Telegram

Venstre garanterer: Vi vil sikre færre asylansøgere

Venstre garanterer, at partiets asyludspil vil få antallet af asylansøgere til at falde inden for et år.
Telegram
9. juni 2015 kl. 09:56

Vælgerne er ikke blevet overlæsset med konkrete valgløfter i løbet af valgkampens første halvdel.

Men nu kommer Venstre med et af slagsen:

Antallet af mennesker, der søger asyl i Danmark vil falde inden for et år, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister og fører partiets asylpolitik ud i livet.

Sådan lyder budskabet fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, i timerne op til, at partiet lancerer et asyludspil, der især fokuserer på asylansøgernes opholdsvilkår.

- Vi skal selvfølgelig hjælpe mennesker i nød, men det skal ske i et tempo, hvor vi selv kan følge med. Og som det er nu, så er det her gledet regeringen fuldstændig af hænde, så vi har brug for at få strammet op, siger hun.

Spørgsmål: Kan I sige, at der vil komme færre asylansøgere med jeres udspil?

- Ja, det kan vi. Jeg er helt med på, at der er mange flere mennesker på flugt nu, end der har været tidligere, og at der derfor helt naturligt vil være flere asylansøgere, siger hun

- Men med regeringens lempelser, kommer der forholdsmæssigt flere asylansøgere til Danmark.

Spørgsmål: Men igen, kan du garantere, at der vil komme færre asylansøgere til Danmark med Venstres asylpolitik.

- Ja, det vil der gøre. Men det betyder jo ikke, at der ikke vil komme asylansøgere hertil. Men vi kommer til at se en meget hurtig opstramning, hvis vi vinder valget, og der vil komme færre asylansøgere hertil inden for et år, siger Inger Støjberg.

Venstre vil endnu ikke i detaljer lægge sit udspil frem. Men det ligger fast, at partiet ønsker at sætte asylfamilier ned i ydelse.

- Vi er blevet en magnet for menneskesmuglerne, og det er vi, fordi vores opholdsvilkår er bedre end i mange andre lande. For eksempel får en flygtningefamilie med tre børn 10.000 kroner mere om måneden, end man gjorde under VK-regeringen, siger hun.

Sidste år kom der 14.800 mennesker til Danmark og søgte om asyl. Det var en kraftig stigning i forhold til året før, hvor 7500 gjorde det samme.

I årets første fire måneder har 2090 personer søgt asyl i Danmark, men da der ofte ses en stigning i antallet af asylansøgere hen over sommeren, kan antallet stige.

Unavngivne kilder i Udlændingestyrelsen har fortalt til TV2, at der i maj kom omkring 750 asylansøgere til Danmark, men det tal vil Justitsministeriet hverken be- eller afkræfte over for Ritzau.

/ritzau/

Anders Petersen

Hvem sagde populisme?