Tunesisk minister: Gerningsmand var 24-årig student

De tunesiske myndigheder mener nu at vide, hvem der udførte fredagens grufulde terrorangreb.
26. juni 2015 kl. 18:51Opdateret 26. juni 2015 kl. 19:36

Manden, der formentlig stod bag fredagens terrorangreb i Tunesien, er en tunesisk student, der ikke tidligere er kendt af politiet. Det siger landets sikkerhedsminister, Rafik Chelly, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ministeren siger, at angrebet kun synes at være udført af en gerningsmand.

Den oplysning modsiges dog af talsmand for indenrigsministeriet Mohammed al-Aroiu, der ifølge nyhedsbureauet DPA siger, at en medgerningsmand er blevet anholdt efter en menneskejagt.

Den dræbte skal være 24 år, mens der ifølge nyhedsbureauet dpa ikke er nogen oplysninger om identiteten på den mulige, formodede medgerningsmand.

- Han er tuneser, der oprindelig kommer fra Kairouan-regionen. Han er student, siger Rafik Chelly til Mosaique FM radio.

- Denne person er ukendt for os, tilføjer han.

- Han kom ind via stranden og lignede en, der ville tage en svømmetur. Han havde en strandparasol, hvor han gemte sit våben, siger Chelly.

Angrebet fandt sted nær to turisthoteller i den nordlige udkant af byen Sousse, der ligger omkring 140 kilometer syd for hovedstaden Tunis. De to strandhoteller ligger ud mod stranden ved siden af hinanden.

Vidner beskriver scener af panik, da skuddene faldt.

- Vi troede, der var tale om fyrværkeri til at starte med. Men når man kan høre, at det er kugler, der hvisler dig om ørerne, indser du, at det er meget mere alvorligt end fyrværkeri, siger den britiske turist Gary Pine til Sky News.

Det er det værste angreb, der har ramt Tunesien i nyere tid, og det sker kun tre måneder efter et angreb mod Bardo-museet i Tunis, hvor 21 turister og en politibetjent blev dræbt.

Ingen har endnu taget skylden for fredagens angreb.

Det seneste tal fra landets indenrigsministerium siger 28 døde. Blandt de dræbte er turister fra Tyskland, Storbritannien og Belgien. En irsk turist er angiveligt også blandt de dræbte.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu