Dansk Energi: Regeringens udspil svækker grøn omstilling

Den grønne omstilling går i stå, hvis regeringen svigter omlægning af det danske el-system, mener Dansk Energi
1. september 2015 kl. 10:11Opdateret 1. september 2015 kl. 11:52

Regeringens udspil til et nyt forslag vækker bekymring hos Dansk Energi, som er interesseorganisation for energiselskaberne i Danmark.

Især et forslag om at fjerne tilskudsordningen til varmepumper, som er en del af det fortrolige udspil, som Information er kommet i besiddelse af, vækker bekymring hos organisationens administrerende direktør, Lars Aagaard.

»I de her år arbejder vi hårdt på at gøre vores el-system grønt. Vi sætter en hel masse vindmøller op, og der kommer solceller. Det betyder, at vi også skal i gang med at elektrificere vores forbrug.«

»Det er en nøglekomponent i det at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler. Det er jeg bange for, at regeringen er på vej til at svigte,« siger han.

Læs også: Regeringen vil spare 340 mio. på miljø og klima

Sammenlagt peger fortrolige notater, som Information er kommet i besiddelse af, på potentielle besparelser på det grønne område på knap 340 millioner kroner for perioden 2016-19.

Blandt andet vil regeringen rulle Klimapuljen tilbage – herunder projekter med varmepumper.

»Vores decentrale kraftvarmeværker skal beslutte, om de skal forlænge levetiden for deres værker baseret på fossile brændsler, eller de skal bygge noget nyt. På længere sigt bliver det et problem for os, hvis de vælger noget andet end el,« siger Lars Aagaard.

»Vi kan jo ikke blive ved med at bygge vindmøller og solceller, hvis vi ikke har tænkt os at bruge det til noget. Det betyder, at den grønne omstilling går i stå,« siger han.

Finansministeriet ønsker ifølge Information samtidig at annullere flere centrale grønne målsætninger, herunder målet om 40 procent CO2-reduktion i 2020, målet om 100 procent vedvarende energi i 2050 og målet om udfasning af kul i kraftværker.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vi ved at vi er så tæt på at den globale opvarmning begynder at accelerer uden for vores kontrol, at der skal gøres en ekstra kraft anstrengelse for at gøre vores globale forbrug så grønt som vi overhovedet kan.... vi kan ikke være andet bekendt overfor de kommende generationer...

Jens Jørn Pedersen

Venstre siger: Vi skulle nødig blive uafhængige af fossile brændstoffer!
Jeg formoder, at Venstres politikere ikke er i lommen på olie- og kulindustrien.

Jens Jørn Pedersen

Bilindustrien har gennem de sidste 100 år været i stand til at fremstille biler, men et brændstofforbrug, der mindre en det, der anvendes i dag, men kommercielle interesser og støtte fra olieindustrien har gjort, at de meget langsomt har udviklet det, der faktisk var muligt mange år tidligere.