt/ironisk, men hver gang jeg har forsøgt, er jeg endt med at dø af grin. Så nu må jeg simpelt hen smide håndklædet i ringen og opgive. Beklager: Det må i sgu have til gode til en anden go' gang.

Nå, men så alligevel. Nu er jeg jo blevet lidt klogere efter alle de nyttige links, der har fundet vej til spalterne: Det ser ud til, at vi måske kan nøjes med at få forbudt 'misbrug', så det stadigvæk forbliver legalt at 'bruge' (kæle)dyrene.