Telegram

Kommentator: Ingen kan være imod udspil fra blå blok

Blå blok vil øge midler til politi og berolige befolkning, men det kan være politisk slag i luften, lyder det.
Telegram
18. februar 2015 kl. 09:10

Blå blok forsøger at vise handlekraft ved at kræve flere penge og bedre udstyr til politi og efterretningstjenester i en kronik i kølvandet på weekendens terrorangreb i København.

Det mener Troels Mylenberg, chefredaktør for Fyns Amts Avis og politisk kommentator, men samtidig ser han det mere som en måde at berolige befolkningen på, end det er et forsøg på lancere konkrete politiske tiltag.

- Man kan enes om det, og ingen kan være imod, når politiet har en række sårede mænd og på den måde gik forrest. Spørgsmålet er, om man med sikkerhed kan sige, om bedre udrustning havde afværget det her.

- Derfor kan man hævde, at det er forsøg på at vise sig handlekraftig fra borgerlig side, men også et forsøg, som kan være et slag i luften, siger Troels Mylenberg efter en kronik fra blå blok i Jyllands-Posten onsdag.

Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape Poulsen (K) og Anders Samuelsen (LA) stiller i alt fem krav til en terrorpakke.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kritiserer partilederne for at bryde borgfreden med deres udspil.

I kølvandet på angrebene på Charlie Hebdo i Frankrig for en måned siden har regeringen bebudet en vurdering af, om der er behov for ekstra ressourcer til politiet. En vurdering, som snart er færdig, lyder det.

Samtidig står folketingsvalget for døren, men tiltaget er ikke politisk valgflæsk, lyder vurderingen.

- Det er et politisk udspil, men det er ikke politik, der bliver lanceret i Folketinget, men i en kronik. Derfor er det mere et signal til befolkningen, end det er et signal til Christiansborg.

- Jeg synes ikke, man kan kritisere de borgerlige for at komme med det her, for politikere skal reagere på, hvad der foregår i virkeligheden, siger Troels Mylenberg.

Spørgsmål: Angrebene skete i weekenden og med regeringens eftersyn på vej, burde man så ikke vente?

- Jo, det kan man mene. Men mener man det, kan man gennemskue, at kronikken er et behov for blå blok at vise, at de handler i en tid, hvor regeringen sidder på udspillet. Det kan være svært at være i opposition, for hvordan skal man reagere, siger han.

/ritzau/

Opdateret 18. februar 2015 kl. 09:25

På spørgsmålet om, hvordan man giver borgerne mere sikkerhed, er svaret fra blå blok altså, at give flere penge til politiet.

Jeg ved ikke, om blå blok selv tror på, at flere penge til politiet kan garantere befolknings sikkerhed? - Jeg gør det i hvert fald ikke.

Flemming Nielsen

Sådan lyder det fra TV2 chef kommentator.
At det ikke er et politisk udspil er noget vås, de slår åbnedøre ind, og det er ikke den I kølvandet på angrebene på Charlie Hebdo i Frankrig for en måned siden rapport, men politiets egen evaluering om hvad behov de har der ventes på. Så de borgerlige forsøger at tage patent på løsninger, et 2 årig bar vil kunne se vil være på politiets ønskeseddel, løsninger regeringen allerede har bebudet de vil se på, når politiets evaluere er klar. Det Mylenberg gør er at tale de blå brud på borgfreden ned.

En ny voldspakke - til politiet...

En anden ting er, at hvis man genansatte flere i politiet til at udføre "normale opgaver" i gadebilledet - det ville være en gevinst.
Nu så mange skal "fotografere" også!