Enhedslisten rystet over miljønedskæringer

Alternativet håber, at regeringen kommer på bedre tanker, mens Enhedslisten kalder spareplaner tudetossede
1. september 2015 kl. 04:01Opdateret 1. september 2015 kl. 10:39

Regeringens mulige planer om besparelser på klima- og miljøområdet får en hård medfart af både Enhedslisten og Alternativet.

Enhedslistens miljø- og klimaordfører, Maria Reumert Gjerding, er »fuldstændig rystet og rasende«, mens Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, håber, at »regeringen kommer på bedre tanker«.

Læs også: Regeringen vil spare 340 mio. på miljø og klima

Reaktionerne fra de to oppositionspolitikere skyldes, at regeringen ifølge fortrolige dokumenter, som Information er kommet i besiddelse af, overvejer at inddrage besparelser på 340 millioner kroner på det grønne område i sit forslag til finanslov.

»Det er tudetosset, tilbageskuende og uden nogen fornemmelse for virkeligheden. Det er som om, regeringen ikke har opdaget, at vi befinder os i en klimakrise, der truer vores livsbetingelser på den her klode,« siger Maria Reumert Gjerding i en skriftlig kommentar.

»Også økonomisk er dette her både dumt og kortsigtet. Det er vores grønne førertrøje, regeringen med fuldt overlæg vil overrække til andre lande,« siger hun.

Hun forsikrer, at Enhedslisten vil arbejde på, at regeringen ikke kommer igennem med sine forslag til nedskæringer.

Ifølge de notater som Information er i besiddelse af, overvejer regeringen også at annullere flere langsigtede målsætninger på området.

Herunder målet om en CO2-reduktion på 40 procent i 2020, målet om 100 procent vedvarende energi i 2050 og målet om udfasning af kul i kraftværker.

»Fra alle kanter af verden kommer i disse dage den samme analyse: Det er nu, vi skal handle, hvis klimakrisen ikke skal komme ud af kontrol. Obama siger det. Paven siger det,« lyder det fra Uffe Elbæk.

»De eneste, der åbenbart går den stik modsatte vej, er den danske regering - hvis ellers det lækkede udkast til finanslov er sanddrueligt,« tilføjer han.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Liliane Murray
  • Anne Eriksen
  • lars abildgaard
Liliane Murray, Anne Eriksen og lars abildgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Paven siger det også. Siger Uffe Elbæk.
Hmm... Venstre har skrevet i regeringsgrundlaget at DK er et kristent land ?
Men Venstre og DF skider da ikke på paven, vel ?.
Deres mavefornemmelser og selvbestaltede virkelighed er da ikke større end Pavens og Deres egen Guds ord, eller ?
I Venstre og DF er man ved at forfatte deres egen bibel.
Den hedder "Håndbog i virketrang for blasfemister og konsum robotter".
Det er som en Springer spaniel på Amfetamin. Ikke til at styre på 10 tønder land.
Men vilde hunde skal tæmmes. Hvordan gør man det ?
Man kan jo ikke bare slå hunden, da det jo er ejermanden som har stået for opdragelsen ?
Hvem er ejermanden af disse, hvem har stået for opdragelsen ? Kan hunden tænke selv ?
Eller foretrækker den at blive ledet med hård hånd og høje råb, med bind for øjne og ører ? For til gengæld, at modtage godbidder oppefra, fra Herrens hånd ?
Venstre har sat DK til salg til deres egne hunde.
Min stille protest er, at jeg ikke længere omgåes disse vælgere, deres fornægtelses kultur, virkeligheds flugt, social Darwinisme og kristendom i en pærevælling, og den evige jagt på anerkendelse og accept gennem status symboler og prestige.
Det er en dødspiral som alle andre skal tvinges ind i.

Personligt plejer jeg ikke omgang med mennesker til højre for socialdemokratiet, skulle jeg det, ville jeg få en blodprop i hjernen, inden der var gået ret lang tid.