Telegram

Løkke: Vi kan ikke bare sende flygtninge til Sverige

Statsministeren var klar til at tage 100 asylansøgere, men erkender, at han er overhalet af virkeligheden.
Løkke: Vi kan ikke bare sende flygtninge til Sverige

RITZAU SCANPIX

Telegram
7. september 2015 kl. 15:52

De cirka 400 personer, der er kommet til Danmark det seneste døgn, skal registreres her i landet, selvom de hellere vil til Sverige, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

En række af de flygtninge, der er kommet til over blandt andet Rødby, giver ellers klart udtryk for, at de ikke ønsker at søge asyl i Danmark, blandt andet fordi de regner med, at det vil være svært at få deres familier hertil.

- Vores oplysninger er lige nu, at cirka 400 er ankommet inden for de sidste 24 timer, men det udvikler sig time for time, siger statsministeren på et pressemøde mandag.

Men Danmark kan ikke bare lade flygtningene smutte videre over grænsen, fastslår Lars Løkke Rasmussen.

- Her kan vi ikke se bort fra vores forpligtelser. Vi kan ikke bare sende dem til Sverige uden svensk samtykke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren fortæller, at han har talt med Tysklands kansler, Angela Merkel, i weekenden, efter at Tyskland tillod tusindvis af asylansøgere at rejse ind i landet.

Her gav Løkke udtryk for, at Danmark var klar til at tage 100 af de asylansøgere "som en politisk gestus" og for at lægge et politisk pres på de lande, der efter Lars Løkkes mening tager for få flygtninge.

- Det er for længst overhalet af virkeligheden, konstaterer statsministeren om det faktum, at han nåede at tilbyde at tage 100 asylansøgere i weekenden, men nu har fået omkring 400 ind over grænsen.

Han ser det som et tegn på, hvor hurtigt situationen udvikler sig. Og statsministeren slår fast, at han mener, at der er behov for en fælles europæisk løsning.

- Det er i sagens natur ikke et problem, Danmark kan løse alene. Vi er nødt til at finde en fælles europæisk løsning på et fælles problem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvad den løsning skal bestå i, og hvilken rolle Danmark skal spille, kommer Lars Løkke Rasmussen dog ikke ind på.

På mandag om en uge mødes EU's indenrigs- og integrationsministre for at drøfte et forslag fra EU-Kommissionen om blandt andet kontrol af EU's ydre grænser og hurtigere asylbehandling.

/ritzau/

Opdateret 7. september 2015 kl. 17:28

He he

"men erkender, at han blev overhalet af virkeligheden"

Det er vist ikke første gang det sker!

lars abildgaard, Carsten Mortensen, Erik Jensen , Anne Eriksen, Gert Romme, Felix Austin, Anne-Marie Krogsbøll og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Efterrationalisering fordi det lyder godt og tilfredsstiller mange!
Det siv, der blæser i vinden!

Schengen er kaput og afmagten vises. Inden for 14 dage er grænserne lukket. Vi har ingen andre muligheder, hvis !00.000 immigranter bevæger sig til fods ad syd motorvejen mod København. Ingen tror på det scenarie, men tro mig det bliver meget værre endnu.

Gustav Alexander, Hanne Lading, Gert Selmer Jensen, Anne Eriksen, Troels Ingvartsen, Hans Aagaard og Felix Austin anbefalede denne kommentar

Arg... ti nu stille med med det luk grænserne. Der er simpelthen så naivt det gør ondt at læse.
Det svarer til "luk nu grænserne for narko". Det svarer til at stoppe tidevandet.

Det viser selvfølgeligt bare den enorme afmagt der er at det skal være sådan et følelsesmæssigt svar der er helt kuk-kuk.

Thomas Toft, Sabine Behrmann, Morten Jespersen, Anne Eriksen, Ole Frank, Torben Skov, Gert Romme, Jens Jørn Pedersen, Peter Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

JP er begyndt at betegne de mennesker der kommer over grænsen som "Migranter"
Vel vidende at politiets tolke siger de fleste kommer fra Syrien.

Det er en typisk perfid JP vinkling men den er samtidig del af den barnlige og håbløst naive følelsesmæssige respons der er på hele situationen. Her troede vi lige at SU niveau og avisannoncer nok skulle sætte en stopper for det. I et sidste desparat forsøg kaldes de nu for migranter.

Men surprise, - i et land hvor 10% er døde i krig, er der stadig folk med styrke, vilje og mod der prøver at gøre noget ved deres situation og få flyttet deres familie ud af landet. Det kunne lige passe andet.

Så er det urkomisk at troen på at give dem en label der hedder migrant skulle ændre noget som helst. Ynkeligt. Det kommer sammen med avisannoncer og "lukkede grænser" retorik til at stå som billede på hvor utrolig dum egoisme kan være, og hvordan sproget konstruerer den som betegner og låser hele situationen.

Benjamin Lau Jensen, Tue Romanow, Carsten Mortensen, Thomas Toft, Christel Gruner-Olesen, Jette M. Abildgaard, Karsten Aaen, Sabine Behrmann, Anne Eriksen, Ole Frank, Holger Madsen, Torben Skov, Gert Romme, Calle Hansen, Jens Jørn Pedersen, Peter Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Med support fra ministerier, efterretningstjenester, har Løkke i weekenden tilbudt at tage 100 flygtninge. Tager han pis på os?? Han har jo tydeligvist ikke fattet en brik af hvad der sker. Det havde været en anelse mere seriøst, hvis han havde sagt 10000 flygtninge.

Arne Lund, Carsten Mortensen, mogens kristensen, Thomas Toft, Peter Hansen, Bjarne Tingkær og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Danmark er ikke forpligtet til at registrere de 400 flygtninge. Hvis vi af kollegiale grunde ikke vil lade dem rejse frit videre til Sverige, kunne vi selv give dem asyl, selvom de helst vil til Sverige. Men det ville jo se mærkeligt ud at give flygtninge asyl imod deres vilje.

Calle Hansen, Torben Skov og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar

Midt i alle de personlige tragedier og politiske tumulter er der i det mindste een ting at glæde sig over i alt dette: DF's og lakajers skingre flygtningeretorik bliver trykprøvet. Hvor langt vil de strække sig for at håndhæve deres populistiske programmer og slagord? De bliver også indhentet af virkeligheden, og presset helt ud, hvor de skal tage nogle ubehagelige valg; politisk ubehageligt, fordi de kan risikere at få et meget uheldigt modsætningsforhold til en stor del af befolkningen, inklusiv deres egne vælgere, som trods alt ikke vil være med til en så spektakulær afvisning af flygtninge, og ikke ønsker at blive stigmatiseret som 'umennesker'. Scener som disse appellerer til de bedste sider i os, barmhjertighed og gæstfrihed. Og de, der står tilbage som frygtsomme og afvisende kan ikke undgå at stå i et meget grimt lys. Derfor tror jeg også DF bliver nødsaget til at bløde op på deres politik. De har vundet stort gennem de senere år ved at bløde op og nærme sig midten. Denne situation kan meget nemt komme til at placere dem på yderfløjen igen, uden at de selv rykker en tomme. Det er virkeligheden, der rykker sig, og tvinger dem til at bekende kulør.

/O

Jesper Jorgensen

Måske skulle vi fylde bilen med DF'ere og køre dem til Rødby og sende dem over til Tyskland og tage flygtninge med tilbage. En vis udskiftning af det brune segment er ønsket, så landet ikke sander til i dumhed og snæversyn.

Keld Sandkvist, Carsten Mortensen, Thomas Toft, Peter Hansen, Jette M. Abildgaard og Torben Skov anbefalede denne kommentar

En udmærket idé.

Jesper Jorgensen

Eller rettere Ungarn. Der vil givet være en del DF'ere som vil føle sig hjemme i det politiske miljø der.

Kære Løkke, det er meget fint, hvis EU kan blive enige om en fælles handle plan, men der er meget vi kan gøre selv, mens vi venter. Det er nu flygtningene har brug for vores hjælp, så er det bare at smøge ærerne op og komme igang.

De mennesker, som har krydset grænsen til Danmark og som har status flygtninge skal Danmark absolut tage i mod. Danmark har indtil Irak krigen altid stået for humanisme og det skal vi have genoprette. Det er ganske enkelt Danmarks rester af sit renomé og troværdighed som ansvarsfuld partner i EU og Verden der står på spil. Jeg tror selv broder parten af Dansk Folkepartis vælgere er eninge om dette da dette her ikke gælder social dumping eller at arbejdspladser går til øst europærer. Det her gælder mennesker i nød og på flugt fra krig og helvede på jorden.

Fremadrettet skal der dog ske ændringer både med hensyn til asyl samarbejde i EU, men også i resten af verden. Hver kultur region på kloden må tage største delen af fremtidige flygtninge og der skal først og fremmest ydes hjælp i nærområder til verden konflikter. Som det er i dag lades alt for mange i stikken og det kan vi ikke være bekendt.

...største delen af SINE fremtidige flygtninge... Glemte SINE :-(

Christel Gruner-Olesen

@Jesper Joergensen, hvorfor skal vi i Tyskland belastes med DFere ? Vi har nok at se til , I maa beholde dem selv !

Morten Pedersen

Pudsigt at Jesper Jorgensen får masser af sympati for sine tanker om at sende DFerne ud af landet, så vi ikke trækkes med alt det snæversyn. Er det kun mig der kan se tragikomikken?

løkke er en nar, han har fået alle danskere til at fremstå som racister.-

løkke smadrer vores renomme vores økonomi og vores fremtidsmuligheder, ikke at glemme han forarmer rigtig mange danskere og folkepensionister.

Løkker er vel også ved at varme op til afstemningen om retsforbeholdet, der nok mere kommer til at handle om asylforbeholdet.
Men elles har han da ret i, at der skal findes fælles-europæiske løsninger, og som også omfatter de lande, der ikke er med i EU.

@Morten Pedersen
Nej, jeg ser det også, udover jeg nærmere vil kalde det hykleri end tragikomik. Jeg tilhører ingen af fløjende, men som udenforstående ser det mærkværdigt ud, når de der brokker sig over at DF er intolerante og stigmatiserende, selv er intolerante og stigmatiserende. Men sådan synes jeg længe det har forholdt sig. Hvilket selvbedrag det dog må fordre.