Regeringen åbner for studiepauser

Regeringen vil give studerende mulighed for at holde pause undervejs. Venstre afviser dog blankt.
8. april 2015 kl. 22:35

En treårig bacheloruddannelse på universitetet behøver ikke blive fulgt op med det samme af en toårig kandidatuddannelse.

I hvert fald hvis det står til regeringen, der vil give de studerende på landets universiteter mulighed for at holde en pause efter bachelorgraden og udskyde kandidatuddannelsen i op til to år. Det skriver Politiken torsdag.

I dag har de studerende kun retskrav på at komme ind på et kandidatstudie, hvis de fortsætter i umiddelbar forlængelse af bachelorstudiet. Men det vil regeringen ændre, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) til Politiken.

- De studerende skal kunne forlade studiet, arbejde i nogle år, og så vende tilbage og tage kandidatuddannelsen senere, hvis det er det, de vil, siger hun til Politiken.

Med ændringen skal de studerende få mere kontakt til arbejdsmarkedet, end de i dag har undervejs i deres uddannelse, og gennem arbejde blive bedre rustet til at vælge, i hvilken retning de vil specialisere sig på kandidatuddannelsen.

De studerende er glade for regeringens melding.

- Alle tiltag, der giver mere fleksibilitet i vores uddannelser, er en god ting. Det er der ellers ikke meget af i disse fremdriftstider, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd Yasmin Davali.

Skal regeringens forslag blive virkelighed, skal det gøres i enighed med forligspartierne Venstre og konservative. Og Venstre afviser blankt forslaget.

- Det kan ministeren godt glemme. Det kommer ikke til at ske, siger uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen (V).

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det var så udmærket, som det var: SU i den normerede tid plus et år - så folk selv måtte finansiere den anden halvdel af studietiden inden ph'den eller konferensen med arbejde, der godt og helst kunne være af faglig relevans, efterhånden som man blev dygtigere.

Steffen Gliese

Hvorfor disse enorme overgreb på mennesker i samfundet? Man skal kunne vælge selv, og det er politikernes opgave at sørge for, at folk kan få et udmærket liv med de evner og interesser, som den enkelte har.

Steffen Gliese

Sidst: at det overhovedet er noget, som vore politikere mener, at de er kaldede til at blande sig i!

Gert Selmer Jensen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar