Telegram

Ekspertudvalg advarer mod whistleblowerordning

Ekspertudvalg fraråder efter halvandet års arbejde, at der indføres en whistleblowerordning ved lov.
Telegram
10. april 2015 kl. 11:40

Regeringens eget ekspertudvalg, der skulle vurdere fordele og ulemper ved en whistleblowerordning, advarer i sin rapport mod at indføre en whistleblowerordning ved lov.

Udvalget anbefaler i stedet, at man i den enkelte myndighed overvejer, om man skal etablere en whistleblowerordning i myndigheden. Fredag afleverede udvalget rapporten til regeringen. Den bliver nu sendt i høring.

* Udvalget skulle vurdere, om der er behov for lovgivning om offentligt ansattes ytringsfrihed, en styrket informations- og rådgivningsindsats eller andre administrative tiltag for at understøtte offentligt ansattes ytringsfrihed.

* Udvalget har også set på, om der er behov for øget ansættelsesretslig beskyttelse af offentligt ansatte, der anvender deres ytringsfrihed.

* Et enigt udvalg mener, at der er behov for en fortsat og løbende informationsindsats om offentligt ansattes ytringsfrihed.

* Samtidig peger et stort flertal i udvalget på, at der ikke er behov for at lovgive om offentligt ansattes ytringsfrihed eller meddeleret.

* Udvalget er mere delt med hensyn til, om der bør gennemføres en yderligere ansættelsesretslig beskyttelse af offentligt ansatte.

* Et enig udvalg mener, at der ikke bør gennemføres lovgivning. Udvalget har i den forbindelse opstillet nogle generelle retningslinjer om, hvordan whistleblowerordninger i den offentlige forvaltning kan etableres og administreres.

Kilder: Justitsministeriet

/ritzau/

Opdateret 10. april 2015 kl. 13:09

Lennart Kampmann

Der er ikke noget at komme efter.....

med venlig hilsen
Lennart

Ole Chemnitz Larsen

Afdæk eller begå kriminalitet
Er den reelle problemstilling i virkeligheden for myndighedspersoner, herunder ministre, når den første ulovlighed/kriminalitet er begået.
Og i disse situationer begår ministre og embedsmænd kriminalitet som udgangspunkt via især embedsmisbrug og forsømmelse i tjenesten.
Dette viser fakta på fakta fra Finans-, Skatte- og Justitsministeriet.

I denne sammenhæng forekommer det helt urealistisk at især Djøfere skulle forsøge at afsløre ulovlighederne.

Fakta viser også, at fagforeningen DJØF via afpresning mod borgerere og medlemmer har dækket over strafbare forhold i Skatteministeriet.