Lejligheder i København og Aarhus har aldrig været dyrere

Lejligheder fortsætter med at stige i pris i hele landet. I de to største byer har de aldrig været dyrere.
11. juni 2015 kl. 09:56

I maj blev der sat en bemærkelsesværdig rekord på det danske boligmarked. Ifølge ejendomsmæglerkæden Homes prisindeks har lejlighederne i København og Aarhus aldrig været dyrere end nu.

Priserne på ejerlejligheder i København steg 6,2 procent fra april til maj. Over det seneste år er priserne i Hovedstaden steget med knap 25 procent. Priserne i Aarhus steg med 0,5 procent i maj og 8,6 procent det seneste år.

- Selvom prisstigningen i maj ikke var lige så kraftig i Aarhus som i København, så er priserne på aarhusianske ejerlejligheder også nået op på det højeste niveau nogensinde.

- Prisen på en gennemsnitlig ejerlejligheder på 85 kvadratmeter i Aarhus kostede 2,3 millioner kroner i maj, skriver Home i en pressemeddelelse.

En gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvadratmeter i København koster nu omkring 2,9 millioner kroner, hvilket er 6,6 procent højere end den seneste top i København, som var i september 2006.

De markant stigende priser især i København er med til at hæve niveauet på landsplan, skriver Home.

Mæglerkædens tal viser, at ejerlejlighedspriserne steg 2,2 procet fra april til maj i år målt som et tremåneders glidende gennemsnit. Lejlighedspriserne på landsplan er dermed steget 16,9 procent over det seneste år.

Det er øget efterspørgsel, der er med til drive priserne i vejret. Salget af lejligheder i Home-kæden i maj ligger næsten 40 procent over samme måned sidste år.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Rahbech Jensen

"- Prisen på en gennemsnitlig ejerlejligheder på 85 kvadratmeter i Aarhus kostede 2,3 millioner kroner i maj"

Til den pris kan fås 150 - 250 kvm. i Randers 'kun' 38 km. nord for Aarhus.

Børge Rahbech Jensen

Det sjove er, at holdningen til ejerne afhænger meget af, om de 2,3 mio. kr. er brugt på en mellemstor lejlighed eller en stor villa. Endnu mere underligt er det, at forældre, der har råd til at købe en lejlighed til 2,3 mio. kr. til sine børn, ikke mødes med nær den samme forargelse som de, der køber en villa til samme pris til sig selv. Det er en ulighed, der er til at få øje på.