Autismeforening: Autisme er et medfødt handicap

Både autismeforening og børneprofessor mener, at det er tvivlsomt, at omskæring skulle være årsag til autisme
9. januar 2015 kl. 13:30

Sammenkædning af autisme og omskæring er meget misvisende.

Så klar er meldingen fra Landsforeningen Autisme, efter at forskere fra Statens Serum Institut fredag har offentliggjort et studie, der kæder rituel omskæring sammen med autisme.

Studiet offentliggøres fredag i det britiske videnskabelige tidsskrift Journal of The Royal Society of Medicine og konkluderer, at drenge, der omskæres, har 46 procent højere risiko for at udvikle autismeforstyrrelser.

Landsforeningen Autisme opfordrer til, at flere internationale projekter undersøger området yderligere, før der drages hurtige konklusioner.

- Det er vigtigt at huske på, at studiet alene viser et sammenfald i forskellige oplysninger, som man har valgt at holde op imod hinanden. Det beviser på ingen måde, at der er en reel årsagssammenhæng mellem omskæring og autisme, siger landsformand Heidi Thamestrup fra Landsforeningen Autisme.

Ifølge landsforeningen peger den viden, autismeforskere har i dag, entydigt i retning af, at autisme er et livslangt og medfødt handicap, der er genetisk betinget og altså ikke en tilstand, der kan udvikle sig efter fødslen, siger hun.

Også Carsten Obel, professor i mental børnesundhed, Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet og overlæge ved Komiteen for Sundhedsoplysning, mener, at man skal være forsigtig med at konkludere, at omskæring skulle være årsag til autisme.

- Jeg finder det en smule vanskeligt at forestille sig, at omskæring kan føre til autisme ud fra den viden, vi har om udviklingen af denne lidelse, siger han til Jyllands-Posten.

- Formentlig er autisme allerede udviklet ved fødslen, så den foreslåede mekanisme med, at smerten ved omskæring skulle være en årsagsfaktor, er tvivlsom, siger han til Jyllands-Posten efter at have læst rapporten.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

I artiklen kan læses: "Ifølge landsforeningen peger den viden, autismeforskere har i dag, entydigt i retning af, at autisme er et livslangt og medfødt handicap, der er genetisk betinget...".
Hvis autisme skulle være en arvelig lidelse, så vil den ikke udvikle sig nærmest "eksplosivt".
Så kære forskere /eksperter udtalelsen er en ommer efter konsultation af lærebøger i genetik / arvelighedslære.

Noget andet er, at følsomhed overfor påvirkning af miljøgifte er en arvelig egenskab.
Måske skulle forskere / eksperter i stedet koncentrere sig om at lede efter mere relevante årsager til autisme?

Et hurtigt opslag giver følgende interessante oplysning:

"That nearly a third of identical twins differ in autism symptoms makes clear that there are also NONGENETIC INFLUENCES at play in some cases,” Dr. Wong comments. Though they share the same womb, identical twins can experience different stresses during pregnancy and BIRTH, she notes" (mine fremhævelser)

Hvis Stress under fødslen kan påvirke autisme, er det vel ikke umuligt at forestille sig at det også kan ske nogle dage efter fødslen. Jeg synes at de interviewede forskere udtaler sig på en uprofessionel måde. De giver offentligheden indtryk af at autisme sandsynligvis er rent genetisk betinget. Dette vides med sikkerhed at være forkert. Der er mere på spil end blot DNA.

Steffen Gliese

Der er formodentlig DNA og ydre påvirkninger på spil - som med alt andet. Jeg forudser allerede nu, at dette gen-idioti går over om et halvandet års tid, når det går op for forskerne, at alle er disponeret for alt muligt, og at det i høj grad er påvirkning af både sanselig, intellektuel og følelsesmæssig karakter, der til sammen med alle mulige andre omstændigheder fører til det uforudsigelige slutresultat af et work in progress.