Telegram

Regeringen beskyldes for at pynte på jobtal

Finansordførere fra borgerlige partier kritiserer regeringens påstand om, at den har skabt 40.000 nye job
Telegram
30. april 2015 kl. 04:10

Oppositionen betegner regeringens påstand om, at der er skabt 40.000 nye arbejdspladser i den private sektor som et "skønmaleri". Det skriver Jyllands-Posten.

De mange nye job er først og fremmest deltids- og studiejob på ned til et par timers arbejde om ugen, konstaterer avisen.

Målt på antallet af timer er arbejdsmængden i den private sektor således gået en smule tilbage i perioden fra regeringen trådte til i efteråret 2011 og frem til fjerde kvartal 2014. Det viser tal fra nationalregnskabet ifølge Jyllands-Posten.

Og den udvikling får flere finansordførere fra de borgerlige partier til at kritisere regeringens melding om, at "vi har skabt 40.000 private arbejdspladser - mens Løkke har tabt 100.000 private arbejdspladser".

- Man laver et skønmaleri, som slet ikke holder, siger Peter Christensen fra Venstre til Jyllands-Posten, mens Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance betegner regeringens fremstilling som "manipulation og vildledning".

I sin Økonomiske Redegørelse i august sidste år konstaterede regeringen da også, at fremgangen i den private beskæftigelse ikke er fulgt af en tilsvarende stigning i antallet af arbejdstimer.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, fastholder, at regeringens økonomiske politik er en succes.

- Det vigtigste for os er, at flere er kommet i beskæftigelse i den private sektor end før, og det kan ikke ødelægge min glæde, at nogle job er gået til studerende. Lige nu går alle økonomiske nøgletal i den rigtige retning for os, siger han til avisen.

/ritzau/

Opdateret 30. april 2015 kl. 07:31

Kim Houmøller

Der er vel ingen som tror på de tal. Vi ved hvor mange som er faldet helt ud af dagpengesystemet. At det nu skulle være et positivt tal, er jo løgn. Det rigtige tal foreligger først efter valget. Vi ved at Danskerne skal arbejde til de segner, for at forsørge flere og flere fra fremmede lande. Disse tæller selvfølgelig med, når man som regeringen har valgt at blande æbler og pærer.

Steffen Gliese

Det er ikke, Kim Houmøller, for at forsørge flere og flere fra fremmede lande, men af skræk for ikke at kunne følge med i den internationale udvikling, politikerne og erhvervslivet vil have folk til at knokle.
Man glemmer at sætte sig i de andre landes sted og indse, at denne knoklen er nødvendig i en tidlig faste med opbygning af strukturer, men ikke i vores udvikling, hvor der snarere arbejdes meget mere end nødvendigt end for lidt. Man er bange for arbejdsløshed, fordi man er bange for, hvad fattige og ledige mennesker kan finde på - historien er fuld af eksempler på rædselsgerninger forårsaget af det. Hvad de ikke betænker er, at det ikke er fattigdom, men rigdom, der skal fordeles - og at der er tale om det, vi kaldte en arbejdskraftreserve i gamle dage, som hvis det bliver nødvendigt med mere arbejde for at opretholde velfærdssamfundet, kan sættes ind.

Steffen Gliese

der kom lige et -t- for meget med i "fase".

Gert Selmer Jensen

Kritiserer de borgerlige partier nu også deres egne mål.?

Herman Hansen

Evige borgerlige floskler uden belæg. Socialdemokraterne har gang på gang redet landet ud af de borgerliges uansvarlige regeringsførelse, som har efterladt Danmark i krise og arbejdsløshed.

Hvis Løkke bliver statsminister kan jeg kun sige: Gud bevare Danmark.

Og det selvom jeg ikke er religiøs.