Telegram

Alternativet kræver omstilling af miljøet

Alternativet skal have indrømmelser om grøn omstilling for at støtte Thorning, siger partiformand Uffe Elbæk.
Telegram
15. marts 2015 kl. 13:00

Alternativet vil ikke være nyttige idioter, hvis partiet kommer i Folketinget og sikrer Helle Thorning-Schmidt (S) fire år mere som statsminister. Partiet kræver indrømmelser, som sikrer en bæredygtig omstilling af samfundet og menneskene.

Sådan siger Alternativets formand, Uffe Elbæk.

- Hvis vi skal pege på en regering, så skal den have en progressiv politik på de områder, vi synes er meget vigtige: miljømæssig og social omstilling. Vi vil ændre kurs i forhold til den neoliberale økonomi, der har præget vort samfund i årtier, siger Uffe Elbæk.

- Planeten er under et massivt forbrugspres. Det er vi også som mennesker. Alt for mange marginaliseres og kan ikke klare den måde, vore arbejdspladser og arbejdskultur er i dag.

Alternativet ligger under spærregrænsen med 1,8 procent i Voxmeters seneste meningsmåling for Ritzau. Men partiet vokser knap halvanden procentpoint i den seneste måling, og resultatet ligger indenfor Voxmeters statistiske usikkerhed.

- Det ser godt ud. Vi er glade for, at vi går frem. Man skal tage disse målinger med et meget stort gran salt. Men det afspejler vor opfattelse af en markant stigende interesse for partiet og dets politik, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk frygter ikke, at partiet skades, fordi hovedbestyrelsen ekskluderede den bedrageridømte finansmand, Klaus Riskær Pedersen, der ville være spidskandidat i København.

- Det var en opmærksomhed, vi godt kunne have været foruden, siger formanden.

Alternativet lancerer snart nye politiske udspil om sundhed og økonomi, forklarer han.

Spørgsmål: - Så I har jeres egne fokusgrupper?

- Fokusgruppe og fokusgruppe. Vi inviterer danskerne ind i det, vi kalder politiske laboratorier, hvor alle kan bidrage med deres erfaringer og gode ideer, siger Uffe Elbæk.

/ritzau/

Herman Hansen

Efter jeg fik øje på Alternativet har jeg haft det sådan som jeg havde det til Jul som barn, før pakkerner skulle åbnes. Endelig et social liberalt miljøparti, som med empati rummer mulighederne for fremtidens udfordringer.

Børge Rahbech Jensen

Det kommer ikke til at ske, og selv hvis Alternativet får indrømmelser om grøn omstilling, kan de vise sig at være ligegyldige.

"Vi vil ændre kurs i forhold til den neoliberale økonomi, der har præget vort samfund i årtier, siger Uffe Elbæk"

Det er muligt, men Uffe Elbæk og Alternativet har fået sin popularitet på samme måde, som den såkaldte neoliberale økonomi har. Det er ikke så meget Folketinget som medier og økonomer, der har skabt grobund for, at det, der kaldes neoliberal økonomi, kom til at præge samfundet, og fortsat støtter den samfundsmodel. Foreløbig er det svært at finde andre forskelle på Alternativet og de fleste andre partier i Folketinget, end Alternativet endnu ikke har en politik på ret mange områder.

Bo Carlsen: "(....)kræver fra nu af, at at alle sorte affaldssække skiftes ud med grønne."

Jeg ved heller ikke, hvor du kommer fra. Kommunen, jeg bor i, kræver i forvejen sorte affaldssække erstattet med gennemsigtige affaldssække, hvis de skal bruges til aflevering af affald på genbrugspladser. Begrundelsen er, at de medarbejdere, der skal håndtere affaldet, skal kunne se, hvad sækkene indeholder.

Michael Kongstad Nielsen

Det lyder godt.
Hvis Alternativet bliver tungen på vægtskålen, og sætter sin parlamentariske magt ind på forbedring af miljø og bæredygtighed, så kommer der til at ske noget.

Niels-Simon Larsen og Dorthe Jørgensen anbefalede denne kommentar