Telegram

Wilders til folkemøde gør socialister bitre: Vi går væk

Det er trist, at folk som Wilders og ultranationalisten Epitideios kommer, mener Socialistisk Ungdomsfront.
Telegram
16. maj 2015 kl. 06:20

Flere og flere udtrykker utilfredshed og ærgrelse over, at Folkemødet i år får besøg af politikere fra den yderste højrefløj.

Socialistisk Ungdomsfront, som samarbejder med Enhedslisten, er i gang med at arrangere en fredelig protest.

- Vi er kede af det, og vi finder det virkelig ærgerligt, at man inviterer højreekstremister til Folkemødet, som ellers bygger på noget demokratisk. Vi er irriterede, kede af det og faktisk bitre over det, siger organisationens talsperson August Rubin til Ritzau.

- Nogle af dem er erklærede fascister, men vi synes ikke, at det er os, der skal kæmpe imod dem.

Den politiske organisation ønsker ingen form for konfrontation med de højreradikale - som den islamkritiske politiker Geert Wilders - eller eventuelle støtter.

Danskernes Parti står bag en invitation af den græske ultranationalist Georgios Epitideios fra det kontroversielle græske parti Gyldent Daggry.

Antifascistisk Aktion (AFA) opfordrede fredag lokale bornholmere til at demonstrere mod "Danskernes Parti og deres fascistiske venner fra Europa" på Folkemødet.

Socialistisk Ungdomsfront har dog ingen planer om at demonstrere.

I stedet arbejder organisationen på at arrangere en "walkout" sammen med Enhedslisten.

- Vi vil gå væk fra lejren og lave noget fest og farver, siger August Rubin.

- Vi har talt med Enhedslisten om det, men vi skal begge tale med vores afdelinger på Bornholm. Vi har ikke tænkt os at gøre andet end det. Vi har ikke tænkt os at konfrontere nogen.

Den politiske organisation mener, at det er forkert, at Wilders, Epitideios - og eventuelt den islamkritiske bevægelse Pegida - taler på Folkemødet, fordi "de modarbejder demokratiet."

Blandt andre SF og Enhedslisten har udtrykt ærgrelse over invitationerne til personer fra den yderste højrefløj.

/ritzau/

Jens Jørn Pedersen

Hvis ekstremister får lov til at ødelægge et godt initiativ. Inviter til et alternativ møde på Samsø!

Jens Jørn Pedersen

Man kan jo håbe på, at disse mennesker/grupper bliver inviteret for at de kan blive demokratiseret - uha!

Peter Jensen

Folkemødet er reaktionært; et tivoli for mainstream-meninger og lobbyister. Kun godt at vi får demonstreret at vi har at gøre med et neoliberalt og småborgerligt arrangement, hvor også yderste højrefløj hører hjemme.

Jørn Petersen

Hvis de gamle partier havde lavet et ordentligt arbejde med vores fælles samfund, ville der ikke være opstået de mange "ekstremistiske" partier.

De er opstået som en konsekvens af en stadig mere liberaliseret verden, der hele tiden flytter midtpunktet i politik, så det bliver mere menneske fjendsk og ubehageligt at være borger, dermed flytter man også de ekstreme synspunkter og der opstår fraktioner som udtrykker dem.

Tænk på fremskridtpartiet som startede som protestparti også selv om der kom folk ind til sidst (df )som så en levevej ved at moderere udtrykkene, så det kan idag være svært at se forskel på de gamle partier og ( df ) som vel blot er trykket ud af de gamle partier og de holdninger de har undertrykt længe.

Fraktionerne hører naturligt hjemme på "folkemødet" det jo deres egne politiske børn som kun udtrykker det de ikke tør selv.

Bill Atkins

Vi vil gå væk fra lejren og lave noget fest og farver, ...de unge mennesker har virkelig lagt hovederne i blød.

Jens Jørn Pedersen

Hvis bare invitationerne var konstruktive, men jeg oplever det som destruktivt.
Geert Wilders inviteres ikke til at deltage, men til udbrede sine absurde synspunkter.

Slettet Bruger

Det er lidt sjovt med forskellene på højre og venstrefløjens strategier. Udover stjerne provokatører sidder centrum højre fuldstændig på medierne. Ikke kun gennem ejerskab, men yderligere ved tænketanke, som næsten dagligt producerer pressemeddelelser og artikler for at flytte hegnspæle, hvilket afstedkommer mere taletid, selvom der er intet nyt i indholdet. Kunne man forestille sig venstrefløjs pendanter til disse? Altså noget i retning af kommunistiske tænketanke, som næsten dagligt fik gengivet pressemeddelelser og flere gange om måneden blev inviteret i de statskontrollerede medier for at uddybe deres synspunkter? Næppe. Så hvad er der egentligt tilbage af kraften og saften udover walkout og lidt fløjte til første maj?

Gustav Alexander

Dette er blot endnu et indicie på hvor patetisk den indigneret of falsk moralsk overlegne venstrefløj er. Jeg stemmer selv Enhedslisten - og havde gerne sat mit kryds endnu længere til venstre - men hele venstrefløjens problem består i ikke at ville engagere i debat med sin opposition. Vi har brugt årevis på at kalde DF et "ikke stuerent parti" selvom de hverken er fascister og faktisk er mere socialdemokratiske end socialdemokraterne. Hvad har det resulteret i? Vi har skubbet dem i armene på Højrefløjen og hvad der kunne have været en stærk SF+S+DF front for velfærdsstaten er blevet et neoliberalt hegemoni. Alt sammen fordi venstrefløjen er for fintfølende, selvglad og egoistisk til at samarbejde for "the greater good" og værne om vores velfærdsstat.

Ved at udelukke DF har vi tvunget dem i en forhandlingssituation hvor de får stram udlændinge politik og i bytte giver V og K en liberalistisk anti-human økonomi politik. I stedet kunne vi, hvis vi ikke havde været en flok selvglade falske moralister, en regering der gav DF stram udlændinge politik for en socialdemokratisk økonomi politik med stærke socialistiske undertoner.

Det lyder som en sidespring, men vi ser blot her endnu et resultat af ovenstående idioti. Enhedslisten og diverse røde grupperinger - som jeg af og til skammer mig over at være en del af grundet deres strategiske inkompetence of falske moralism - har så travlt med at være "bedre" end den facistiske højrefløj, at de hellere vil ignorere den indtil den bliver endnu mere populær. Præcis det samme sker i Sverige lige nu.

Det her var ikke sket havde vi haft en ordentlig venstrefløj med gammeldags ortodokse marxister, som forstår sig på politisk strategi. I stedet har vi den her flok pashminatørklæde hår-under-armene, yoga-dyrkende hippier, der hellere vil læse selvhjælps bøger end Marx's Das Kapital.