Telegram

Tyrkiet i dyb sorg over terrorbombe: Mange unge er dræbt

Mindst 28 er dræbt, og 100 andre er såret ved angreb i tyrkisk by nær grænsen til Syrien, siger ministerium.
Telegram
20. juli 2015 kl. 13:16

En voldsom eksplosion i den tyrkiske grænseby Suruc har kostet 28 mennesker livet, og omkring 100 andre er såret, oplyser landets indenrigsministerium.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, fordømmer angrebet som en terrorhandling.

Gruppen Islamisk Stat menes ifølge anonyme kilder at stå bag, men det er ikke bekræftet.

Øjenvidner siger til nyhedsbureauet Reuters, at eksplosionen skete i et kulturcenter i den tyrkiske by, som ligger nær grænsen til Syrien. Omkring 300 delegerede fra en række ungdomsorganisationer var angiveligt samlet i centret.

»Vi drukner i sorg over, at 28 tyrkere er dræbt og et stort antal mennesker såret som følge af denne terrorhandling,« siger Erdogan under et besøg på Cypern.

To højtstående embedsmænd i Ankara siger, at bevismateriale tyder på, at Islamisk Stat står bag eksplosionen.

»Der skete en meget voldsom eksplosion, mens en konference var i gang,« siger Mahmut Boke, der arbejder for bystyret i Suruc.

Suruc er tilflugtssted for mange kurdere, som er på flugt fra i Islamisk Stat i Kobani.

Islamisk Stat erobrede kontrollen over Kobani i september sidste år, og en stor del af byens indbyggere flygtede til Tyrkiet.

»Jeg så over 20 dræbte. De er stadig ved at lægge dem ind i ambulancer,« siger et øjenvidne ved navn Mehmet til Reuters.

Pervin Buldan, som er medlem af det prokurdiske oppositionsparti HDP, siger, at tyrkiske og kurdiske unge var samlet i centret forud for en planlagt tur til Kobani.

»De unge kurdere og tyrkere var kommet for at begive sig til Kobani. Der var planlagt tre eller fire dages aktiviteter,« siger Pervin Buldan.

Kobani blev i sidste måned igen forsvaret af kurdiske krigere, da Islamisk Stat angreb på ny.

/ritzau/Reuters

Opdateret 20. juli 2015 kl. 17:25

Jens Jørn Pedersen

Mon ikke man snart begynder at bekæmpe den religiøse ekstremisme lokalt?

Mikkel Madsen

"»Vi drukner i sorg over, at 28 tyrkere er dræbt og et stort antal mennesker såret som følge af denne terrorhandling,« siger Erdogan under et besøg på Cypern."

Indtil nu har Tyrkiet gjort intet, ABSOLUT intet for at bekæmpe IS.

Erdogan har - billedligt talt - slået liggestolen op og kigget ind over grænsen i 3-4 år, mens han har prøvet at finde ud om kurderne er værre end IS eller omvendt. Skammeligt, hvis han kan profitere på dette.