Telegram

Kampe mellem migranter og politi ryster Kos

Uroligheder var koncentreret til et stadion, hvor hundredvis af migranter var indkvarteret.
Telegram
12. august 2015 kl. 10:31

En overbebyrdet politistyrke på den græske turistø Kos trak knipler og brugte brandslukkere under sammenstød med migranter, og øens borgmester advarer om, at der er fare for "et blodbad".

Urolighederne tirsdag var koncentreret til et stadion, hvor hundredvis af migranter - hovedsageligt fra Syrien og Afghanistan - var blevet indkvarteret, efter at de i uger havde boet langs Kos' strande og veje.

Politifolk anvendte knipler og vandkanoner mod migranterne, som ikke må komme nær øens hotelområder, da det kan ødelægge turistindustrien på øen.

Ingen turister er blevet direkte berørt af urolighederne.

Spændingerne er taget stadigt mere til på Kos, hvor der ifølge borgmesteren nu er strandet 7000 migranter. Øens indbyggertal er på kun 30.000.

Mandag blev en politimand suspenderet, efter at han var blevet filmet i et videoklip, hvor man ser ham slå og skubbe migranter uden for en politistation.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har sagt, at landets infrastruktur ikke kan klare de tusindvis af migranter, som kommer til de græske øer og strande.

- Nu er tiden kommet, hvor vi må se, om EU er et solidarisk EU, eller om det er et EU, hvor alle forsøger at beskytte deres egne grænser, sagde premierministeren i sidste uge i en kommentar til FN's Flygtningehøjkommissariats kritik af "det totale kaos", der hersker på nogle af landets øer i Middelhavet.

/ritzau/