Telegram

Løkke bryder eget debatløfte med løftebrudskampagne

Løkke har flere gange sagt, at han ikke vil føre negativ valgkamp. Nu kører V løftebrudskampagne mod Thorning.
Telegram
7. juni 2015 kl. 20:41

- Kan du huske sidste valg? Nu lover de igen.

Sådan lyder overskriften på en kampagne, som Venstre søndag lancerede kort før tv-duellen mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på DR.

Med kampagnen angriber Venstre statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at have brudt en række valgløfter lige fra betalingsringen, der aldrig blev til noget, til længere arbejdstid, som også blev droppet. Og det tema tog Løkke fra første sekund hul på i duellen mellem de to statsministerkandidater.

På spørgsmålet om, hvad der bliver den vigtigste opgave for en ny regering i Danmark, siger Løkke:

-Det vigtigste er, at vi politikere lever op til de løfter, vi har givet. Det har det knebet med de sidste fire år.

Med under to uger til danskerne skal stemme, skruer Venstres formand dermed for alvor op for den negative valgkamp med angreb på modstanderens troværdighed.

Dermed går Lars Løkke Rasmussen stik imod sine tidligere udsagn om, hvordan han ville føre valgkamp:

- I stedet for at pege fingre ad politiske modstandere, synes jeg, at vi skylder os selv, hinanden og ikke mindst danskerne at bruge tiden op til næste valg til en kamp på idéer, lød det sidste år fra Lars Løkke Rasmussen, da han talte på Folkemødet på Bornholm.

Og i maj gentog Lars Løkke Rasmussen til BNB, at han ville føre positiv valgkampagne:

Spørgsmål: Vil det sige, du lover, Venstre ikke tyer til skræmmekampagner i den kommende valgkamp?

- Ja. Jeg ønsker at føre en positiv kampagne, ligesom jeg gjorde ved seneste valgkamp, sagde Lars Løkke Rasmussen i maj.

Socialdemokraterne har dog ikke noget at lade Venstre høre. Socialdemokraterne kørte i maj en kampagne med slet skjult hentydning til Løkkes bilagssager med spørgsmålet "Hvem skal betale Løkkes regninger".

Senest har Socialdemokraterne kørt kampagnen "Ups, der gik vist Panorama i den". Den henviste til Løkkes eksempel fra virksomheden Panorama, hvor direktøren fortalte, at en af hans medarbejdere havde sagt sit arbejde op for at gå på kontanthjælp.

/ritzau/

Opdateret 8. juni 2015 kl. 01:56

Anne Eriksen

Lars Løkke går stik imod alt, hvad han tror kan slippe afsted med - en absolut uværdig debatpartner uden en skygge af hæderlighed!

Jørn Petersen

Uanset hvem som kommer til magten, vil vi stadig blive bestjålet af skat, afgifter, moms, grundskyld og statens gamle gæld.

Så det eneste vi kan se frem til at fortsat udplyndring ingen velfærd og brugerbetaling samt forsikringer mod hvad som helst.

Iøvrigt skiftes de til at være den største løgner.

Vi mangler ledere som interesserer sig for danskerne og lidt mindre på penge.

Jacob Hansen

"Artiklen" er yderste ringe skruet sammen.
Hvad med der tages udgangspunkt i at man forsøgte at føre en positiv valgkamp, men efter 2 direkte personangreb, svarer man blot igen?

Indholdet vil være det samme, men budskabet man forsøger at præge læseren med bliver et andet

Anne Eriksen

Nu er skriftet jo forfattet midt i debatten, hvilket nok præger det - måske skulle det prøves at sætte sig i deres sted og se, hvor langt man kom.
Det bliver vel næppe anderledes indtil den 18.juni og det er ikke særlig lovende for fremtiden.

lars abildgaard

Panikken breder sig i Venstre!!!