Telegram

Skatteminister sætter klud i halsen på sladretjeneste

Karsten Lauritzen (V) mener, at anonyme tip om sort arbejde hos naboen kun hører stikkersamfund til.
Telegram
1. september 2015 kl. 06:41

Danskere, der har mistanke om, at naboen får udført sort arbejde eller på anden måde snyder i skat, kan ikke længere indberette mistanken til Skat gennem en anonym sladretjeneste på nettet.

Den mulighed har skatteminister Karsten Lauritzen (V) fra dags dato nemlig afskaffet, oplyser Skatteministeriet.

Det er kun otte måneder siden, at muligheden for at anmelde anonymt på Skats hjemmeside blev indført, men tjenesten, som af kritikerne er blevet døbt stikkerlinjen, falder ikke i ministerens principielle smag.

- Folk skal selvfølgelig kunne ringe og anmelde eksempelvis sort arbejde. Men det tyder på, at antallet af anmeldelser er steget efter indførelsen af anmeldetjenesten. Samtidig har Skat oplevet en stigning i andelen af uinteressante anmeldelser, siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

- Det fortæller mig, at ordningen reelt har fungeret som en tilskyndelse til, at borgerne unødigt angiver hinanden. Det skaber mistillid blandt borgerne, og derfor skal det stoppes, siger han.

Han begrunder samtidig afskaffelsen med hensynet til retssikkerheden på skatteområdet og nævner som eksempel, at den anonyme tjeneste ofte er blevet brugt som chikane i blandt andet nabostridigheder.

Siden Karsten Lauritzen blev udnævnt som minister i juni, er han kommet med flere initiativer, der har til formål at styrke retssikkerheden.

Mest opsigt vakte det, da han afskaffede Skats mulighed for at gå på kontrolbesøg i folks private haver uden en dommerkendelse.

Den digitale sladretjeneste blev opfundet under SF-skatteminister Holger K. Nielsen.

Siden blev den først lagt i graven af den radikale Morten Østergaard, der overtog stafetten fra Holger K. Nielsen.

Men derefter blev den startet igen af Socialdemokraternes skatteminister Benny Engelbrecht. Men nu ser det ud til, at den får det endelige dødsstød af V-regeringen.

- Jeg er rigtig glad for, at vi endelig kan få lukket anmeldetjenesten én gang for alle efter den tidligere regerings slingrekurs, siger Karsten Lauritzen.

Siden januar har 2423 danskere benyttet sig af den digitale tjeneste.

Det er fortsat muligt at anmelde sort arbejde ved at ringe til Skat, sende en e-mail, et brev eller møde op personligt hos Skat.

/ritzau/

Opdateret 1. september 2015 kl. 07:41

Så nu kan skatteministerens rige venner uden problemer igen bruge sort arbejdskraft.
Karsten Lauritzen gør intet uden at tjene sine herrer.

http://www.k10.dk/showpost.php?p=330589&postcount=224

http://www.k10.dk/showthread.php?t=25393

Skatteminister sætter klud i halsen på sladretjeneste
http://www.information.dk/telegram/543774

Karsten Lauritzen (V) mener, at anonyme tip om sort arbejde hos naboen kun hører stikkersamfund til.

Ja, stikkersamfund i forbindelse med de velbjærgede, husejerne, skal stoppes.

Jeg er enig. Dertil har vi fagforeningerne, Arbejdstilsynet etc til at udføre den kontrol.

Vi ønsker ikke et stikkersamfund, med anonyme anmeldelser.

Måske lige bortset fra de de andre i samfundet:

https://www.google.dk/?gws_rd=ssl#q=...rageri+anonymt

Her ser vi utallige "stikkerlinier" let tilgængelige og ingen slinger i valsen. Virker effektivt. Absolut ikke skjult på kommunernes hjemmesider, gerne på forsiden, i modsætning til offentliggørelse af sagsbehandlingstider i sociale sager.

Men prøv selv at finde din personlige kommunes sagsbehandlingstider og mulighed for anonyme anmeldelser.

Hilsen Peter Hansen

Malan Helge, Ebbe Overbye og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Der er intet behov for stikkerlinjer og anmeldelse af ditten og datten. Hvis de ansvarlige medarbejdere ville gøre deres velbetalte arbejde korrekt og ikke forærede over 6 mia væk, hvis Legarde-lister med danske skattepligtige i skattely ikke var blevet nederst i bunken, så var der milliarder nok at tage fra. Men om den praksis nu følger lukning af sladderlinjen - det er jeg ikke så sikker på.

Anne-Marie Paul

Det er totalt uetisk at angive sine naboer for ligegyldigt hvad, bortset fra mord og den slags. Måske er der sort arbejde eller måske er der fusk med kontanthjælpen - eller ikke. Visse kommuner opfordrer ligefrem borgerne til at angive deres medborgere - og så er der jo Kontrolgruppen oven i.
Det er et stikker samfund og jeg ønsker ikke at de rige skal undgå at betale skat, men at angive sine medborgere, som der bliver opfordret til nu, er ikke bare usmageligt, det minder alt for meget om tidligere tider.
Er det helt umuligt med lidt almen god opførsel, f.eks at betale den skat man nu skal og opgive sin indtjening til SKAT, vi andre betaler for jer der undviger.

Lise Lotte Rahbek

Hvis man vil anklage sine naboer eller andre til myndighederne,
så er den eneste ordentlige vej,
at lægge sit eget navn bag anklagen.

Anonyme anklager hører ingen steder hjemme i et retssamfund.

Vibeke Rasmussen, Felix Austin og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Jeg hørte også ministeren udtale sig principielt mod anonyme anmeldelser og stikkersamfund i radioen. Anonyme sladretjenester i forbindelse med social bedrageri har dog fundet sted i mange år. Man har sågar truffet afgørelser der udelukkende baserede sig på disse. Men også politiet opfordrer på deres hjemmeside til anonyme anmeldelser. Det lugter mest af et principielt hykleri.