Telegram

Sundhedsminister lover sundhed til alle uanset pengepung

Den nye sundhedsminister, Sophie Løhde, vil gøre op med ulighed i sundhed og lover dyr medicin til alle.
Telegram
29. juni 2015 kl. 14:46

Uanset postnummer skal chancerne for at overleve kræft eller en anden livstruende sygdom være de samme. Og uanset pengepung skal retten til den bedste og nyeste medicin gælde for alle.

Den nye sundhedsminister, Sophie Løhde (V), lover at gøre op med uligheden i sundhed blandt danskerne.

- Det er i dag sådan, at hvis man rammes af kræft og bor i hovedstaden, så er ens chancer for at overleve højere, end hvis man bor i Syddanmark. Den geografiske ulighed skal vi have reduceret, siger Sophie Løhde til Ritzau.

Hun afviser samtidig, at det kan blive nødvendigt at prioritere i den nyeste og dyreste medicin for at få råd til blandt andet at behandle det stigende antal medicinske patienter, sådan som regionerne og flere eksperter har peget på.

- For mig er det en kerneværdi, at det ikke er pengepungen eller forsikringspolicen, der er afgørende for, om man for eksempel får den nyeste kræftmedicin.

- Hvis vi begynder at sortere nye præparater fra, fordi de er dyre, så vil vi se et Danmark, der bliver skævere og skævere. Vi får skabt et a og et b-hold, og sådan ønsker jeg ikke, at det skal være, siger Sophie Løhde.

Efter sommerferien indleder hun forhandlinger med Danske Regioner om økonomien for 2016, og på forhånd lover hun, at der både vil blive penge til medicin og patienter.

- Vi har tilkendegivet, at sundhed er et af vores kerneværdiområder. Det sagde vi før valget, og det siger vi efter valget. Vi står ved, at vi ønsker at løfte sundheden, så vi får råd til blandt andet den dyre medicin, de medicinske patienter og en kræftpakke fire, siger Sophie Løhde.

Hun overtager posten efter Nick Hækkerup (S), som giver sin efterfølger de her ord med på vejen:

- Du er et ordentligt menneske. Man kan stole på dig 100 procent, siger han og forærer derefter den nye minister en bog om mænds sundhed og en dåse med lakrids.

- For du skal huske at nyde de ting, der gør livet værd at leve, siger Nick Hækkerup, som afskaffede gulerødder og selleristave til møderne i ministeriet, da han tiltrådte for halvandet år siden.

I stedet blev skålene fyldt med chokolade og kage.

/ritzau/

Opdateret 29. juni 2015 kl. 15:36

Torben Selch

Lær lidt af Norge, når det gælder indkøb af medicin.

"Danmark tjener på medicinalindustri
Bent Hansen vedkender, at prisforskellen mellem de to nordiske lande også skyldes, at Danmark modsat Norge har en medicinalindustri, som også er en god forretning for landets økonomi.

HUH? kunne man spørge.
http://www.dr.dk/nyheder/penge/regionsformand-om-dyr-medicin-nordmaend-e...

Herman Hansen

Vil det mon så sige, at det er slut med, at kommunerne tvangs-raskmelder sygemeldte borgere i tusindvis?

Herman Hansen

...Egentlig underligt, at der er lægemangel i landet. Sundhedsministeren kan jo bare sende en hær af billige HK sagsbehandlere og erklære folk helbredt i det antal, der er nødvendig for at tilpasse antallet af syge til de læger der nu en gang er til rådighed. Altså, hvor svært kan det dog være.

Og hvis man så, sådan lidt tys tys fra sidelinjen afskediger en flok vanvittigt dyre læger, sååå kunne der virkelig spares på de offentlige udgifter. Ja der ku så.