Obama vil sætte stopper for kontroversiel homo-omvending

En omstridt terapiform, der søger at få homoseksuelle på ’ret’ hetero-kurs, bør stoppes, melder Det Hvide Hus
9. april 2015 kl. 04:05Opdateret 9. april 2015 kl. 07:36

Homoseksuelle eller transkønnede unge skal ikke udsættes for en kritiseret terapiform, hvor deres seksuelle orientering bliver forsøgt ’omvendt’.

Det er budskabet fra Det Hvide Hus, efter at den 17-årige transkønnede Leelah Alcorn begik selvmord, da hendes forældre tvang hende i terapi for at få ændret hendes opfattelse af, at hun var en pige fanget i en drengekrop.

I en skriftlig udtalelse skrevet af præsident Barack Obamas seniorrådgiver Valerie Jarrett lyder det, at præsidenten i denne uge vil opfordre til, at alle terapiformer, der har til formål at ’kurere’ de unge, bør stoppes. Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer som svar på en underskriftsindsamling mod den kontroversielle behandlingsform, der benyttes af nogle konservative organisationer og religiøse læger.

På tre måneder har 120.000 mennesker skrevet under på opfordringen, skriver The New York Times.

- Vi deler jeres bekymring om de potentielt ødelæggende konsekvenser, terapien kan have for unge transkønnedes, bøssers, lesbiskes og biseksuelles liv. Som et led i vores mål om at beskytte den amerikanske ungdom vil denne regering støtte tiltag, der søger at forbyde brug af konversionsterapi til mindreårige, lyder det i meddelelsen.

Leelah Alcorn kom på mange amerikanske læber, da hun tog livet af sig selv i december. Forinden havde hendes forældre taget hende ud af skolen og isoleret hende i et forsøg på at ’gøre hende til dreng igen’, skriver The New York Times.

- De overvældende videnskabelige beviser tydeliggør, at konversionsterapi, især når det praktiseres på unge, hverken kan forsvares medicinsk eller etisk og kan gøre stor skade, siger Obamas rådgiver ifølge Reuters.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad har overskriften med emnet at gøre?

Underskrifts indsamlingen var på basis af en ung kvindes selvmord, fordi hendes forældre forsøgte at tvinge hende til at være en dreng. Det er på ingen måde reflekteret i overskriften, ikke engang indirekte eller hentydet.

Hvad har det med homoseksualitet at gøre? Eller heteroseksualitet? Udover at kønslige minoriteter organisere sig sammen med seksuelle minoriteter, for at kæmpe sammen, på trods af forskellige problemstillinger?