Kristian Jensen ansætter to spindoktorer

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har hyret Christopher Arzrouni og Peter Høyer som særlige rådgivere.
6. juli 2015 kl. 10:56Opdateret 6. juli 2015 kl. 18:36

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har ansat Christopher Arzrouni og Peter Høyer som særlige rådgivere i Udenrigsministeriet.

Det skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

Christopher Arzrouni kommer fra en stilling som debatredaktør og lederskribent på dagbladet Børsen. Peter Høyer har tidligere været særlig rådgiver i Skatteministeriet for blandt andre Kristian Jensen.

Christopher Arzrouni er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har arbejdet for Venstre, Dansk Industri og Weekendavisen og har siddet i bestyrelsen for den borgerligt-liberale tænketank Cepos.

Fra 2005 var han spindoktor for Eva Kjer Hansen (V), da hun var socialminister og senere fødevareminister. Som socialminister fik hun en reprimande fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for at forsvare ulighed, hvis samfundet skabte mere rigdom.

I 2004
blev Christopher Arzrouni kendt for at hjælpe Foghs spindoktor, Michael Kristiansen, med statsministerens nytårstale. Det kom frem, fordi Statsministeriet sendte talen til journalister i et word-dokument, hvor Arzrouni stod som fadder til dokumentet.

Peter Høyer er journalist og har arbejdet i Danmarks Radio samt Forbrugerrådets blad, Tænk. Han var fem et halvt år pressechef i Skatteministeriet under Kristian Jensen, men stoppede, da denne blev afløst af Peter Christensen (V).

Senere blev Peter Høyer hyret af Peter Christensen. Som spindoktor havde Peter Høyer ifølge den liberale blogger Jarl Cordua "et ganske godt navn blandt pressefolk".

Han lå ifølge Cordua "lige under" spindoktorerne Morten Langager for udenrigsminister Lene Espersen (K), Sandy French for kulturminister Brian Mikkelsen (K) og Søs Marie Serup for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Tak, Kristian Jensen. Det er en stor og uegennyttig opgave, du yder debatten i Danmark ved at forbeholde Børsens debatredaktør udenrigsproblemstillinger.

Lise Lotte Rahbek

Hvor må det være skønt
bare at kunne ansætte sine venner på befolkningens taknemmelige regning.

Flemming Berger, Holger Madsen, Anne Eriksen, lars abildgaard og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Der er ingen tvivl om at Christopher Arzrouni ser sig selv som en slags arkitekt bag Løkkes Juntastyre - som er planlagt, at skulle regere på støttet fra Dansk Folkeapati, Liberal Alliance samt Dansk Erhverselite.

Som Arzrouni siger i interviewet "Sådan ser Løkkes revolution ud": Sådanne tanker [privatisering, reformer og mere privatisering] er ikke nye i Venstre. Kritikerne er bare for dovne eller for uvidende til at bemærke dem.

I det samme interview siger Anders Samuelsen: Danskerne har brug for et los i røven!

Det kan jo godt være de har ret ...og at vi bare har fortjent Løkkes junta.

Anne Eriksen

Som Venstrepolitiker skal man naturligvis have rådgivere - også når man er en kalv på et danseguld og ikke behørigt klædt på til sit embede!

Curt Sørensen

Christopher Arzrouini har mange bedrifter bag sig:
1) Han demonstrerede sin enestående 'liberalisme' ved offentligt at kræve en af sine gamle universitetslærere afskediget fordi denne var venstreorienteret

2) Han misbrugte sine forbindelser i Dansk Industri og til ledende Venstrepolitikere til at få puffet en af sine nære venner i kredsen omkring 'Libertas' (: Forløberen for Cepos) ind i det der den gang hed 'Statens samfundsvidenskabelige Forskningsråd'

3) Han gennemdrev en politisk retssag mod ovennævnte universitetslærer ( en sag som Arzrouini iøvrigt tabte med et brag)

4) Han blev for nogle år siden grebet i direkte snyderi: Han havde 'anmeldt' Naomi Klein ved at skrive af efter en amerikansk højreorienteret tænketank uden at angive sin kilde

Hans intellektuelle kapacitet er begrænset, hans viden snæver, og hans ensporethed og fanatisme notorisk. Dertil skrupelløs uden moral. Sandelig en person velegnet til at sidde i Etisk Råd og være Spindoktor for landets udenrigsminister.

Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar
Oscar Ibrahim

Christopher Arzrouni. Føj!
Jeg smutter lige ud og henter en spand.

Den mand er den inkarnerede ondskab.
Han er neoliberal, elsker DF, lave skatter, social dumping, høj ulughed og hader folk der stemmer Enhedslisten og Alternativet, især "tosserne fra Vesterbro og Østerbro", som han selv omtalte dem som.

Han var også i Deadline lige efter valget 15, hvor han tydeligt gav udtryk for, at han ikke brød sig om den ellers sympatiske politiske kommentator på Information, Lars Trier Mogensen, som han diskuterede det netop overstået valg med.