Telegram

It-nedbrud hos Skat: Virksomheder i klemme før deadline

Skat vil ikke forlænge frist for indberettelse af selvangivelser til trods for stort it-nedbrud.
Telegram
31. august 2015 kl. 15:41

Længere tids bøvl med Skats it-systemer har udviklet sig til et regulært nedbrud, dagen før 225.000 selskaber har deadline for at aflevere deres selvangivelse.

Selskaber, som ikke kommer igennem, risikerer bøder for manglende indberetning, men Skat ønsker ikke at give dem længere frist, og det undrer brancheorganisationen Danske Revisorer (FSR):

- Tusindvis af virksomheder er i klemme i disse dage, fordi Skats systemer er nede eller meget langsomme. Det betyder, at selskaberne ikke kan nå at indberette deres selskabsskat inden deadline i morgen, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR.

I dag har Skats systemer været nede, og over de seneste uger er virksomhederne mødt af systemer, der har været meget langsomme.

- Det er ikke godt nok. Det er systemerne, der er skyld i forsinkelserne, ikke virksomhederne. Derfor bør Skat tage konsekvensen og give en fristudsættelse, siger Tom Vile Jensen.

FSR har over de seneste uger modtaget en stor mængde henvendelser fra revisorer, der har oplevet problemer med Skats systemer. Henvendelserne dækker over alt fra, at man ikke kan logge ind, til konstante fejlmeldinger og at systemerne er nede.

- Vi har fået flere hundrede henvendelser fra revisorer, der melder om, at det kan tage timer at komme af med bare én selvangivelse.

- Og samlet skal de danske virksomheder altså indberette 225.000 af slagsen, siger Tom Vile Jensen.

Foruden selskabsselvangivelsen skal virksomhederne også indberette blandt andet moms og underskud i disse dage, hvilket giver ekstra pres på Skats systemer op mod deadline i morgen.

FSR har over de seneste uger løbende rapporteret fejl og anmodede allerede i sidste uge Skat om en fristudsættelse for at give virksomhederne noget af den tabte tid, de ustabile systemer resulterer i, tilbage.

/ritzau/

Anne-Marie Krogsbøll

Endnu engang bliver jeg fuldstændigt målløs. Målløs. Målløs. Målløs. .......-