Adskillige turister dræbt i angreb på hotel i Tunesien

To hoteller ved stranden i den populære tunesiske turistby Sousse er angrebet. 27 mennesker meldes dræbt.
26. juni 2015 kl. 16:26Opdateret 26. juni 2015 kl. 16:36

Dødstallet efter et terrorangreb mod to turisthoteller i byen Sousse i Tunesien fortsætter med at stige. Det seneste tal fra landets indenrigsministerium siger 27 døde, og flere af dem skal være udenlandske turister.

Myndighederne har endnu ikke oplyst, hvilke nationaliteter de dræbte turister har.

Der er såvel danske som norske og svenske turister i byen, men der er ingen oplysninger, der tyder på, at skandinaviske turister er blandt de dræbte.

Det er to turisthoteller i byen Sousse, der er er blevet angrebet. De to strandhoteller ligger ved siden af hinanden.

Nyhedsbureauet AFP rapporterer, at en person begyndte at skyde ved hotellerne. De tunesiske myndigheder betegner angrebet som et "terrorangreb".

- Attentatmanden blev dræbt, siger indenrigsministeriets talsmand, Mohamed Ali Aroui, ifølge AFP.

Det er uklart, om der skal være en gerningsmand mere, men flere internationale medier rapporterer, at der er skudvekslinger med en anden attentatmand.

Sousse er en populær turistby, som hvert år besøges af langt over en million mennesker.

Ifølge den danske generalkonsul i Tunis, Ingerlise Ennabli, skønnes det, at der i 2015 vil komme mellem 12.000 og 15.000 danske turister til Tunesien.

Der er ingen meldinger om, at nogen danskere skal have lidt overlast ved fredagens terrorangreb. Mindst to danske rejsebureauer har i øjeblikket feriegæster i Sousse.

Tunesien har været i højeste alarmberedskab siden marts, da militante islamister angreb det fornemme Bardo-museum i hovedstaden Tunis og dræbte 22 mennesker, de fleste turister.

Tunesien har siden Det Arabiske Forår i 2011 og demokratiseringen af landet oplevet, at militante salafister har modarbejdet moderniseringen.

Tunesien er i dag ellers et arabisk mønstereksempel i demokrati, hvor sekulære og islamister enten samarbejder eller tolererer de parlamentariske spilleregler.

Turisme er en af Tunesiens vigtigste indtægtskilder, og et terrorangreb af den slags, som er hændt i Sousse, kan ramme landets i forvejen kriseplagede økonomi.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu