Regeringen vil ikke tage en eneste asylansøger fra EU

Den danske regering vil ikke tage del i omfordelingen af 160.000 asylansøgere i EU, siger Inger Støjberg
11. september 2015 kl. 10:46Opdateret 11. september 2015 kl. 11:52

Nul.

Så mange asylansøgere er den danske regering parat til at tage imod ud af de 160.000 personer, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, tidligere på ugen bad om, at EU-landene ville omfordele.

»Vi bliver ikke en del af fordelingen af de 160.000 asylansøgere,« siger integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre.

»Jeg tror, man må sige, at der allerede foregår en uformel omfordeling af asylansøgere i Europa. Men vi bliver ikke en del af fordelingen af de 160.000 asylansøgere. Vi ligger allerede meget højt,« siger hun og henviser til Danmarks retsforbehold i EU.

»Vi har et retsforbehold, og vi tager absolut en meget stor andel i forvejen,« påpeger hun:

»Det er rigtigt, at vi godt kunne gå ind og tage en del af de 160.000, men det ser jeg simpelthen ingen anledning til.«

Det var onsdag, at EU-Kommissionens formand i en tale – som Venstre i øvrigt har rost – bad medlemslandene om at nå til enighed om at få de 160.000 asylansøgere fordelt imellem sig.

Frankrig har meldt ud, at landet er parat til at tage 24.000 asylansøgere, Storbritannien har budt ind med 15.000, og også Tyskland vil byde ind - formodentlig med et endnu højere tal.

Men fra den danske regerings side står man altså fast på, at man ikke tager nogen.

– Burde et ja-parti som Venstre ikke byde ind og hjælpe, når EU ønsker, at landene hjælper til?

»Jeg forstår ikke sammenhængen. Man bliver nødt til at melde sig ind i den virkelige verden i stedet for sådan en eller anden akademisk verden. i den virkelige verden har vi absolut taget vores del målt på indbyggertal,« siger integrationsminister Inger Støjberg.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Vi har et retsforbehold" Og hvad så... Det forhindre da ikke Danmark i at gøre det rigtige og være humane, loyale, samt tage medansvar helt frivilligt. Drage i krig det kan vi. Og det uden at blinke med et øje.

Men når man kender Venstre, så ved man, at de ingen midler skyr for at opnå deres agenda. Heller ikke på grumeste vis, at misbrug flygtninge krisen og mennesker i nød til at fremme afskaffelsen af retsforbeholdet.

...Kan man synke lavere?

morten Hansen, Benta Victoria Gunnlögsson, Rasmus Kongshøj, Jette Zimling, Søren Kramer, Marianne Rasmussen, Shafi M., Peter Jensen, Tor Brandt, Steffen Gliese, Benjamin Bach, Else Damsgaard, Hans Larsen, Lars Dahl, Holger Madsen, lars abildgaard, Wilhelm May, Carsten Mortensen, Poul Sørensen, Anne-Marie Krogsbøll og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Hvis blot man ville begynde at samarbejde i Folketinget i stedet for disse egoistforløb.
"Min far er da meget stærkere end din far!", "ha, min fars motorcykel er meget større og flottere end din fars!"

Mads Kjærgård

Men siger de ikke netop at vi skal af med rets forbeholdet? Eller har jeg misforstået det?

Troels Brøgger, Benjamin Bach, lars abildgaard, Carsten Mortensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

Anstændigvis burde man i artiklen have tilføjet, at i flg Støjberg på TV2 skulle Danmark i forhold til sit indbyggerantal have modtaget næstflest fra Syrien og ligge på en 5.plads målt efter samtlige tilstrømmende flygtninge/migranter.

HVIS ministerens udtalelse på TV2 er korrekt, så gælder det vel bare om fremover ikke at "glide nedad " på "EU-listen" og måske give den en lille ekstra indsats ?? ( - vi har råd til at hjælpe).

Anne-Marie Krogsbøll

Dette er en katastrofe.

Logikken er fuldstændigt håbløs, for at indgå i et frivilligt samarbejde om at løse dette problem , har jo intet at gøre med at slippe retsforbeholdet.

Og kan man se på syrere alene? Hvordan ligger vi samlet set? Og er man ikke også nødt til at se på, hvem der har bedst råd?

Vi må håbe, at Danmark ikke få brug for hjælp til noget de næste mange år.

Benta Victoria Gunnlögsson, Rasmus Kongshøj, Jette M. Abildgaard, Steffen Gliese og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Gennem Venstres agenda iværksat af Anders Fogh Rasmussens robot agtige angreb på de danske værdier står vi i dag tilbage med et smadret og splittet Danmark, hvor hjerterum og mangfoldighed er afskaffet. Set med værdig brillerne på minder det om den situation Irak blev efterladt i efter at have smadret landet og efterladt det i et magt vacuum.

Endnu engang tak til hule Anders og sit Venstre :-(

morten Hansen, Rasmus Kongshøj, Shafi M., Mads Berg, Jette M. Abildgaard, Peter Wulff, mogens kristensen, Steffen Gliese og Poul Sørensen anbefalede denne kommentar

Fakta check fra detektor:'
"Undersøger man antal flygtninge ud fra de absolutte tal, kan man se, at Danmark i 2014 ifølge Eurostat fik 14.680 asylansøgninger.
Det betyder, at Danmark lander på en 11. plads i Europa."
http://www.dr.dk/nyheder/politik/valg2015/faktatjek-er-danmark-europas-f...
- Hvor er det trættende med politikere, der hele tiden forsøger at køre rundt med os...

Rasmus Kongshøj, Flemming Berger, Britta Hansen, Steffen Gliese, Benjamin Bach, Anne-Marie Krogsbøll, lars abildgaard og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Jeg er glad for Støjbergs udmelding. Det virker skizofrent at så mange pludselig er imod vores restforbehold. Det er netop sådanne situationer hvor retsforbeholdet beskytter os fra overstatslig indblanding.

Folk maler det her op til at være enten-eller. Vi kan sagtens modtage flygtninge og opretholde vores konventionelle forpligtelser uden at gøre statsministeriet til Merkel's vassal. Demokratiske beslutninger tages i folketinget som du og jeg stemmer på! Ikke i Bruxelles eller Berlin!

Poul Solrat Sørensen, det giver ingen mening at se på de absolutte tal, når vi skal måle relativ flygtninge byrde landene imellem. Mener du virkelig at vi skal tage 500.000 om året, som Tyskland? Det kan vi jo ikke! Vi tager en mængde proportionel til vores evne allerede. Jeg bliver kvalm af den leflen der forgår for det neoliberale Europa i en falsk 'anstændigheds' og 'humanismes' navn. Den selv samme venstrefløj nægter noget engagement i kampen mod IS pga uundgåelige men relativt få civile tab. At civile dør på bestialsk vis i hobetal er ifgl venstrefløjen okay, så længe det er Islamisk Stat og ikke os der gør det. Jeg væmmes.

Hans Aagaard, Frede Andressen og ellen nielsen anbefalede denne kommentar
Torben - Nielsen

Når Inger Støjberg udtaler at vi har et retsforbehold, så er det korrekt, vi kan ikke deltage i EU fælles politik på rets-området, netop på grund af forbeholdet.

Vi kan jo ikke forvente at folketinget bryder de regler, de selv har været med til at vedtage, - vel??

Ligesom vi jo heller ikke kan have at folk begynder at begå selvtægt, bare fordi flertallet har vedtaget nogle love og regler, som åbenbart ikke passer alle.

Hans Aagaard, Frede Andressen og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Jeg kan simpelthen ikke se, hvad det har med retsforbeholdet at gøre? Jeg er imod ophævelsen af dette, men jeg kan ikke se, at har noget at gøre med, om man fra dansk side indgår en frivillig aftale om at løse dette problem.

Benta Victoria Gunnlögsson, Rasmus Kongshøj, Herman Hansen, Lars Bo Jensen, Peter Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Anne-Marie Krogsbøll, det er jo en overstatslig bindene aftale som Danmark kan sanktioneres for. Hvad er 'frivilligt' ved at samtlige top politikere i EU yder pres på Danmark for at overgive suværenitet på flygtninge spørgsmålet? Det er magtpolitik.

Jeg har meget svært se se undskyldninger for ikke at hjælpe flygtninge, særligt når det er krigsflygtninge.

Venstre burde kunne indse fordelen for Danmark ved af få dem hertil, mere arbejdskraft til industrien - oven i købet er mange af dem der kommer i øjeblikket godt uddannede. Det virker som om man direkte leder efter nye ondskabsfuldheder, for at hælde dem ud over nogen der ligger ned, som krigsflygtninge altid gør.

Rasmus Kongshøj, Troels Brøgger, Jette M. Abildgaard, Britta Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Gustav Alexander:
Vi er jo blevet bedt om at byde ind med, hvor mange vi kan tage. Ingen har tvunget os, og så vælger vi at sige "0"?

Selv hvis vi bandt os til 5000 eller 10000 så ville det være os selv, der havde valgt det, så det har intet med suverænitetsafgivelse og retsforbehold at gøre.

Jeg kan ikke se, på hvilken måde vi i højere grad hævder vores retsforbehold ved at sige "0" end ved at sige "5000". Det er vås.

Det eneste, vi gør med denne provokerende udmelding, er at spænde ben for hele processen. Har vi interesse i det?

Det er simpelhen uforståeligt, at nogen i regeringen føler behov for at gøre dette, for de seneste meningsmålinger (når det nu skal være) har jo vist et stort flertal for, at Danmark skal tage sin del.

Så det må vel være halen, der logrer med hunden her - DF, der vrider armen om på regeringen (som desværre sikkert ikke er helt uvillige i dette spil).

Pinligt, pinligt, pinligt, pinligt....

Benta Victoria Gunnlögsson, peter fonnesbech, Jette M. Abildgaard, Britta Hansen, Lars Bo Jensen, Michal Bagger, Steffen Gliese og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar

Hvorfor bliver Støjberg ikke udskiftet med en, der er mere samarbejdsvillig? Det ville da være mere i overensstemmelse med den holdning flertallet i befolkningen har. Eu og hele Europa ER nød til at samarbejde, for at undgå at det hele ramler sammen.
PLEASE!

peter fonnesbech, Rasmus Kongshøj, Poul Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Istedet for at fordømme hinanden bør vi måske realisere at vi danskere ikke er så homogent folk som vi ind imellem bilder os ind imagemæssigt.....

Gustav Alexander

Ole Hansen, Hvad blev der af krise snakken? Det ene øjeblik snakker vi alle om de strukturelle problemer med job mangel og hvordan arbejdsløshed ikke er fordi den enkelte kontanthjælpsmodtager doven, men fordi der simpelthen ikke er jobs nok. Det holder jeg personligt stadig fast i er vores nuværende problematik.
Så kommer der nogle flygtninge til Rødby og pludselig overbeviser folk sig om at mere arbejdskraft er en god idé? Du er vel bevidst om at vi hverken har arbejdspladserne eller robuste nok fagoforeninger til en signifikant større konkurrence om jobs, som mange flere flygtninge vil skabe? Du er klar over at et større arbejds udbud betyder mere pressede lønninger ikke? Liberalister snakker allerede om at få flygtninge i arbejde på en lavere startløn, som de - i liberalismens utopiske teori - hurtigt kan avancere fra. Det er et forsøg på at erodere vores velfærdsstat og selv den yderste venstrefløj hopper gladeligt i med begge ben. Det er jo obskønt.

Anne-Marie Krogsbøll, jeg synes det med 'pinlighed' er en underlig beskyldning som der kontinuerligt rettes mod enhver borgerlig politik i henhold til indvandring, asyl og immigration. At byde ind med et tal er jo blot starten af processen. Herefter kan medlemslandene (primært Tyskland) tage stilling til om de synes det er 'nok'. Pointen er at Tyskland eller noget andet land ingen autoritet har til overhovede at forhandle med Danmark om dette.

Jeg kunne selv ønske mig at vi kunne 'forhandle' med Tyskland om deres arbejderklasse fjendske deltids jobs, der underbetaler folk enormt og holder dem i fattigdom. Det er imidlertid - som du nok er enig i - ikke en autoritet Danmark besidder.

Når vi melder ud at vi ikke er interesserede i en overstatslig løsning ved simpelthen at sige '0', er det heller ikke udtryk for at vi ikke optager asylansøgere. De kommer jo fortsat. Det et klart signal om at vores asyloptag ikke angår andre lande end Danmark selv. Det står jeg som udgangspunkt fuldstændig inde for, selvom jeg ikke nødvendigvis synes at vi optager nok eller for den sags skyld optager og integrerer dem på ret vis.

morten Hansen, Mads Kjærgård, Hans Aagaard og Frede Andressen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Med Inger Støjberg siger Danmark nej til samarbejde!
Vi må så meget håbe, at Danmark ikke får brug for støtte den anden vej.
Den nuværende regering har kun indblik i manglende overblik!

Rasmus Kongshøj og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Tjo, Rannveig, det bliver svært at have en ærlig debat, hvis vi ikke kan kalde en spade for en spade og du benægter nogen forskel mellem alment diplomat samt handelsaftaler også overstatslige løsninger, som enhver samfundsvidenskabelig eller statskundskabelig ellers kan se forskellen på. Hertil kommer selvfølgelig kulturradikalismens favorit stråmand: Hvis du ikke er enig, så er det fordi du tror Danmark er en enlig ø/autarkisk stat.

Spar mig for den tomme retorik.

Torben - Nielsen

Det lader ikke til at alle har forstået, at Inge Støjberg ikke kan deltage i en fælles EU fordeling af flygtninge.

Inde på Christiansborg er der en indskrift, hvor der står: Ingen over og ingen ved siden af Folketinget.

Det betyder at så længe Danmark er en suveræn stat, at så er det Folketinget der vedtager de love og regler som gælder for Danmark.

Det var også derfor at jeg var så forbandet sur på Helle Torning Schmidt, der som dansk statsminister stod på Folketingets talerstol og udtalte: ”Vi er nødt til at overholde EU’s lovgivning” i sagen om børnepenge til udenlandske statsborgere som arbejdede i Danmark. For at citere Lars Von Triers svenske overlæge fra Riget: Ynk, Ynk, og atter Ynk!!

At vi ikke deltager i en fælles fordeling af flygtninge betyder jo ikke at der ikke kommer flygtninge til landet, det betyder blot at andre lande ikke kan sende flygtninge videre til Danmark efter at de har modtaget deres kvote.

Er man ikke tilfreds med retsforbeholdet, så kommer der en chance til at stemme om det her til efteråret, men indtil videre står det ved magt.

Inger Støjberg kan jo ikke blot vælge at se bort fra forbeholdet, som er vedtaget af et flertal i befolkningen, bare fordi der er nogen som bliver stødt på manchetterne herover.

Thomas Petersen, Hans Aagaard, Jan Mogensen og Frede Andressen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Gustav Alexander:
Jeg er ikke uenig med dig vedr. arbejdsløshed og krise (tror jeg da). Jeg synes bare ikke, at det kan bruges som argument for ikke at forholde sig konstruktivt til en kæmpe humanitær katastrofe, som med sikkerhed ikke går væk af sig selv.

Det er utopi at tro, at vi bare kan lukke øjnene og ignorere denne udfordring. Og selv om jeg ikke er særligt EU-begejstret, så synes jeg, at i netop denne situation kunne EU faktisk bruges som et fornuftigt samarbejdsforum til at finde løsning på dette (bortset fra alt det med årsagen til problemerne - det er et endnu større problem).

Vi burde forsøge at gå i forvejen med et godt eksempel og bidrage til, at man i denne sag ser lidt ud over egen næsetip. For vi kan ikke lade alle disse flygtninge, som ikke mere er i sikkerhed i nærområderne (enten pga. krigshandlinger eller pga. manglende ressourcer) undgælde for, at vi herhjemme har en syg debat om, at arbejdsløse er dovne og dyre i drift.

Den debat hører til et andet sted, den har ikke med flygtninge at gøre. Der må vi i stedet kræve, at det ikke udarter til social dumpning og ræs mod bunden, og at man begynder at prioritere regler om arbejdsforhold, arbejdstider osv. lidt højere.

Det kan sagtens være, at det kommer til at koste lidt at tage imod flygtninge, og hvad så? Det, der er vigtigt i den forbindelse, er jo, at vi ikke lader bestemte befolkningsgrupper betale prisen, men fordeler denne, helst til dem, der har bedst råd.

Det er et politisk slagsmål, der må tages efterfølgende.

Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen og Troels Brøgger anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Der mangler en forklaring på EUs fordelingsnøgle.
Der er godt 500 mio. mennesker i EU.
Der er godt 5 mio. mennesker i DK.
Det vil sige ud fra en ren matematisk fordeling skulle vi tage omkring 1% af de 160.000 flygtninge, der skal fordeles. Det vil sige omkring 1600, og ikke de 2800 EU har foreslået.
Der er jo nok en forklaring, men den er godt skjult for offentligheden.

Flemming Berger, Hans Aagaard, Frede Andressen og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

INGER I EVENTYRLAND

På en måde forstår jeg godt Inger Støjbergs frustration, det må ikke være sjovt at være hende for tiden. Alle de møgsager, Lars Løkke Rasmussen i sin egenskab af statsminister løber ind i som følge af Venstres 'fornuftsægteskab' med Dansk Folkeparti i 2001, har en tendens til at havne på Inger Støjbergs bord.

Før valget i 2015, hvor Lars Løkke Rasmussen (Danmarks bedste politiske håndværker if. Inger Støjberg) fik "nøglerne til maskinrummet" tilbage igen, var det forsvaret for bevarelsen af "de nødvendige reformer" af reglerne for modtagelse af arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge og kontanthjælp Inger Støjberg som tidligere beskæftigelsesminister i VK-regeringen måtte forsvare mod DF's ændrede signaler under valgkampen. Nu er det så "de nødvendige reformer af indvandrer og asylpolitikken" som Lars Løkke Rasmussen & Kristian Thulesen Dahl er kommet på kant med hinanden om.

Som det ikke var surt nok i sig selv, hvem så er i mellemtiden blevet blevet udnævnt til udlændinge-, integrations- og boligminister i en sylesmal Venstre-regering, som er totalt afhængig af DF's velvilje, hvis den skal leve ret meget mere end to år? Sig navnet: Inger Støjberg - som af samme grund må at finde sig i at danse tango for to i mediernes rampelys med DF's nye udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen, der er svær at slå, når det drejer sig om komme med de groveste og mest stupide udtalelser om hvad som helst, hans rævesnu partileder sender ham i felten for.

Og hvad foretager Inger Støjbergs partiformand og statsminister, mens det ene flygtningetog med potentielle terrorister af muslimsk oprindelse efter det andet drager nordpå til Sverige gennem transitlandet Danmark uden at blive stoppet af politiet og kontrolleret for gyldigt visum, pas og rejsehjemmel?

Han går til vinsmagning hos en italiensk indvandrer, der driver en luksusbodega inden for voldene i Kongens København. Så kan det næsten ikke blive mere surt at hedde Inger Støjberg.

Flemming Berger, lars abildgaard, Peter Jensen, Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Torben - Nielsen

Prøv engang at lægge mærke til, at de fleste politiske partier har en udlændinge politik som er i modstrid med de samme partiers økonomiske politik

For de borgerlige gælder det at de fører en stram udlændinge politik som går ud på at begrænse indvandringen til Danmark. De samme partier føre en økonomisk politik som går ud på at arbejdstagerne konkurrerer mest muligt om at sælge sin arbejdskraft så billigt som muligt. Denne økonomiske politik vil blive understøttet af en større indvandring til Danmark, en politik som den borgerlige blok er imod.

Den røde blok derimod fører en økonomisk politik som varetager arbejdstagers muligheder mest mulig, med beskyttelse mod social dumpning. Til gengæld fører rød blok en udlændinge politik som tillader størst mulig indvandring til Danmark. Det betyder at den røde bloks økonomiske politik bliver undergravet af de samme partiers udlændinge politik, som vil resultere i mere konkurrence om de ledige jobs.

Kun de Radikale Venstre har en udlændinge politik som understøtter deres økonomiske politik.

Peter Hansen, Frede Andressen, Flemming Berger, Hans Aagaard og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Anne-Marie Krogsbøll,

Hvad mener du med at forholde sig "konstruktivt"? Er det ikke konstruktivt at jeg mener vi bør optage langt flere asylansøgere fra Syrien (mod langt færre økonomiske migranter fra andre lande), give dem en ordentlig ydelse (Venstre nedskæring er forkastelig) og ellers ganske kategorisk sende dem hjem, når konflikten er overstået? Det er da om noget et alternativt til en venstrefløjs politik der vil give Danmark kroniske problemer og underminere velfærdsstaten.

Jeg synes - med al respekt for din personlige holdninger - at det virker demagogisk og retorisk at klassificere løsningsmodeller der ikke er din eller R/SF/Ø's model som 'ukonstruktive'. Det virker som et forsøg på at simpelthen at overtage debatten og underminere alternativer, som venstrefløjen ikke er tilfreds med.

Jeg synes i øvrigt det virker arbitrært at adskille migration og asyloptag fra dets konsekvenser på arbejdsmarkedet. Det er forskrækkelig få der overhovedet gør sig den overvejle. Jvf. her Torben Nielsen's meget koncise opsummering.

Jeg forstår i øvrigt ikke at du mener, at jeg "lukker øjnene" for problemerne. Jeg præsenterer jo netop en model der kan hjælpe krigs flygtninge uden at give Danmark kroniske problemer. Med al respekt, så virker det som om at mine løsningsmodeller blot ignoreres komplet, for blot at lade som om at jeg "Lukker øjnene".

Det virker som et forsøg på at tage patent på debatten og dens mulige løsninger.

Torben - Nielsen

En lille forklaring til retsforbeholdet betyder i korte træk, at Danmark kan samarbejde med EU mellemstatsligt, men ikke overstatsligt. Dermed sikres det bl.a., at EU ikke kan vedtage nye love på det retspolitiske område uden om Folketinget eller når der ikke er flertal for det i Danmark.

Den netop vedtagne fordelingsnøgle er således også en overstatslig beslutning og derfor behøver Danmark ikke at følge den.

På grund af Lissabon-traktaten vil al retspolitik i EU blive overstatslig og dermed vil Danmark træde ud af de områder, som bliver overstatslige. Når det sker, kan Danmark og EU vælge at indgå en mellemstatslig aftale for at fortsætte samarbejdet eller Danmark kan vælge at lave en helt anden lovgivning, når det er bedst.

Frede Andressen, Flemming Berger, Hans Aagaard og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Gustav Alexander:

Hvis du har foreslået det, du beskriver, så har jeg overset det. Jeg orker ikke at gå tilbage og se, hvor det er gået galt, men det beklager jeg i så fald. Det med det pinlige var heller ikke rettet mod dine indlæg. Jeg synes faktisk, at du har nogle udmærkede indput, også når jeg ikke er enig med dig.

Det med de ukonstruktive var ikke rettet mod dig, ej heller det med "pinligt", men mod regeringens udmelding om, at Danmark vil tage "0" flygtninge fra den pågældende foreslåede kvote. Det synes jeg er et utroligt ukonstruktivt benspænd i en i forvejen meget svær proces. Og jeg vil fastholde, at det intet har at gøre med at overholde restforbeholdet. Derfor synes jeg, at det er pinligt, at man griber til den slags kunstgreb. Så må man sige det, som det er, nemlig at man simpelthen ikke ønske at modtage disse flygtninge. Det er jo også det, det bliver opfattet som i udlandet.

Og så er jeg uenig med dig mht. at inddrage den hjemlige debat om arbejde og arbejdsløse i denne sag. Efter min mening kan man ikke bruge denne til at undslå sig for at hjælpe flygtningene.

Jeg blev vred og ked af det over regeringens udspil, og kom nok til at male lidt med den brede pensel - det var ikke for at tage patent på debatten, det var primært rettet mod regeringens, for mig at se, tåbelige argumenter (sorry ).

Gustav Alexander

Anne-Marie Krogsbøll,

Jeg troede at vi havde haft en lignende debat for et par dage siden, så jeg antog fejlagtigt at vi allerede havde diskuteret ovenstående. Det er selvfølgelig min fejl.

Vores uenigheder står dog lidt klarer nu, selvom jeg tvivler på vi bliver enige. Jeg er ikke specielt enig i den borgerlige politik på det her punkt men ej heller kan jeg stå inde for mine med-socialisters holdninger i debatten. Venstrefløjen ønsker at redde flest muligt koste hvad det vil. Jeg synes vi skal redde flest muligt til mindst mulig varig skade for vores eget samfund og jeg vil derfor ikke arbitrært ekskludere de arbejdsmarkedsmæssige overvejelser. Som den semi-ortodokse marxist jeg er, har økonomiske overvejelser altid stået vigtigere for mig end værdipolitik. Vi har trods det et moralsk imperativ til at hjælpe folk der flygter fra krig. Jeg kan blot ikke se hvorfor det absolut KUN kan løses via en overstatslig løsning i EU. Vi er jo stadig bundet af Konventionen, der giver krigsflygtninge ret til asyl, EU eller ej.

Anne Eriksen, Frede Andressen, Flemming Berger, Hans Aagaard og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Jeg tror nu ikke Gustav Alexander har helt uret i at den "nytteværdi"-tænkning, der har kørt omkring ledige, langtidssyge, kontanthjælpsmodtagere, ældre smitter af på danskernes holdning til flygtninge.
Mange argumenterer ligefrem med, at der er læger og ingeniører blandt flygtningene.
Der er sket en mentalitetsændring, så det kun er samfundets sande støtter -djøffer og den slags,
der regnes for rigtige fuldgyldige samfundsborgere. Krigsflygtninge skulle gerne hjælpes uanset uddannelsesniveau og uanset deres nytteværdi for det danske samfund.

Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Frede Andressen, Flemming Berger og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Sider