Telegram

Lille prins Henrik skal gå i katolsk privatskole

Dronning Margrethe og prins Henriks barnebarn, prins Henrik, skal gå i skole i Ordrup - nord for København.
Telegram
25. marts 2015 kl. 11:50

Prins Joachim og prinsesse Marie har valgt at sende deres ældste barn på privatskole.

Efter sommerferien skal prins Henrik, der til den tid vil være seks år, således starte i 0. klasse på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Sct. Joseph Søstrenes Skole er en katolsk privatskole med plads til omkring 430 elever. Skolen blev opført i 1888, da Sct. Joseph Søstrene fik overdraget et areal i Ordrup af fru kammerherreinde Polly Berling, der var enke til Berlingske Tidende-udgiveren Carl Berling.

Siden opførelsen er skolen blevet udvidet flere gange.

Prins Henrik er nummer ni i arvefølgen til den danske trone. Den femårige prins har gået i børnehave i Garnisonskirkens Menighedsbørnehave, efter at familien flyttede fra Møgeltønder til hovedstadsområdet.

Prins Joachims ældste søn, prins Nikolai, fra ægteskabet med grevinde Alexandra går på Herlufsholm kostskole ved Næstved, mens forældreparrets andet barn, prins Felix, går på Krebs' skole på Østerbro.

Det samme gjorde far og deres onkel, kronprins Frederik, inden de sammen gik et år på kostskolen École des Roches i Normandiet i Frankrig efter endt skolegang på Krebs' Skole.

Ud over sine tre sønner har prins Joachim også en datter, prinsesse Athene, der i januar fyldte tre år.

/ritzau/