OVERBLIK: Det skete på valgkampens dag 16

Socialdemokraterne bejlede flere gange til Venstre, som lavede fælles EU-udmelding med resten af blå blok.
11. juni 2015 kl. 17:51

Her er et overblik over de vigtigste historier på valgkampens 16. dag.

* S præsenterede udlændingeudspil

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og justitsminister Mette Frederiksen præsenterede Socialdemokraternes oplæg til et bredt samarbejde om udlændingepolitikken, som mest bestod af velkendt stof.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, afviste kategorisk, at man vil lave udlændingepolitik med partierne bag den nuværende regering.

* Corydon klar til at fastfryse boligskatter til 2025

Venstres finansordfører, Peter Christensen, erklærede i torsdagens udgave af Jyllands-Posten, at partiet ønsker at forlænge den nuværende fastfrysning af boligskatterne fra at ophøre i 2020 til 2025.

Det vil finansminister Bjarne Corydon gerne lave en aftale om, erklærede han over for Ritzau, mens Konservative ligeledes er positive, omend partiet også ønsker grundskylden fastfrosset.

* Blå blok kom med fælles EU-plan

En samlet borgerlig opposition slog fast, at den støtter Storbritanniens ønske om genforhandlinger med EU om fortsat medlemskab. Samtidig vil man forsøge at samle en alliance af ligesindede lande, der skal arbejde for, at EU ikke udvikler sig til en social union.

Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, som ellers er uenige på en række områder af EU-politikken, præsenterede ønsket i den fælles plan "Dansk velfærd i Europa".

* Regering klar med miljøplan

Klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) præsenterede regeringens miljøplan ved en seance på Samsø.

Regeringen vil etablere mere og bedre natur i Danmark ved at udtage flere lavbundsjorde fra landbrugsdriften og have mere urørt skov for at beskytte biodiversiteten.

* Røde grønlændere flirter med Løkke

Det venstreorienterede grønlandske parti IA, som i øjeblikket sidder på det ene grønlandske folketingsmandat, overvejer at støtte blå blok. Det erklærer formand for IA, Inuit Ataqatigiit, til Altinget.

Partiet er skuffet over den nuværende regering, og derfor klar til at pege på den statsminister, som er villig til at gøre noget for Grønland. Partiet efterlyser blandt andet et særligt ministerium til at varetage rigsfællesskabet.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu