Telegram

Løkke: Vi forhandler videre i morgen

Venstres formand sigter efter regering, der kan arbejde bredt i Folketinget.
Telegram
24. juni 2015 kl. 20:01

Efter endnu en dag med møder med de øvrige borgerlige partier kan Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag aften gøre status over sine bestræbelser på at danne en ny regering.

- Det er svært at sætte timer og dage på, hvornår en regering er på plads. Det er åbenlyst, at partierne betoner forskellige ting, men alle ønsker en ny regering, konstaterer Løkke.

Venstreformanden lægger ikke skjul på, at de fire borgerlige partier ikke ser ens på alt, men han har endnu ikke bekendtgjort, at nogle partier er helt ude af forhandlingerne.

Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, har dog selv sagt, at han ikke anser det for realistisk at hans parti, der blandt andet ønsker lavere topskat og fastfrosset grundskyld, kommer med i regeringen.

Omvendt fandt lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, behov for at understrege, at Løkke ikke har flertal uden Liberal Alliances 13 mandater.

- Du kan selv se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er, lød det fra Samuelsen på vej ud fra forhandlingerne.

Ifølge Liberal Alliances leder gik mødet med Løkke ikke med at diskutere regeringskonstellationer. I stedet har Liberal Alliance blandt andet bragt topskattelettelser op som et af de områder, der kan være med til at styrke væksten i Danmark.

Til det, der kunne opfattes som en trussel fra Samuelsens side, siger Løkke:

- Anders Samuelsen har jo peget på mig. Jeg er udstyret med det mandat at danne en regering under min ledelse.

Løkke brugte dog det meste af dagen på Dansk Folkeparti, der ikke har noget ønske om at lette topskatten, men derimod gerne vil bruge flere penge på den offentlige sektor.

Lars Løkke Rasmussen understreger, at selvom de partier, der peger på ham, skal kunne se sig selv i regeringsgrundlaget, så stiler han efter et bredt samarbejde i Folketinget.

- Det skal ikke kun være en regering, der pakker sig med de fire partier, der synes, vi skal have en ny regering, fastslår han.

/ritzau/

Torben Nielsen

Tag dig endelig god tid, Løkke. Imens holder vi sorte messer og ber for et nyt valg.