Telegram

Putin skal møde ledere fra USA, Iran og Cuba i New York

Putin har dramatisk indtaget en ny plads i rampelyset med nye udspil i forbindelse med krigen i Syrien.
Telegram
28. september 2015 kl. 09:21

Ruslands præsident, Vladimir Putin, mødes mandag med den iranske præsident, Hassan Rouhani, og den cubanske præsident, Raul Castro, i New York, hvor han deltager i FN's Generalforsamling, oplyser Kreml.

Putins besøg i USA bliver et opgør med hans amerikanske modpart, præsident Barack Obama, på mange måder.

Den russiske leder presser på for at få dannet en ny koalition mod Islamisk Stat.

I FN's Generalforsamling vil de to ledere holde indbyrdes rivaliserende taler, og de vil på et tidspunkt mødes ansigt til ansigt ved deres første officielle møde i over to år på et tidspunkt med mange spændinger.

Dagsordenen for mødet er ikke offentliggjort, og det er også uklart, hvem af de to ledere der har taget initiativ til mødet. Men situationen i Syrien er et hovedpunkt.

Putin, der har været isoleret af Vesten på grund af konflikten i Ukraine, har dramatisk indtaget en ny plads i rampelyset med nye udspil i forbindelse med krigen i Syrien.

Rusland støtter åbent Syriens præsident, Bashar al-Assad, i kampen mod Islamisk Stat og andre oprørsgrupper. Moskva har dog ingen planer om at sætte soldater ind i landoperationer i Syrien.

Det sagde Putin i et interview med den amerikanske tv-station CBS, før han mandag fløj til New York.

- Rusland vil ikke tage del i landoperationer noget sted på syrisk territorium eller i andre lande. Ikke for nuværende i hvert fald, sagde han i interviewet.

USA har opbygget sin egen koalition af hovedsagelig sunniarabere og vestlige lande til at bekæmpe IS i Irak og Syrien.

Men Rusland udstikker en helt anden kurs, da Putins rivaliserende alliance med shiamuslimsk ledede stater vil styrke det trængte Assad-styre i Damaskus.

Putin understreger nødvendigheden af at samarbejde med Assad for at nedkæmpe den jihadistiske trussel.

/ritzau/Reuters