Telegram

Medier i Eritrea: Dansk rapport renser os for anklager

En dansk asyl-rapport bruges af medier i Eritrea til at frifinde landet for beskyldninger om tortur
Telegram
3. december 2014 kl. 21:20

Kritikken er haglet ned over Udlændingestyrelsen, efter at en rapport om sikkerhedssituationen i det østafrikanske land blev offentliggjort.

Rapporten konkluderede, at det er sikkert at sende desertører og militærnægtere fra Eritrea tilbage, hvis de underskriver et såkaldt angrebrev og betaler en strafskat. Det fik kritikerne til at råbe højt, og en navngiven kilde fra rapporten til at trække sig.

Den såkaldte fact finding-mission i landet og den senere rapport møder dog opbakning fra støtterne af regimet i Eritrea.

- Teknisk set punkterer Danmark med sin fact finding-mission samtlige beskyldninger om brud på menneskerettighederne i Eritrea og udstiller dem som ren propaganda, skriver det eritreiske medie Tesfanews.net ifølge Politiken.

Udlændingestyrelsen vurderer, at den danske fact finding-mission i Eritrea har givet ny information, der viser, at eritreiske statsborgere, der er udrejst illegalt og har unddraget sig værnepligt, godt kan genindrejse.

Rapporten fik dog en hård medfart, da professor Gaim Kibreab, den ene af rapportens to navngivne kilder, trak sig fra rapporten, fordi han følte sig forrådt og misbrugt af de danske embedsmænd.

- Mange af os eritreere uden for landet ser meget negativt på den danske rapport.

- Men hos støtterne af regimet i Eritrea var rapporten meget velkommen, og nu prøver de med rapporten at rense beskyldningerne mod landet, siger Hamtom Yohannes, der oprindeligt er fra Eritrea, men nu er journalist i Holland og gæsteforelæser ved universitetet i Leiden.

/ritzau/

Opdateret 4. december 2014 kl. 07:55

man finder de facts man gerne vil finde, det er et gammelt politisk trick, så gammel som politik selv er.
Resultatet for denne såkaldte undersøgelse var fra starten bestilt. Man har nok købt et par folk til at bekræfte hvad man gerne ville have bekræftet, ret længere er den sag vel ikke. At den gode professor har fået samvittighedskvaler og trukket sig er noget man elegant vælger at overse.

patetisk.