Telegram

Zentropa laver film om gerningsmand bag Krudttønde-drab

Zentropa er gået i gang med en spillefilm om gerningsmanden til drab ved kulturhus og synagoge i København.
Telegram
21. august 2015 kl. 11:21

De voldsomme skudepisoder i København i februar, der førte til to drab, skal nu filmatiseres.

Således er producenten Peter Aalbæk Jensen og Zentropa sammen med instruktør Manyar Parwani gået i gang med at udvikle en spillefilm med titlen "Lukkede øjne".

Den skal fortælle historien om gerningsmanden, den 22-årige Omar El-Hussein.

- At kaste sig ud i en film om det, der skete ved Krudttønden og synagogen, kræver stor omtanke. Det er ikke hændelserne i København, som har sat disse tanker i gang alene hos mig. Disse horrible handlinger har jo overgået os flere gange det sidste årti i Europa.

- Men hændelserne i København påvirkede mig meget, og derfor besluttede jeg mig for at undersøge, hvorvidt det er muligt for mig at blive lukket ind i Omars lukkede og mørke verden for derigennem at undersøge fænomenet mere generelt.

Sådan lyder det fra instruktør Manyar Parwani, der forklarer, at hans hovedfokus er den 22-åriges vej mod radikaliseringen.

I løbet af den 14. og 15. februar i år dræbte El-Hussein to civile og sårede seks betjente.

Det skete under to skudepisoder, én ved Krudttønden på Østerbro og én ved synagogen i Krystalgade i indre by. Herefter fulgte en heftig jagt på gerningsmanden, der selv endte med at blive skudt og dræbt.

For at få den bedst mulige forståelse af, hvad der ledte til de dramatiske begivenheder, har Parwani allieret sig med flere eksperter på området samt en stor del af El-Husseins centrale netværk.

- Jeg vil forstå, hvad der foregik i denne mands hoved, og hvad det er for nogle sociale forhold, som er medvirkende til at skabe en radikalisering, hvor en ung mand kan ende med at se en så forfærdelig handling som en heltegerning, siger instruktøren.

/ritzau/

erik mørk thomsen

Pøj for satan, alt skal laves til penge!

Henrik Bjerre

Klamt og ligegyldigt projekt.

Jesper Hansen

Manyar Parwani: "Jeg vil forstå, hvad der foregik i denne mands hoved"

Omar El-Hussein var jo ikke buddhist, så vi kan formentlig udelukke Buddha. Omar El-Hussein var derimod muslim, så filmens omdrejningspunkt vil være inspirationen fra muslimernes hærfører Mohammed.

Jeg synes det er supermodigt at Centropa, helt uden at lægge fingrene imellem, nu vil lave en film om hvordan den profet, der rumsterede oppe bag terroristens lukkede øjne, inspirerede en helt almindelige muslim til at gå berzærk på uskyldige mennesker.
Det bliver smadderspændende!

Men måske knap så billedskønt,... det rygtes, at nævnte profet ikke er så fotogen.

Jesper Hansen

Det så ikke helt rigtigt ud,.. nå ja...Zentropa...hedder det