Telegram

Løkke om FN-post: Jeg håber og tror Thorning får jobbet

Det er uvist, om Thorning bliver flygtningehøjkommissær, men Lars Løkke tror, at Thorning får posten.
Telegram
4. september 2015 kl. 12:06

Man skal se bort fra politisk fnidder og partifarve, og derfor har regeringen indstillet Helle Thorning-Schmidt (S) som kandidat til posten som flygtningehøjkommissær i FN.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Når man får muligheden for at indstille kandidater til internationale poster, handler det om at indstille den rigtige uanset partifarve, og derfor glæder det mig at indstille Helle Thorning-Schmidt til posten som flygtningehøjkommissær, siger han på et pressemøde.

Det er endnu uvist, om den næste flygtningehøjkommissær bliver Danmarks tidligere statsminister, men Lars Løkke Rasmussen har en forhåbning om, at Thorning får posten.

- Jeg håber og tror, at Helle Thorning-Schmidt ender med at få posten, siger han.

- Jeg har over for FN's generalsekretær fremhævet Helle Thorning-Schmidt som en mulig stærk repræsentant for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) med stor politisk ledererfaring og international profil, lyder det fra statsministeren.

Jobbet bliver ledigt til nytår, når portugiseren Antonio Guterres forlader posten efter at have beklædt den i mere end ti år.

UNHCR har for nylig kritiseret den tidligere SR-regering for at stramme den danske asyllovgivning, men det mener Lars Løkke Rasmussen ikke, bliver et problem for Thorning.

- Jeg tror, at man skal fastholde det internationale perspektiv. Ser man på Danmark udefra, ser man et land, der er med i den meget eksklusive klub, der efterlever FN's råd om engagement i forhold til ulandsbistanden, siger statsministeren.

/ritzau/