Telegram

Socialdemokraterne lancerer ny indvandrerkampagne

- Kommer du til Danmark, skal du arbejde, lyder det fra Socialdemokratiet i en ny kampagne, der starter søndag
Telegram
21. marts 2015 kl. 18:50

Stramme asylregler og flere krav til indvandrere.

Det er meldingen i en ny kampagne fra Socialdemokraterne, som også sætter fokus på, at "kommer du til Danmark, skal du arbejde."

Kampagnen, der rammer et af den kommende valgkamps måske hedeste emner, skydes i gang hen over weekenden med plakater og annoncer.

- Det er det, vi står for. Og det er den politik, som denne regering har ført, siger politisk ordfører Maja Panduro (S) til Ritzau.

- Vi har strammet kravene til at kunne få asyl i Danmark. Det er første gang i 12 år, at en dansk regering har gjort det.

Grunden til, at regeringen har strammet asylreglerne skyldes ifølge Maja Panduro, at der lige nu er flere flygtninge i verden, end der har været siden 2. verdenskrig. Og det er noget, der også skal kunne håndteres i Danmark, siger hun.

- Samtidig skal vi behandle de mennesker, der kommer hertil, på en ordentlig og rimelig måde. Men dertil hører også, at vi stiller krav til hinanden, og at vi er ærlige omkring, hvilke forventninger der er til folk, som kommer til Danmark, siger Maja Panduro.

Den nye kampagne lægger sig i kølvandet på det integrationsudspil, som regeringen præsenterede i onsdags.

Udspillet "Alle skal bidrage" har til hensigt at sende flere udlændinge ud på arbejdsmarkedet i stedet for at parkere dem på kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

- Det handler om, hvordan vi kan sikre, at flere end i dag kommer i arbejde, siger Maja Panduro om udspillet:

- Og hvis man ikke kan få et rigtigt arbejde - som selvfølgelig er førsteprioriteten - skal man i stedet arbejde for sine ydelser.

- Heldigvis er der rigtig mange indvandrere, som er i job. Men der er stadig også for mange, som selv efter mange år i Danmark ikke forsørger sig selv. Det vil vi lave om på.

Valget skal senest afholdes 15. september.

/ritzau/

Steffen Gliese

Hele denne ideologiske arbejdslejr er en misforståelse. Selvfølgelig vil det være langt det bedste, hvis flygtninge kommer til også at have job i Danmark; men reelt set er vores største problem, at arbejdet tæller alt for meget i folks liv, selvom det er meget længe siden, at vi havde det store behov for ledige hænder.

Preben Haagensen, lars abildgaard, Karsten Aaen, Rune Petersen, Claus Jørgensen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

Ingen kan vel være i tvivl om socialdemokratiets manglende evne til at forstå hvad et ordentligt liv er. Hos S får du ikke velfærd eller frihed, men en arbejdslejr. Budskabet er : "mak ret!"

Svaret er : "Hell no!"

Med venlig hilsen
Lennart

lars abildgaard, Rune Petersen, Claus Jørgensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Jeg er enig i dine ord Lennart. Men jeg er bange for at vi ikke er enige i de bagvedliggende tanker. Så ingen anbefaling.... ;o)

Hvor er det latterligt og afskyeligt at se på, der er ingen grænser for hvor lavt man kan gå.Men danskerne æder det jo råt ligesom de æder alt andet, i et så oplyst land som Danmark er det sørgeligt at det består af 99% idioter.