Telegram

SF's Margrete Auken nedsabler EU-kritikernes nej-kampagne

DF, LA, EL og Folkebevægelsen mod EU har indledt en klam kampagne mod retsforbeholdet, mener Margrete Auken.
Telegram
5. september 2015 kl. 15:31

EU-parlamentariker Margrete Auken (SF) giver ikke meget for den alliance, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten sammen med i Folkebevægelsen mod EU har lavet for at få danskerne til at stemme nej til retsforbeholdet 3. december.

- Vi kan bare få parallelaftaler, siger de hele tiden. Men de glemmer at fortælle, at "gu' kan vi da ej".

- Allerede nu har vi fået nej til to parallelaftaler. Vi fik nej til at komme med i konkursdirektivet og forældremyndighedsdirektivet, så det siger noget om, at det er svært at lave parallelaftaler, siger Margrete Auken.

Ja-partierne Venstre, Socialdemokraterne, De Radikale, SF, De Konservative og Alternativet ønsker at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, så Danmark selv bestemmer, hvilke dele af EU's retssamarbejde Danmark skal deltage i, og hvilke dele Danmark skal stå udenfor.

Nye regler betyder, at Danmark risikerer at skulle forlade det europæiske politisamarbejde i Europol på grund af retsforbeholdet.

Nej-partierne mener dog, at Danmark selv med et nej kan fortsætte i Europol-samarbejdet via en parallelaftale eller en ny folkeafstemning, der kun handler om Europol.

Desuden er nej-partierne bange for, at et flertal på Christiansborg fremover kan bestemme over Danmarks deltagelse i EU's retspolitik.

Adspurgt om nej-partierne ikke har en pointe i, at det ville være mere demokratisk fortsat at lade det være op til danskerne og ikke et flertal på Christiansborg at bestemme over Danmarks deltagelse i EU's retspolitik, svarer Auken:

- Nej-partierne undergraver tilliden til demokratiet. De lægger op til en så klam kampagne, hvor de bilder folk ting ind, som ikke er korrekt.

- Især Enhedslisten overrasker mig. At de er så meget i lommen på DF og Folkebevægelsen mod EU overrasker mig. Jo mindre EU, jo bedre. Punktum, siger Auken.

/ritzau/

Bodil Waldstrøm

Fordi man på et enkelt område er enig med DF, betyder da ikke, at man er i lommen på dem. Det er da besynderligt, at DF hele tiden skal bruges som sammenlignings- og afskrækningsmodel. Hvorfor giver andre politikere DF så megen magt?

I øvrigt forstår jeg ikke, hvorfor vi ikke skulle kunne på en parallelaftale på Europol-området. Faktisk tror jeg, at Europol-landene fortsat vil være meget interesserede i, at Danmark samarbejder med dem - lige så interesserede som vi er i at samarbejde med dem. Det går jo ikke kun den ene vej.

Arne Lund, Anne Eriksen, Flemming Berger, Benta Victoria Gunnlögsson og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Når Schweiz og Norge kan lave parallelaftaler med Europol, kan Danmark sikkert også.

Anne Eriksen, Stig Bøg, Bodil Waldstrøm og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

@Bodil

Det er absolut ikke en enlig svale at EL, DF og LA går sammen. Prøv selv på hvemstemmerhvad.dk at se hvor ofte det sker. Uansvarlige populister som aldrig skal stå på mål for at finde pengene for deres uendelige gavebod stemmer gerne sammen når der loves guld og grønne skobe til danskerne!

Og nej, en parallelaftale er ikke nogen god ide. Se bare følgende to artikler som Information sjovt nok ikke bringer...

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7977462/Norge-Det-st%C3%A6kker-poli...

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE7977492/I-Eur...

Selvfølgelig skal vi være fuldgyldigt medlem af Europol. Selvfølgelig skal være tilslutte os alle de andre retsarkter. Og selvfølgelig burde vi også deltage i et forpligtende samarbejde om fordeling af flygtninge. Det er kun usolidariske partier som vil fastholde Danmark uden for forpligtende samarbejder om løsning af Europas problemer.

Michael Kongstad Nielsen

Det er godt, at de fire går sammen. Det styrker kampagnen, og det bliver der god brug for.
At Norges justitsministerium er gået ind i kampen på ja-partiernes side, viser hvad vi er oppe imod.

Europol er blevet overstatsligt, dvs. beslutninger træffes ved flertal, ikke i enighed. Hvor attraktivt er det for Danmark at blive underlagt en europæisk politimyndighed? At oplysninger og operationer, overvågning og datasikkerhed skal styres fra Bruxelles? I disse overvågningstider er det ikke rart at tænke på. Nej, lad os beholde politimyndigheden suverænt i Danmark. Derfor kan vi godt samarbejde med Europol, ligesom vi gør det med Interpol.

Anne Eriksen, Stig Bøg og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Ikke mere EU, tak

Gert Selmer Jensen, Anne Eriksen, Jesper Hansen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Lad os opmærksomt lægge mærke til om påstanden paralelaftale til lille Danmark virkelig er noget resten af EU gider...omvendt skal DK til at anvende en del flere resourcer på selv at indsamle og omsætte i praksis; tid til at træde i karakter lille DK!

..indsamle og omsætte den nødvendige information i praksis..

Peter Günther

Pyt med det.

Ikke mere EU

Felix; ja tak lad os endelig begynde at tage ansvar selv.....

Michael Kongstad Nielsen

Peter Günther (18:47):
"..indsamle og omsætte den nødvendige information i praksis.."

Information indsamles under efterforskning af begået kriminalitet, ikke generelt blandt alle (lovlydige) borgere for en sikkerheds skyld. Der er overvågningssamfundet gået alt for vidt, og fri søgning i alle Europols registreringer, som JP og Norges justits åbenbart ønsker sig, kan hurtigt udvikle sig til en europæisk overtrædelse af menneskerettigheder i stor skala.

Det er en mærkelig måde EU fører demokrati på ved at indføre regler som "enten eller" for medlemslandene og deres borgere, og som de så kan stemme om.

Margrethe Auken er således på vildspor i debatten om disse aftaler, og det må især undre fordi hun er SF'er, som altid har været tilbageholdende med afgivelse af magt til EU.

Det må også undre at det manglende demokrati, som disse ultimative "enten eller" indeholder, hvilket tidligere ville have bragt hendes retorik til højder vi ikke har set i længere tid.

- Hvor er du Margrethe Auken(?), har du solgt ud af dit arvegods og din sjæl til EU?

Prøv at ændre lidt på Aukens "Især Enhedslisten overrasker mig. At de er så meget i lommen på DF og Folkebevægelsen mod EU overrasker mig. Jo mindre EU, jo bedre. Punktum," til "Især SF overrasker mig. At de er så meget i lommen på DF , Socialdemokratiet og Venstre i EU-spørgsmål overrasker mig. Jo mere EU, jo bedre. Punktum."

Robert Ørsted-Jensen

Bodil Waldstrøm - jo det er det det betyder

Robert Ørsted-Jensen

Vi skal den anden vej venner - kæmpe for et integreret men forbedret og mere demokrtisk EU - det andet vil med usvigelig sikkerhed kun føre til sejr for Le Pen og DF