Telegram

Venstre lover: Vi sender ikke børn ud i fattigdom

Lars Løkke Rasmussen sender børn ud i fattigdom med Venstres bud på et kontanthjælpsloft, mener S.
Telegram
8. juni 2015 kl. 17:46

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens bud på et kontanthjælpsloft vil sende børn ud i fattigdom, mener Socialdemokraterne.

Men det passer ikke, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen. Han lover, at det ikke sker.

- Lars Løkke har sat to streger under, at vi ikke kommer til at føre en politik, der bringer børn under regeringens fattigdomsgrænse, siger han til Ritzau.

Mens De Konservative mandag fremlagde sin plan for et kontanthjælpsloft, så kan Venstres statsministerkandidat fortsat ikke sætte præcise beløb på, hvor partiet ønsker at placere loftet over kontanthjælpen.

Det får forsvarsminister Nicolai Wammen (S) til at angribe Løkke.

- Jeg frygter, at det moderne kontanthjælpsloft, som Lars Løkke Rasmussen vil indføre, og genindførelsen af de fattigdomsydelser, som den nuværende regering har afskaffet, vil betyde, at tusinder af børn vil komme ud i fattigdom.

- Har han intet at skjule, kan han fint lægge sine tal frem. Jeg synes, at de familier og børn, som vil blive ramt, har krav på at vide, hvad det er for en position, de står i, hvis Lars Løkke bliver statsminister, siger Wammen til Ritzau.

Peter Christensen er lodret uenig med Wammen.

- Når Wammen siger, at Venstre vil bringe børn i fattigdom, så taler han mod bedre vidende, for Lars Løkke har slået fast, at Venstre ikke kommer til at lave et kontanthjælpsloft, som bringer børn under regeringens fattigdomsgrænse.

- Det ville klæde Socialdemokraterne at fortælle, hvad de vil gøre, så det bedre kan betale sig at arbejde end at sprede falske påstande om Venstres politik, siger Peter Christensen.

Spørgsmål: Hvorfor fremlægger Venstre ikke bare konkrete tal?

- Vi har sagt helt klart, hvilken retning vi ønsker: Det skal kunne betale sig at gå fra ledighed til over i et job.

- Når vi ikke lægger os fast, så er det fordi, at det afhænger af, om vi kan få opbakning til at gennemføre udgiftsstop (nulvækst, red.) og tøjle den offentlige økonomi, siger Peter Christensen.

/ritzau/

Slettet Bruger

Det er svært at holde rede på synspunkterne fra Venstre koncernen de senere år. En fattigdomsgrænse er spild af tid og giver ingen mening. Fattigdom kan ikke måles og har at gøre med andet end penge. Og så den rene vare fra VU ledelsen:

“Tidligere kunne borgere, som ikke havde arbejde, og derfor ikke bidrog til samfundet, ikke stemme ved demokratiske valg. Dette indebar, at deres medbestemmelse blev indskrænket. Der synes at være fornuft bag dette standpunkt"

Men nu kan det altså godt måles i kroner og ører? Til valget er overstået og næste talkrig sætter ind eller hur?

Randi Christiansen

De gamle partier er utroværdige - de har vist, at de kan sno sig ud af et hvilket som helst løfte. Selvfølgelig kan en fattigdomsgrænse ifht overlevelsesressourcer og materielle behov fastlægges.

Som en minimumsløn og et kontanthjælpsloft derefter må relatere relevant til. Naturligvis skal det kunne betale sig at arbejde - hvilket det ikke en gang kan med en minimumsløn, men det er direkte uvederhæftigt at ville skære i en kontanthjælp, som er fastlagt udfra minimumskriterier for overlevelse, i stedet for at hæve mindstelønnen.

Der er råd til skattelettelser og andre begunstigelser af i forvejen priviligerede udfra betragtningen om dynamiske effekter - som vi stadig mangler at se noget til - og kontrafaktisk argumentation om 'at uden, havde alt været værre' bør intet ædrueligt menneske lade sig besnære af, men gennemskue som det asociale og samfundsundergravende valgflæsk til bestemte segmenter, det er.

Tiden for de neoliberale febervildelser må være slut.

Gert Selmer Jensen

Skal vi nu være vidne til en "Moderne", forarmelse, fra L.L.R. Tak for kaffe, nu tror jeg, (jf. Randi),
at L.L.R. handler i febervildelse. Jeg ønsker neoliberalisterne, rullet i tjære og fjer. I og med det ikke
handler om økonomi, men udelukkende om prioritering.! Nok er nok!! Der venter tæsk ved valget.