Demonstranter kaster med sten mod asylansøgere i Finland

Flere demonstranter havde Ku Klux Klan-dragter på og kastede sten og fyrværkeri mod nyankomne flygtninge.
25. september 2015 kl. 12:06

Asylansøgere, der torsdag aften ankom til den finske by Lahti, blev mødt af voldelige demonstranter, som kastede med sten og fyrværkeri, oplyser det finske medie YLE.

Flere af demonstranterne havde Ku Klux Klan-dragter på, oplyser P4-nyheder i landet.

Den finske statsminister fordømmer på det stærkeste den voldelige aktion.

Det finske nyhedsbureau skriver, at en bus fyldt med asylansøgere - de fleste af dem børnefamilier - blev angrebet natten til fredag, da den ankom til et flygtningecenter i Lahti i det sydlige Finland.

- Demonstranterne kastede fyrværkeri mod bussen, og en Røde Kors-medarbejder blev mødt med sten, da han forsøgte at standse angrebet, skriver YLE.

Ifølge det finske politi deltog over 40 demonstranter i aktionen. De havde samlet sig uden for flygtningecentret for at protestere mod flygtninge. To af demonstranterne blev pågrebet af politiet.

Den finske statsminister, Juha Sipilä, skriver på Twitter, at al vold rettet mod asylansøgere og migranter uden undtagelse må fordømmes.

Flere andre ministre i den finske regering forsømmer også angrebet mod asylansøgerne, deriblandt indenrigsminister Petteri Orpo.

Der er i den seneste uge kommet over 4500 asylansøgere til Finland.

Den finske statsminister har sagt, at han vil åbne sit hjem for asylansøgere fra og med årsskiftet.

- Min familie har besluttet, at vores hjem kan anvendes af flygtninge og asylansøgere, da vi ikke har brug for huset lige nu. Fra og med årsskiftet kan vi overlade huset til dette formål, sagde Sipilä tidligere på måneden til finsk TV1.

- Jeg vil gerne bygge Finland om til et flerkulturelt Finland, siger han.

Indenrigsministeriet i Helsinki ventede i begyndelsen af denne måned, at omkring 30.000 asylansøgere vil komme til Finland i år.

/ritzau/FNB

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

28. juli 2015, Venstres integrationsordfører Marcus Knuth:

»Finland tog 150 syriske ansøgere sidste år, mens vi tog over 7.000. Så vi mener selvfølgelig, at det ville være rart, hvis man kan få nogle af de andre lande til at tage flere, hvilket ville lette presset på Danmark,« fortæller Marcus Knuth.

25. september 2015: Indenrigsministeriet i Helsinki ventede i begyndelsen af denne måned, at omkring 30.000 asylansøgere vil komme til Finland i år..

Hvis Venstre vil ud i en debat om at tage lige meget ansvar, så må konklusionen vel være, at DK nu tager for lidt ansvar?