Telegram

Studerende kritiserer minister: Reformen er ødelæggende

Danske Studerendes Fællesråd er rystet over, at ministeren ikke vil lytte til kritikken af fremdriftsreformen.
Telegram
28. april 2015 kl. 17:30

Det er på tide, at landets uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen (R), får hovedet op af jorden og forholder sig til kritikken af den fremdriftsreform, som Folketinget vedtog i 2013.

Sådan lyder det fra formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, efter at uddannelsesministeren tirsdag afviser, at fremdriftsreformen skader de studerendes uddannelse.

- Jeg synes, at det er skræmmende at opleve en minister, der så konsekvent nægter at forholde sig til de advarsler, hun får fra hele sektoren, siger formanden i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at reformen kommer til at have ødelæggende konsekvenser for vores uddannelser. Det virker som om, hun håber på, at problemerne går over af sig selv, hvis hun bare ignorerer dem længe nok. Men det gør de altså ikke.

Kernen i fremdriftsreformen er, at landets studerende skal blive hurtigere færdig med deres uddannelse og komme hurtigere ud på arbejdsmarkedet.

Den målsætning mener landets studerende dog ikke, at man har nået.

Man kommer længere væk fra virkeligheden og længere væk fra arbejdsmarkedet, er de studerendes budskab i en ny stor undersøgelse af reformen, som 3800 studerende har deltaget i, og som er foretaget af Djøf, Dansk Magisterforening og Ingeniørforeningen.

Alligevel fastholder Sofie Carsten Nielsen fremdriftsreformens berettigelse.

- Jeg står ved, at vi stiller nye krav til både uddannelserne og de studerende om at tilrettelægge studierne lidt anderledes, siger uddannelsesministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Hos Danske Studerendes Fællesråd har man svært at ved at se, hvordan det skal blive muligt at indgå i en drøftelse af reformen med uddannelsesministeren.

- Det bliver rigtig svært at indgå i en konstruktiv dialog, når ministeren på forhånd har besluttet sig for at stille sig på bagbenene og lade være med at lytte, siger Yasmin Davali.

/ritzau/

Torben Nielsen

Jeg ser to typer radikale politikere.
-Den gamle slags: Et skridt til højre og to skridt til venste. Endnu et skridt til venstre og to skridt til højre, for så at følge flertallet.
(Jelved, Sareen, Lidegaard) Fejltagelser kan erkendes.

- Den nyere elitære slags: "Hyperkloge og ufejlbarlige" som må tage beslutninger på vegne af alle de almindelige. Sådan er det jo -færdig!
(Vestager, Østergaard, Carsten Nielsen) Fejltagelser..????

Brian Pedersen

radikale har jeg aldrig regnet med. . du ved aldrig hvor du har dem...de ved det ik selv, de er hele tiden i en overvejelsesfase af hva de skal mene i to forskellige retninger.

Brian Pedersen

det er vel en slags skizofreni ?? . . den virker som om den har bredt sig til hele folketinget, vi skal ha gjort noget ved det.

Anders Hansen

Saml al jeres styrke og straf dem alle som en ved folketingsvalget. Lad det parti der ikke går ind for denne her reform få fire år ved magten. Blot for at vise de her arrogante mennesker at nu er de taltså slut med at sige et og gøre noget andet når man har overtalt/bedraget folk til at stemme på dem.

Intet kan blive være end den her reform eller de sidste fire års vælgerbedrag.

Vis dem hvor døren er med et velplaceret kryds på Ø. Heller Ø end blå/sorte partier der jo alligevel fører USSR politik med så kontant en centralistisk styreform.

Lad dem føle hvordan det er når folket siger stop.

Stem på et parti der ikke vil gennemføre/videreføre reformen blot for at sige stop.

Som jeg har forstået det er partierne:
A(Social demokratiet), B(De radikale), F(Socialistisk Folkeparti), O(Dansk Folkeparti), V(Venstre), K(Konservative) og I(Liberal Alliance) alle en del af det her og ingen vil trække støtten til det.

Nuvel så er der vel kun Ø tilbage... Skatten er allerede så høj at det ingen forskel gøre alligevel. Jeg tager gerne 4 år hvor Ø får en meget større indflydelse blot for at skærer tingene ud i pap for de her partier inde i folketinget.

Skam jer partier, der har medvirket til det her uden at lytte til Universiteterne og dets ansatte og studerende!

Anders Hansen

Nu ser det ud til at også LA vil rulle den tilbage:
https://www.youtube.com/watch?v=FuKUVchU5GY