Telegram

375 stillinger skal spares væk i Region Sjælland

Region Sjælland mangler over en halv milliard på næste års budget, og det kommer til at koste arbejdspladser.
Telegram
10. august 2015 kl. 15:01

Region Sjælland skal spare mange penge på sit 2016-budget, og det vil komme til at gå ud over ansatte og patienter i regionen, for 375 stillinger er på vej til at forsvinde.

Det skriver Dagbladet Roskilde, som erfarer, at de fleste af stillingerne vil blive nedlagt ved naturlig afgang, eller fordi de er ledige, men som minimum vil 121 personer, som er ansat på sygehusene og i Koncern Service, modtage en fyreseddel.

- Vi er i en alvorlig situation, og der er en forståelig bekymring fra medarbejderne om, at det vil gå ud over vores patienter og arbejdsmiljøet, siger regionsformand Jens Stenbæk (V).

- Det må vi arbejde videre med, for vi skal stadig sikre gode arbejdsforhold og gode forhold for patienterne, siger han til Dagbladet Roskilde.

Besparelserne skyldes især stigende medicinpriser, men også øgede udgifter til for eksempel respiratorpatienter, at Region Sjælland mangler i alt en halv milliard kroner for at få næste års budget på plads.

Regionspolitikerne håber på at få 220 millioner kroner ud af dette års økonomiaftale med regeringen, som endnu ikke er forhandlet færdig.

Det betyder, at der skal effektiviseres for 280 millioner kroner for at få regionens budget for 2016 på plads.

/ritzau/

Steffen Gliese

man kunne have forudsagt denne højst uheldige udvikling, da man holdt op med at fremstille medicin på hospitalernes egne apoteker - og forringede farmaceutuddannelserne, så man ikke længere fik den grundlæggende viden om at fremstille medikamenter.