Telegram

Afgørende notat om Dong-salget blev holdt skjult

Bjarne Corydon (S) undlod at fortælle Finansudvalget om mulig pligt til at bremse salg af Dong-aktier
Telegram
10. april 2015 kl. 22:50

Finansudvalget havde pligt til at bremse regeringens kontroversielle salg af en del af aktierne i Dong sidste år til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, ATP og PFA for 11 milliarder kroner, hvis der var mulighed for at få en højere pris.

Det fremgår af et hidtil ukendt notat fra Kammeradvokaten til finansminister Bjarne Corydon (S), der er dateret blot få dage før, salget blev vedtaget af Finansudvalget og SF's udtræden af regeringen. Det skriver Politiken lørdag.

Men ministeren fortalte aldrig udvalget om denne pligt og nægtede også at fortælle Finansudvalget, hvilke andre bud der blev givet på aktierne.

Det afsløres ifølge Politiken i en ny bog, "Det bedste bud", skrevet af journalist Anders-Peter Mathiasen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger til Politiken, at det er "helt uhørt", at finansministeren ikke har fortalt udvalget om notatet.

Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, mener, at Kammeradvokatens oplysninger skulle have været præsenteret for Finansudvalget.

- Det her lyder som relevante oplysninger, som Finansudvalget skulle have vidst, da det vedtog aktstykket.

- Specielt oplysningen fra Kammeradvokaten om, at Finansudvalget er forpligtet til ikke at godkende aktstykket, hvis det viser sig, at der er en bedre forretning, siger han til Politiken.

Finansminister Bjarne Corydon afviser kritikken.

- Det står til enhver tid Folketinget og Finansudvalget frit, om de vil tiltræde et aktstykke eller ej. Det gælder også i forbindelse med det aktstykke, som lå til grund for kapitaludvidelsen i Dong, skriver ministeren i en mail til Politiken.

/ritzau/

Opdateret 11. april 2015 kl. 08:39

Ole Chemnitz Larsen

Belastende fakta, der ikke kan bestrides, bortskaffes fra sagen

er almen praksis blandt embedsmænd, når der er noget at komme efter.

Dette viser fakta på fakta fra især Skatte- og Justitsministeriet.

Uffe Illum, lars abildgaard, Jens Lerdorf, Peter Nørgaard, Rune Petersen, Anne Eriksen, Peter Taitto og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
georg christensen

Her kommer så igen kun en lille del af sandheden frem vedr. DONG salget (bestyrelsens samt direktionens indflydelse er slet ikke blevet undersøgt), og virker bare igen som om de gamle partier på alle mulige måder på bedste vis med hemmeligheder og misinformation, (manglende information er misinformation), forsøger at beskytte deres eget sygelige, nærmest "egocentriske" magtbegærd. Noget lignende hvad vi oplevede i enevældens tidsalder eller i dag i Saudiarabien. Igen et tydeligt bevis på, at de gamle partier bør sendes på "kur", for at standse deres egen selvopløsnings proces. Hvis kuren så virker, så lad dem bare komme tilbage efter en 4 årig pause, fuldstændig uden offentlig indflydelse, deres ledende embedsmænd og kvinder bør også nedgraderes, at sende dem på pension, er for dyrt, så et tilfældigt kontorjob, med samme løn, ville nok være rimeligt, her vil det også være lettere at slippe af med dem. at sende dem på pension er alt for dyrt.

Søren Fosberg, Jens Lerdorf, Ernst Jensen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Den arrogfante Corydon er sandelig en dyr herre. 21 mia. + det løse. Mon det runde, tætbarberede hoved ruller godt?

Morten Lind, morten Hansen, Henrik Møller, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, lars abildgaard, Britt Kristensen, Rune Petersen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Peter Taitto, Lene Christensen, Ture Nilsson og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Something is rotten in the state of Denmark, - og det bliver værre og værre dag for dag.!

Morten Lind, Søren Fosberg, morten Hansen, Bertin Bonde Olesen, Peter Ole Kvint, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, Olav Bo Hessellund, Jens Lerdorf, Britt Kristensen, Brian Pedersen, Rune Petersen, Lene Christensen, Torben Arendal, lars abildgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvad tænker politikere på?! Er de ubekendte med, at de skal virke for samfundet på vegne af befolkningen, ikke for at genere oppositionen eller træffe beslutninger på tvivlsomt grundlag. Slet ikke ved at træffe beslutninger, som en meget stor del af befolkningen ytrede modstand overfor.
En socialdemokratisk finansminister kan simpelthen ikke indgå aftaler med finanskapitalen, det er ikke en vej, man kan betræde.

Morten Lind, Laurids Hedaa, Preben Haagensen, morten Hansen, Jacob Mathiasen, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen, Jens Lerdorf, Britt Kristensen, Connie Brask Jensen, Brian Pedersen, Henrik Christensen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Lene Christensen og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
Bodil Waldstrøm

Desværre er jeg ikke overrasket. Den sag har hele tiden lugtet langt væk. Vi blev taget ved næsen af vores egne folkevalgte - og da vi protesterede, blev vi kaldt pøbel.

Per Torbensen, Morten Lind, Kim Houmøller, Laurids Hedaa, Søren Fosberg, Preben Haagensen, morten Hansen, Jacob Mathiasen, Marianne Christensen, Sabine Behrmann, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen, Jens Lerdorf, Britt Kristensen, Connie Brask Jensen, Henrik Christensen, Peter Nørgaard, Rune Petersen, Torben Selch, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Lene Christensen, Jacob Jensen, lars abildgaard og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Formodentlig vil Venstre desværre nok holde hånden under ham.

Morten Lind, Søren Fosberg, lars abildgaard, Peter Ole Kvint, Uffe Illum, Jens Lerdorf og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Man må da håbe, at Bjarne Corydon for altid er forhenværende efter valget. For det er ikke den eneste "sag" han står for.

Torben Nielsen, Søren Fosberg, Marianne Christensen, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, lars abildgaard, Ivan Breinholt Leth, Henrik Christensen, Anne Eriksen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar

Deltage i quiz underholdningsprogram på DR det kan Bjarne Corleone trods alt finde ud af.

Peter Nørgaard

Som bekendt betyder minister tjener på latin.

Salget af Dong er ét eksempel på, hvem regering og co. er tjenere for - salget af TDC et andet af utallige eksempler.

Ding dong siger ringetonen. Hvem ringes der for?

Brian Pedersen

Kan man anmelde ham?

Morten Lind, Marianne Christensen, Peter Ole Kvint, Britta Hansen og Jens Lerdorf anbefalede denne kommentar
Brian Pedersen

og så få ham straffet, så må handlen gå tilbage. . .kom frisk...

Groft stats bedrageri.
Investor kreds aktindsigt i de skattefri fonde, Goldman Sachs har etableret sit Dong ejerskab i, vil nok være en rigtig god ide.
GS lever jo af at 'forrente' andre folks penge, så da ret relevant at få synliggjort alle navne på firmaer og personer, der har skudt penge i Dong via GS.
Og bliv ikke spor forbavset hvis der dukker danske 'inside' navne op i de GS's Dong fonde, for penge grådighed har som bekendt ingen grænser.
Gå efter guldet, hvis sandheden om stats bedrageriet skal frem i det offentlige lys.

Lene Christensen, Torben Nielsen, Uffe Illum, Jacob Mathiasen, Henrik Christensen, Carsten Wienholtz, lars abildgaard, Anne Eriksen og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

Hvad mon Bjarne Corydon skal lave efter valget?

Morten Lind, Torben Arendal, Lene Christensen, lars abildgaard og Peter Taitto anbefalede denne kommentar

@Brian Pedersen
Bjarne Corydon er nok mest blevet misbrugt af NWO eliten, så selvom han har et ansvar i den kikset Dong handel, tvivler jeg stærk på at han har skudt penge i GS's Dong fonde.
Men du har ret, de skal ikke have lov til at slippe godt fra det og 'invest' indskuds datoer på GS's Dong fonde, kan faktisk fælde dem noget så eftertrykkeligt.

Britt Kristensen

Corydon har nok is i maven og frygter intet. Og hvorfor skulle han også det:
Fogh fik os danskere i krig for første gang i utalrige år og trods stor modstand og modvilje i befolkningen og dele af folketinget. Da det viste sig, at han og hans medsammensvorne: Bush og Blair havde taget fejl mht motivet til krigs-deltagelsen, blev manden forfremmet og fik en fed tjans i Nato.
Sådan gør vi her i Danmark: Belønner forbrydere. I England bliver Blair buet ud, hvis han viser sig et offentligt sted, og Bush er sandelig heller ikke populær i USA. I Tyskland hedder det: "Die dumme Dänen". Måske ikke for ingenting.
Det værste er, at Fogh satte en dagsorden, som vi åbenbart ikke kan komme ud af. Danmark er en krigsførende nation. Gys! Før havde vi et forsvar, så vi kunne forsvare os mod angreb.
Skandalen med Dong er fatal af flere grunde. Ikke mindst det faktum at man solgte ud til folk som Godman Sachs. Uha, hvor burde Corydon skamme sig!

Morten Lind, Laurids Hedaa, Lene Christensen, Jens Lerdorf, Preben Haagensen, Jacob Mathiasen, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, Anne Eriksen, Peter Hansen, lars abildgaard, Olav Bo Hessellund og Bodil Waldstrøm anbefalede denne kommentar
Katrine Visby

Det hele har været aftalt på forhånd.
Bjarne Corydon havde en benhård strategi, og det var at Goldman Sachs aftalen skulle i hus. Han har brugt alle kneb for at afværge salget til anden side.

For hvem ved hvad der ville ske hvis han ikke holdt aftalen han havde indgået med Goldman Sachs forinden bag magtens korridorer?
De er jo nogle hårde drenge fra Goldman Sachs. En bank som i USA er berygtet for at være den skrupelløse vampyr-bank der tyer ingen midler for at nå deres mål. Men Corydon har været næsegrus beundring for den amerikanske bank.

Hele forløbet med med Dong-sagen har været yderst besynderlig. Spørgsmålet er bare om domstolene vil gå ind og føre en retssag om Dong-salget.

Per Torbensen, Morten Lind, Lene Christensen, Jens Lerdorf, Jacob Mathiasen, Janus Agerbo, Carsten Wienholtz, Anne Eriksen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Man kunne håbe, at domstolene ville stille op til en sag som denne - men jeg tvivler.
Det kunne også betyde, at andre måske mindre overtrædelser ville kræves behandlet og vi ved nu, at man længe har arbejdet for at sabotere oplysninger, der kan afsløre...

Jens Lerdorf, Kim Houmøller, Karsten Aaen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Brian Pedersen

Anne , kan domstolene kan da blive tvunget til det ??

olivier goulin

Sigh! Why am I not surprised?

/O

Kim Houmøller

Lige efter bogen. Slemme Fritz alias Edderkoppen trækker i trådene.

Lene Christensen, Per Torbensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Brian, det ved jeg faktisk ikke - det må være de mange "spidsfindigheder" i verserende sager, der får pessimismen til at gro :)

Venstres støtte, erhvervslivets Richelieu (Fritz Schur) med kammerherrenøglen kan trække i mange tråde (læs "Overklasseliv" af Søren Jacobsen).

"Hvad mon Bjarne Corydon skal lave efter valget?"

Han skal ned og tælle sine penge i HSBC Bank.

Morten Lind, Torben Arendal, Lene Christensen, Torben Nielsen, Uffe Illum, Marianne Christensen, Peter Knap, Karsten Aaen, lars abildgaard og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Læs den glimrende analyse af den suppedas, det repræsentative demokrati er endt i, i David van Reybroucks "Imod valg."Side 66-74

Herman Hansen

Jamen, gabbb. Det viste vi jo godt uden, at få noget at vide. Bare ordet Goldman Sachs var nok at vide. Det viser sig sikkert snart, at Goldman Sachs var rådgiver for den britiske regering i spørgsmålet om startstilskud til hav vindmølleparker.

Demokratiets magt høre til hos politikere og ikke lobbyister.

Flemming Scheel Andersen

Demokratiske Oligarker Næres Godt

Herman Hansen

Det er aldrig for sent Information. Tag jer dog sammen og få sandheden frem i lyset. Ellers har I ingen eksistens berettigelse.

Torben Nielsen

"Demokratiets magt høre til hos politikere og ikke lobbyister."

Du er blevet træt, Herman. Demokratiets magt tilhører folket!
Du kan idag næppe skelne politikere fra lobbyister. Jeg hørte forleden flere politikere kalde sig selv "meningsskabere" hvilket er et andet ord for lobbyister.

Peter Hansen, Morten Lind, Steffen Gliese, Janus Agerbo, Ib Christensen og Jens Lerdorf anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Vi mangleg helt rigtigt nogen der vil grave i DS involvement i de engelske vindmøkkeparker og om der er basis for en retsag mod GS for at have "rigget" markedet til egen fordel. Evt Insiderhandel.

Morten Lind, Laurids Hedaa og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

DS = GS

Sider