Løkke fortsat tavs om Venstres kontanthjælpsloft

Efter mere end et år er det fortsat uvist, hvor Venstres "moderne kontanthjælpsloft" skal ligge.
2. marts 2015 kl. 18:25

Siden Venstres landsmøde i 2013 har det været partiets politik at indføre et "moderne kontanthjælpsloft".

Men selvom partiet mandag kritiserer, at et par på kontanthjælp med tre børn kan modtage godt 454.000 kroner om året, så har partiet endnu ikke taget stilling til, hvor loftet over kontanthjælpen og andre ydelser skal ligge.

- Det har vi ikke taget stilling til endnu. Det afgørende er at få gjort forskellen på at være i arbejde og passiv forsørgelse større, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger samtidig, at der ikke bliver tale om en sænkelse af de enkelte ydelser, men et loft over hvor meget kontanthjælpsmodtagere kan modtage i forskellige offentlige ydelser.

Siden oktober 2013, hvor Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen på Venstres landsmøde præsenterede idéen om et "moderne kontanthjælpsloft", har det været partiets alternativ til regeringens politik på området.

Spørgsmål: I har identificeret et problem og et tal, som alle er enige i passer. Kommer der et præcist tal fra jer, så folk ved, hvor I vil sætte loftet?

- Nu siger du, at det er et problem, alle er enige om. Vi bliver mødt af Socialdemokraterne, der kalder det en skræmmekampagne, selvom det er et tal, vi har hentet direkte ud af ministeriet, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg tror, at danskerne vil være enige i, at selvfølgelig skal vi passe på dem, der uforskyldt er havnet i ledighed. Men vi skal også passe på, at vi ikke fjerner incitamentet til at tage et arbejde.

Spørgsmålet: Får vælgerne at vide, hvor loftet skal ligge, eller hvor meget skatten skal sænkes med, før de skal stemme næste gang?

- Jeg ved ikke, hvornår vælgerne skal stemme næste gang. Men vi går ikke og putter med, hvad vores ambition er, svarer Venstre-formanden.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nanna Wulff M.

Underbukser! Sokker! Sko! Pornofilm!

Under bæltestedet? Ja, uden tvivl!

Tue Romanow, Torben Arendal, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

De på kontanthjælp arbejder jo også i nyttejobs??? Kender da en! 37 timer om ugen for knap 10.000 om måneden og det er før skat, uden feriepenge, pension eller noget! Tror nok hellere at han vil i rigtigt arbejde, men det siger jobcentret, at der ikke er noget af!

Tue Romanow, Torben Nielsen, lars abildgaard, Peter Taitto, Henning Pedersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
lars abildgaard

@ Torben Nielsen, det skal de hvis de er gifte, den tidligere reform af gensidig forsørgelsespligt er ved at blive rullet tilbage, og jeg kan oplyse at flere kommuner ikke har overhold forvaltningensloven jvf parthøring.

http://www.avisen.dk/til-grin-kommuner-tilbagebetaler-kassen-til-samleve...

" Norddjurs Kommune har lavet fejl i 112 sager om kontanthjælpsmodtagere, der skal forsørges af deres samlevere. Det koster Norddjurs lige så meget, som der var afsat til at vedligeholde kommunens bygninger i hele 2014."

http://www.avisen.dk/kaereste-koks-koster-lille-landkommune-tre-millione...

Torben Nielsen, Henning Pedersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Ritzau slår til igen igen:

"et par på kontanthjælp med tre børn kan modtage godt 454.000 kroner om året" - sagt som om det var et veletableret faktum.

"I har identificeret et problem og et tal, som alle er enige i passer." - På trods af at alle, der har gidet bruge fem minutter på at sætte sig ind i emnet, ved at Venstre-tallet er groft manipulerende.

Og det kommer oven i, at man ganske ukritisk har frembragt Venstres smædekampagne mod fattige børnefamilier.

Information har nogle ganske glimrende rubrikker over artiklerne og i øverste højre hjørne af artiklen. Her kunne man passende sætte Ritzau-telegrammer ind på lige fod med reklamer for internetopkoblinger og investeringsfiduser.

Det er at tage læserne ved næsen, når man placerer politiske kampagneannoncer på det sted, hvor artiklerne plejer at stå.

Torben Nielsen, Steffen Nielsen, Marianne Christensen, Jens Jørn Pedersen, Henning Pedersen, Mads Kjærgård og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Hvad mon Venstre betaler for annonceplads hos Ritzau?

Desværre bliver Ritzau mere og mere utroværdig!