Telegram

Løkke til Thorning: Du har ansvaret for asyl-tilstrømning

Ifølge Løkke har Thorning-regeringen ansvaret for, at Danmark er langt mere tiltrækkende for asylansøgere.
Telegram
7. juni 2015 kl. 21:01

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen placerer en stor del af ansvaret for, at Danmark sidste år modtog over 14.000 asylansøgere hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

I tv-duellen på DR søndag aften siger Lars Løkke Rasmussen:

- Der føres en politik i Danmark, som gør, at Danmark nu er nummer fem blandt de europæiske lande, som tiltrækker flest asylansøgere. Da jeg var statsminister, var vi nummer 10. Derfor er vi nødt til at stramme op, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger blandt andet på, at regeringen har fjernet starthjælpen og kontanthjælpsloftet, hvilket giver en højere ydelse til indvandrere. Det får Danmark til at fremstå "mere attraktivt" for asylansøgere, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Du har lempet de vilkår, som asylansøgere lever under i Danmark. Du har givet flygtningefamilier en lønforhøjelse på 10.000 kroner om måneden. Du har gennemført regler om, at man kan bo og arbejde uden for asylcentrene.

- Du har gjort det lettere at blive familiesammenført til en ghetto. Du har ansvaret, og din vicestatsminister er stolt af det, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til De Radikales leder Morten Østergaard.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt
afviser beskyldningen med henvisning til, at hun ikke har ansvaret for de store flygtningestrømme i verden.

- Du siger, at det er os, der har ansvaret for, at der er kommet flere asylansøgere. Du må vide, at det ikke passer. Der er flere flygtninge nu, end der har været på noget tidspunkt siden Anden Verdenskrig, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Jeg er ved at være rigtig træt af, at du siger, at det er sket på min vagt. Ligegyldigt hvem der havde været statsminister i Danmark, så havde der været krig i Syrien. Der havde været et Libyen, som er på vej til opløsning.

Samtidig har regeringen strammet asylreglerne, siger Thorning:

- For første gang i 12 år har vi strammet asylreglerne. Det var ikke jer, der foreslog den stramning. Det var os, der fik den igennem Folketinget, efter I skulle bruge rigtig lang tid på at tænke jer om, siger Helle Thorning-Schmidt.

Lars Løkke Rasmussen giver dog ikke meget for de skærpede asylregler:

- Den stramning, I har gennemført, vedrører 126 flygtninge, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Opdateret 7. juni 2015 kl. 21:26

Jens Jørn Pedersen

Lars Løkke er en katastrofe i debatten. Han når ikke Helle Thorning til de øverste af hendes høje hæle.
Jeg ønsker ikke Socialdemokratiet som landets leder, men Lars Løkke med sit bagland vil være en katastrofe for Danmark!

Jørn Petersen

Der er ingen af dem eller deres partier som burde komme i nærheden af at lede vores land.

Vasili Frang

I udlandet stråler Danmark med Helle som statsminister, og det giver enorm goodwill for landet.