Telegram

Kommentator: Terrorberedskab kan blive et valgkampstema

Håndteringen af terrortruslen mod Danmark vil formentlig blive trukket ind i en kommende valgkamp, vurderer Informations politiske redaktør
Telegram
7. maj 2015 kl. 08:05

Det sidste ord bliver formentlig hverken sagt i dag eller i morgen, når det drejer sig om sikkerheden før, under og efter angrebene i København i februar, vurderer Informations politiske redaktør, Casper Dall.

Onsdag aften blev Rigspolitiets redegørelse for angrebene lagt frem af justitsminister Mette Frederiksen (S), og efterfølgende har både Venstre og Dansk Folkeparti kritiseret ministeren og regeringen som helhed.

- Vi kommer til at se, at det her sagtens kan blive et tema i valgkampen, og det er også derfor, at regeringen har forsøgt at lukke den ned så hurtigt som muligt ved at levere "ofret" nærmest før selve evalueringen, for man ønsker ikke, at det bliver noget stort tema, mener Casper Dall.

Han hentyder til, at den øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jens Madsen, gik af umiddelbart inden offentliggørelsen af rapporten. Officielt er det ikke blevet udlagt som en fyring.

Oppositionen kritiserer Mette Frederiksen for at lægge ansvaret for svigt i terrorberedskabet over på PET's skuldre alene.

- Lur mig, om vi ikke kommer til at se Venstre, Dansk Folkeparti og hele den borgerlige blok være meget kritiske på det her område og netop forsøge at få det til at fylde i en valgkamp, siger Casper Dall.

I redegørelsen kom det blandt andet frem, at der gik knap fire timer fra angrebet mod Krudttønden på Østerbro, til politiet etablerede fast bevogtning ved synagogen i Krystalgade. Det strider med de oplysninger, som regeringen i første omgang modtog efter attentaterne.

Den borgerlige kritik af regeringens håndtering af terrorberedskabet kan være med til at "spænde ben" for den strategi, som Socialdemokraterne har lagt, mener Casper Dall.

- Det handler om tryghed, og noget af det, som Socialdemokraterne slår sig op på lige nu, er, at de er et mere trygt bud på at lede Danmark videre, end Lars Løkke Rasmussen er. På den måde er det noget, der går lige direkte ind i det kernebudskab, som Socialdemokraterne forsøger at overbevise danskerne om, siger han.

Folketingsvalget skal senest holdes 14. september.

/ritzau/

Opdateret 7. maj 2015 kl. 12:50

Mette Frederiksen har da aldrig tidligere påtaget ansvaret for noget som helst. - Så hvorfor nu?

Espen Bøgh

Hverken V, K eller ikke mindst DF har stået til ansvar for noget som helst i den tidligere regering.

Krisen, den danske del heraf, som blev skabt af AFR, LLR m.m. afviste deres andel heri, skøn det kunne have sparet ledigheden for ca. 50.000 mennesker, hvis man ikke havde fastlåst ejendomsskatterne for boligejere, frigivet de afdragsfrie lån, hvilket skabte boligboblen, som man ikke lagde låg på, men i stedet kaldte den moderne økonomi, og de gamle lærebøger skulle skrives om, - det viste krisen så at det skulle lærebøgerne ikke alligevel.

Som parti har DF aldrig haft ansvar ministerielt, og heller ikke taget ansvar udenfor regeringen på noget nævneværdigt område, - ud over deres yndling objekt, de fremmed, så når V og K serverede en "blodig skål fremmedkød", som en del af en politisk pakke, var DF altid villig til at lægge stemmer til uden forbehold af nogen art.

Disse partier dyrker alene populismen, så hver gang der en forbrydelse, sætter de sig hurtigt til skrivebordet og skriver deres indlæg til medierne og det rædselsfulde heri, og hver evig eneste gang giver de samtidig regeringen skylden.

DF ville ikke røre pensionerne, men det fasthold de ikke da V serverede en skål blodigt fremmedkød til dem i lovpakken, og ligeså gik det med dagpengene og -perioden, dertil kommer kritikken for manglende hjælp til ofrene for forbrydelse, men også her kniber det gevaldigt med at se DF aktivt på banen både fra tiden med den forrige regering, hvor de eller havde al mulig grund til at kræve ind, og kunne få det, så i stedet skubber de ansvaret over på den siddende regering i medierne.

DF er alene et "glammer" parti, der ligesom "øl hunden glammer" så "glammer" partiet stærkt til vælgerne med øjeblikket hændelser for populismens skyld alene, - men vil ikke tage ansvaret eller selv aktiv gøre noget for at tage ansvar.

DF løber i stedet hele tiden fra sit politiske ansvar, fordi de ingen politisk ideologi har, men alene benytter tidens hændelser til at udnytte populistisk, for at skaffe stemmer, der siden gøres ubrugelige i politisk sammenhæng med ansvar.

Ja, den er stensikker. De blå vil ikke holde sig tilbage med at skamride emnet, for det er velegnet til at skræmme livet af pæne og/eller frygtsommelige mennesker.
Ligger lige til Pia Kjærsgårds højreben.