Telegram

Alternativet over spærregrænsen: Vi er klar til valg

Ny måling sender Alternativet over spærregrænsen, og Uffe Elbæk melder partiet klar til valgkamp.
Telegram
31. marts 2015 kl. 09:20

For første gang siden Alternativet blev stiftet, ligger partiet over spærregrænsen i en af de seks store danske meningsmålinger.

2,6 procent af stemmerne vil ifølge en måling foretaget af Greens Analyseinstitut stemme på det unge parti, skriver Børsen tirsdag.

Et sådant resultat ved det kommende valg vil sende partiet i Folketinget med fem mandater, og det vækker begejstring hos medstifter og politisk leder Uffe Elbæk.

- Det er meget motiverende, siger han til Ritzau og uddyber:

- Man skal altid tage målinger med et gran salt, og vi er meget ydmyge over for opgaven. Men det er vigtigt for mig, at når man kigger på tværs af de forskellige målinger, så har vi fremgang, uanset om vi ligger over eller under spærregrænsen.

I målingen fra Greens går Alternativet frem til 2,6 fra 1,7 procent i den seneste måling, som er en måned gammel.

I den seneste måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, og hvor indsamlingsperioden overlapper med målingen fra Greens, ligger Alternativet til 1,5 procent mod 1,4 ugen forinden.

I begge målinger er der en statistisk usikkerhed om partiets tilslutning i størrelsesordenen 0,8-0,9 procentpoint.

Senest den 15. september skal danskerne til folketingsvalg, og her vil fokus være rettet mod spærregrænsen på 2,0 procent af stemmerne, som vil give Alternativet plads i Folketinget med fire mandater.

- Vi tager intet for givet, men vi er så klar til at gå ud i en valgkamp, erklærer Uffe Elbæk.

- Vi har sat en deadline om, at alt skal være klart den 14. april, så hvis hun (statsminister Helle Thorning-Schmidt, red.) trykker på knappen den 7. april, må vi tage den udfordring. Men ellers er vi klar.

Alternativet er i fuld gang med at turnere landet rundt med politiske møder, som i sidste uge bragte Elbæk til Ringkøbing og Aalborg.

Det næste store kryds i kalenderen er, såfremt det ikke bliver udskrevet valg før sommerferien, Folkemødet på Bornholm i juni, hvor partiet også holder sit landsmøde.

/ritzau/

Tillykke !
Nu må I ud med konkrete udmeldinger - f.eks om grundskat, bygningsskat, bundskat, dagpenge, sociale ydelser(basisindkomst), bureaukratiets tyranni, personlig frihed, landdistrikternes problemer.............

Sabine Behrmann

Jamen, Leo Nygaard, så kom da, og vær med! Du behøver ikke en gang at melde dig ind. Men hvis du har noget på hjertet, vil vi da gerne lytte til og tale om det.

(Men jeg forstår nu ikke, hvorfor vi skal have så travlt. Når det drejer sig om klimaforandringer og spild af ressourcer, er der jo også uanede mængder af tid ;-))

Sabine - Jeg har skrevet to indlæg på hjemmesiden under programmet 4.3 og 5.3.
Up front på hjemmesiden er der ingen debatmulighed, så vidt jeg kan se ? Derfor godt gemt.

Om det konkrete, er I jo allerede i mediernes skarpe lys og det bliver "værre".
Måske er der valg i maj ??

Jeg er medlem af Retsforbundet - Du ved : Grundskat, resurseafgifter, ingen skat på flittige hænder, ingen bygningsskat, basisindkomst, demokratisering af folkestyret ...................
Og så i øvrigt BÆREDYGTIGHED.

Herman Hansen

Herfra også et tillykke til Alternativet. Der er brug for jer. Både for jeres politik, men også for at bane vejen for Thorning og Co. For hellere en mild influenza frem for pest.

Min stemme har I.

Michael Kongstad Nielsen

Jubii ..., tillykke, kan ikke være bedre, og kom nu ... fuld fart frem!

Herman Hansen

Og det ser jo godt ud for rød blok i disse dage. Nogen mener det er Socialdemokratiets stramninger om, at flygtninge skal arbejde når de kommer til Danmark. Jeg siger det er Venstre og Løkkes hetz mod ledige der slå fejl. Særligt den umenneskelige kampagne mod kontakthjælpsmodtagere har for alvor vist Venstre og Løkkes sande ansigt overfor vælgerne, som har fået mere end nok af ramponeringen af de danske kerneværdier, som er vores identitet og stolthed.

Herman Hansen

Der breder sig en stank af cigaretrøg og øl bøvs i de danske stuer for tiden.

Sabine Behrmann

Leo, jeg har vist nævnt det før et eller andet sted her - hvis du har en Facebook-profil, kan du bare blive medlem af de grupper, Alternativet har dér.

Debatfunktionen på hjemmesiden er under opbygning, og på et eller andet tidspunkt håber de unge mennesker, der står for det, at vi andre vil flytte derhen. Jeg tror ikke det sker, netop fordi vi nu har brugt FB i temmelig lang tid.

Som sagt: Du behøver ikke at være en af os for at vi gider lytte. Men vi gør det mest der, hvor NSA kan se det uden at skulle anstrenge sig meget.

Flemming Scheel Andersen og Anna Exner anbefalede denne kommentar

Sabine, jeg tror der vil være fordel for Alternativet at dele links til FB-grupperne :)

Michael Kongstad Nielsen

Hurra.

Herman Hansen

Alternativet kommer ikke til at ændre verden, men deres budskab er vigtigt og berettiget. Når de kommer i folketinget er deres vigtigste opgave derfor ikke, at iscenesætte deres politik umiddelbart, men at vise vejen for den etablerede politik. Og den mulighed findes heldigvis i et demokratisk land med en spærregrænse på 2%, som sikre alle har mulighed for at blive hørt. Men som sagt, politisk påvirkning vil være den vigtigste opgave i folketinget, når de er stemt ind efter næste valg.

Michael Kongstad Nielsen

Herman - hvad ændrer verden? Det vides ikke. Det menes, at en sommerfugls beslutning om at slå vingerne sammen i Australien, via kaosteori kan ændre verden i Nordamerika. Alternativet kan være en sådan lille vinge.

Herman Hansen

Hvor sommerfuglen end basker sine vinger, medvirker det til forandring. Forhåbentlig til det bedre for menneskeligheden. Som almindelig menneske lever vi langt hen ad vejen på håbet.