Telegram

Udskældte IC4-tog må endelig køre med ekstra togvogne

DSB har fået grønt lys til at koble IC4-tog sammen i tre. Det er første skridt mod flere tog på skinnerne.
Telegram
11. august 2015 kl. 10:06

De udskældte IC4-tog kan nu kobles sammen i flere togsæt, efter at DSB har modtaget en typegodkendelse fra Trafik- og bygningsstyrelsen.

Dermed er der åbnet op for at få skaffet flere IC4-tog på skinnerne og flere siddepladser til danske togpassagerer.

- Nogle morgener har der været trang plads i toget, og nu hvor vi kan køre med to sæt, betyder det, at der vil være mere plads på travle afgange, siger direktør i DSB Operation, Anders Egehus.

Han nævner strækningen mellem Kalundborg og København som en af de afgange, hvor der allerede i løbet af næste uge vil blive sat et tokoblet IC4-togsæt ind.

DSB har fået godkendelse til at køre med op til tre sammenkoblede togsæt, men i første omgang vil man indsamle erfaringer med de tokoblede, inden man tager skridtet videre.

- Men de trekoblede togsæt kommer ikke nødvendigvis til at køre på de samme strækninger som de tokoblede, med mindre passagermængden kommer til at vokse helt vildt på lige netop de afgange, siger Anders Egehus.

Her nævner han Intercity-trafikken, som i dag kører med trekoblede IC3-togsæt som mulige afgange.

Men hvornår vi kan forvente at se trekoblede IC4-tog på Intercity-strækninger, vil han ikke spekulere i lige nu.

- Nu skal vi have noget erfaring med de tokoblede og opnå et rimeligt niveau af driftsstabilitet, og så begynder vi at kigge på de trekoblede, siger Anders Egehus.

I alt har 13 IC4-tog fået tilladelse til at køre med op til tre sammenkoblede togsæt, og målet er, at 77 tog skal have tilladelsen.

/ritzau/

Opdateret 11. august 2015 kl. 14:21

Martin Madsen

Og til sidst bliver de koblet sammen med F-35 og EFI, direkte fra din pengepung...

Steffen Gliese

Jeg blev omvendt, da jeg kørte med IC4 til Holbæk! Jeg havde for et par år siden været på en rædselsfuld tur fra Aalborg, hvor vi måtte standse to gange og genstarte togets teknik! Jeg havde en gratiskupon til 1. klasse, som jeg benyttede, og det var bestemt ikke, hvad jeg forstod ved første klasses med meget trang plads.
Fra Holbæk var det helt anderledes - toget viste sig at være meget mere i familie med de pragtfulde tyske ICE-tog, end jeg oplevede dengang. Så nu VENTER jeg gerne en afgang for at komme med IC4.

Martin Madsen

I Ic4 er kørestolspladsen flyttet væk fra cykelvognen, tak for det.
Den der designede pladsen i Ic4 toget, har bare ikke haft nogen viden om kørestole, venderadius osv...