Telegram

Socialdemokrater tvivler på succes for ny Labour-leder

"Old school" og med en politik som i 1970'erne. Sådan beskriver Nicolai Wammen britisk søsterpartis nye leder
Telegram
12. september 2015 kl. 17:01

Det er formentlig slut med, at det britiske søsterparti Labour danner forbillede for de danske socialdemokrater. Det vurderer politisk ordfører Nicolai Wammen, efter at Labour lørdag har valgt Jeremy Corbyn som leder.

Hvor tidligere premierminister Tony Blair og hans efterfølger, Gordon Brown, stod for en politisk linje, der blev betegnet som "New Labour", så står Corbyn ifølge Nicolai Wammen for "old school" Labour.

- Corbyns politiske holdninger minder meget om dem, som Labour havde i 1970'erne. Det er nationalisering af infrastruktur, og det er skattestigninger, siger Nicolai Wammen.

- Jeremy Corbyn er en meget venstreorienteret socialdemokrat. Han er den mest venstreorienterede leder, Labour har haft i sin nyere historie.

Nicolai Wammen forudser, at Labour får særdeles svært ved at genvinde regeringsmagten med Corbyn i spidsen. Han vil dog ikke gå så langt som til at sige, at det vil være bedre for Storbritannien at fortsætte med en konservativ regering.

- Nu er Labour meget andet end Corbyn, og Labour er vores søsterparti, så vi ønsker dem altid det bedste. Men jeg tror realistisk set, at det bliver meget vanskeligt for dem at genvinde regeringsmagten med det politiske program, de har, siger Wammen.

Hans analyse er, at det i høj grad var vælgernes manglende tillid til den tidligere Labour-leder Ed Milibands økonomiske politik, der betød, at Labour tabte det seneste britiske parlamentsvalg.

- Det bliver ikke nemmere for Corbyn at overbevise briterne om, at han er bedre på den konto, vurderer Wammen.

- Jeg håber fortsat alt det bedste for Labour, men det bliver en kæmpe udfordring at overbevise briterne om, at de skal betro Labour regeringsansvaret med ham som leder.

/ritzau/

I har bare at rette ind, så skal I nok få OPBAKNING som i 70erne igen.

Rasmus Kongshøj og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar

En skændig kommentar fra en dansk socialdemokrat, der åbenbart ikke vil forstå sit eget parti's tilbagegang og manglende appel til ungdommen.

Michal Bagger, Bodil Waldstrøm, Troels Brøgger, Rasmus Kongshøj, Palle Yndal-Olsen, Gert Selmer Jensen, erik mørk thomsen, Holger Madsen, Claus Jørgensen, Britta Hansen, Lau Dam Mortensen, Torben Skov, Hans Larsen, Morten P. Nielsen, Gert Romme, lars abildgaard, Steffen Gliese og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

"Han (Wammen) vil dog ikke gå så langt som til at sige, at det vil være bedre for Storbritannien at fortsætte med en konservativ regering".

Nej ikke officielt i hvert fald.

Rasmus Kongshøj, Gert Selmer Jensen, Holger Madsen, Britta Hansen, Lau Dam Mortensen, Torben Skov, Flemming Berger, Gert Romme, lars abildgaard, Aksel Gasbjerg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Socialdemokraterne forstår åbenbart ikke, at folk vil have social retfærdighed hellere end umådeholden velstand.

Bodil Waldstrøm, Rasmus Kongshøj, Gert Selmer Jensen, Oscar Andersen, erik mørk thomsen, Claus Jørgensen, lars abildgaard og Aksel Gasbjerg anbefalede denne kommentar

Ja, det sjove er jo netop, at det er UNGDOMMEN, der bakker op om Corbyn.

Rasmus Kongshøj, Gert Selmer Jensen, Torben Skov, Morten P. Nielsen, lars abildgaard, Michael Kongstad Nielsen og Aksel Gasbjerg anbefalede denne kommentar
Flemming Berger

Jeg byder Wammens reflekskommentar velkommen:havde han bredt armene ud og jublet 'velkommen,velkommen' ,var jeg blevet i tvivl om,hvor nytænkende Corbyn ville være.

Men med denne pampers afvisning af den nye formand for Labour er der håb.

Tillykke med valget Corbyn og god vind.

Michal Bagger, Niels Duus Nielsen, Troels Brøgger, Rasmus Kongshøj, Palle Yndal-Olsen, Gert Selmer Jensen, erik mørk thomsen, lars abildgaard, Holger Madsen, Britta Hansen, Aksel Gasbjerg, Lau Dam Mortensen, Torben Skov, Hans Larsen, Ebbe Overbye, Michael Kongstad Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er ikke kun Wammen der er rystet, også Corydon har udtalt at valget af Corbyn er som at lade Frank Aaen blive formand for socialdemokratiet i Danmark.

Alle husker da Enhedslisten og Socialdemokratiet lå side om side på ca. 16 pct lige inden valget. Mon ikke den socialdemokratiske folketingsgruppe skal lytte til medlemmerne på bagsmækken inden de totalfreder Løkke-regeringen.

Michal Bagger, Rasmus Kongshøj, erik mørk thomsen, Gert Selmer Jensen, Oscar Andersen, lars abildgaard, Holger Madsen, Claus Jørgensen, Britta Hansen, Aksel Gasbjerg, Lau Dam Mortensen, Frede Andressen, Torben Skov, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er underlig at taktikere i Socialdemokraterne tror de kan nå op på fordoms opbakning i befolkningen, ved at prøve at overhale Venstre og Radikale højre om på politikken over for de fattigste i vores samfund og samtidig forsøge at overhale DF højre om på udlændingeområdet.
Det er en strategi der aldrig vil lykkes, da der ingen grænse er for hvor langt Venstre, Radikale og DF vil gå, for at skabe en kant til Socialdemokraterne.

Rasmus Kongshøj, Claus Jørgensen, Aksel Gasbjerg, Britta Hansen, Lau Dam Mortensen, Morten P. Nielsen, Christian Mondrup, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

New Labour ville gøre arbejderklassen til ny middelklasse og lokkede bl. a. med nye typer huslån m.m., der fik almindelige folk til at føle sig velhavende, men som var med til at udløse finanskrisen. Efter den måtte selvsamme arbejderklasse betale for oprydningen, og uligheden i samfundet blev bare større og større. New Labour ville bare ikke indse klasseforskellene og de voksende uligheder - det vil til gengæld den nye partiformand.

Rasmus Kongshøj, Gert Selmer Jensen, lars abildgaard, Holger Madsen, Aksel Gasbjerg, Torben Skov, Morten P. Nielsen, Lars Bo Jensen, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er stadig Anker Jørgensen, der er den bedste socialdemokratiske formand på denne side af verdenskrigen.

Palle Yndal-Olsen, Gert Selmer Jensen, Aksel Gasbjerg, Hans Larsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Jeg ved egentlig ikke, om politisk ordfører Nicolai Wammen kender noget andet i engelsk politik end New Labour. Men den såkaldte "tredje vej," som Mogens Løkketoft indførte i 1990-erne for Poul Nyrup Rasmussen, er i hvert fald mildest talt blevet noget flosset under Bjarne Corydon, - eller hvem der reelt havde den uformelle magt i denne socialdemokratiske misfoster-regering.

Men til Nicolai Wammens orientering, startede hele verdens arbejderbevægelse netop i Storbritannien, i en tid hvor børn blev sendt i minerne for at skaffe kul til de umættelige dampmaskiner, og hver almindelige borgere, i den industrielle udviklings tid, ikke havde nogen værdi overhovedet, og direkte måtte kæmpe mod det feudale imperium for at kunne overleve.

Det var også dengang, Nicolai Wammen, at arbejderne skabte produktionsindustrierne og brugsforeningsbevægelsen, for at kunne købe brød og andre nødvendighedsvarer, de havde råd til. Og dermed skabte proletariatet også de første brugsforeninger, og de blev skabt af nød.

Populationen er ikke matematiske ligninger eller funktioner, Nicolai Wammen, men består af mennesker af kød og blod og med følelser. I det hele taget syntes jeg nok, at nutidens socialdemokrater både mangler historisk baggrund, praktisk erhvervserfaring samt menneskelig indsigt, viden og forståelse.

lars abildgaard, Leif Leszczyński, Holger Madsen, Claus Jørgensen, Aksel Gasbjerg, Bjarke Hansen, Torben Skov, Christian Mondrup og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Men mest, Gert Romme, mangler de en forståelse for, hvad det er for et samfund, de skal skabe for almindelige mennesker.

Rasmus Kongshøj, Claus Jørgensen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Peter Hansen, (18:16):
- hvad nu hvis vi inddrager dem, det kunne have været:
Svend Auken og Frank Jensen?
Ja, det ved ingen selvfølgelig, men nok mere rødt.

Ja, se, det er naturligvis farligt: 'Det er nationalisering af infrastruktur, og det er skattestigninger, siger Nicolai Wammen.' Det er klart, den går ikke. I hvert fald for et S, der er liberaliseret til ukendelighed.

S er bare SÅ out!

Gert Romme, Torben Skov, Rasmus Kongshøj, Gert Selmer Jensen, lars abildgaard, Steffen Gliese, Holger Madsen, Claus Jørgensen, Michael Kongstad Nielsen og Aksel Gasbjerg anbefalede denne kommentar

"- Corbyns politiske holdninger minder meget om dem, som Labour havde i 1970'erne. Det er nationalisering af infrastruktur, og det er skattestigninger, siger Nicolai Wammen."

Corbyn vil igen nationalisere energiselskaberne. Socialdemokraterne i Danmark gør det stik modsatte og privatiserer dele af Dong til Government Sachs, der erhverver Dong-aktier til lav røverpris og undgår oven i købet at betale skat vha Luxemburg-finte.

Endvidere vil Corbyn hæve skatten for de velhavende. Socialdemokraterne i Danmark gør det stik modsatte og sænkede top-skatten ved skattereformen i 2012, til trods for at man var gået til valg på det stik modsatte, nemlig en millionærskat, jf valgprogrammet "fair løsning" fra 2011 sammen med SF.
Så Nicolai Wammen, din kommentar er en skændsel.

Gert Romme, Britta Hansen, Rasmus Kongshøj, Hans Larsen og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar

Nicolai Wammen siger jo indirekte, at det er magten Socialdemokratierne skal gå efter, og ikke politikken.
Det danske Socialdemokrati er klar til at gå hele vejen, om de så skal overhale DF og Venstre, for at få magten igen.
At socialdemokratiske medlemmer finder sig i det, er for mig totalt uforståeligt.

Britta Hansen, lars abildgaard, Torben Skov, Rasmus Kongshøj og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Med den farce, privatiseringen af jernbanen i UK har været, vil alene det punkt potentielt bære ham ind i Downing Street.

Gert Romme, Rasmus Kongshøj og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Så satte det Danske Socildemokrati, sig, lige i glas og ramme. Tak for det, N. Wammen.
(+ B. Corrydons tidliger pespottelse, af Corbyn i Deadline.)
Nu hersker ingen tvivl. I er blot blå pampere, der helt har mistet forbindelsen til jeres oprindelige
vælgersegment. Og på sigt kommer i til at ligge som i har redt.!!
Og nej... ingen har "stjålet" stemmer fra S. Til gengæld overlever i for øjeblikket på Blå stemmer.
Men de kan forsvinde som dug for solen før i aner det. Og så kan i tage de Radikale i hånden,
på vej til de allerbagerste rækker.!!
Og tro mig... det kommer til at ske. ( I har nået " Point of no Return " ).

Deadline lider også under ikke at forstå, at folk er meget mere demokratisk sindede og vil have deres interesser varetaget overfor en stadig mere uanstændig klasse af superrige.

Gert Selmer Jensen, Troels Brøgger og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Nicolai Klammen kan sk... i havet!

Det dukker altid indefra i osteklokken !
https://da.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger-effekten

Warren Buffett
There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”
http://www.marketwatch.com/story/rich-class-beating-99-to-a-pulp-2011-11-01
eller
Buffett says he's still paying lower tax rate than his secretary
http://money.cnn.com/2013/03/04/news/economy/buffett-secretary-taxes/
Wer hat uns verraten,es waren die Sozialdemokraten !

Tak Peter Hansen, for dit indskud omkring privatiseringen af den offentlige trafik i UK.

Da jeg var ung ubådsofficer og helt uformel var placeret med udgangspunkt i Portsmouth, var imperiet en rigtig velfærdsstat, som alle så op til.

Senere kom "Iron Lady´n", Baroness Margaret Hilda Thatcher, og under hendes ledelse, - eller hvad man kalder det, blev al kollektiv trafik privatiseret.

De økonomisk dårlige busruter ville ingen køre på, så de blev nedlagt. Og de økonomisk attraktive busruter kunne have op til 6-7 stoppesteder lige efter hinanden til lige så mange busselskaber. Dette varede dog kun i op til et par år, for så havde konkurrencen slået de fleste selskaber ud, så der kun blev et tilbage på disse "gode" ruter, men uden konkurrence steg priserne til gengæld mod himlen. Og nu, i provinsen, har posten overtaget bustrafikken med en enkelt meget langsom tur på dage, hvor posten deles ud.

Og jernbanerne havde samme udvikling. Dog var der ingen selskaber, der ville vedligeholde materiel eller skinner, - man ville kun hente penge hjem. Derfor skete der i årene derefter en lang række meget alvorlige jernbaneulykker med døde og invaliderede borgere til følge, som jernbaneselskaberne i øvrigt heller ikke ville tage ansvaret for.

Jeg tror ikke, at danske borgere har fået sandheden. Og jeg tror bestemt, at Bjarne Corydon var tvunget til at skaffe penge til den forgældede statskasse, men at sælge landet infrastruktur er letsindigt. For hvem har egentlig nu ansvaret for forsyningssikkerheden samt modernisering og vedligehold af energisektoren - for slet ikke at tale om prisen. Måske ender det som privatisering af den britiske jernbanedrift?

Niels Duus Nielsen og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig kan enhver socialdemokrat se at der skal gøres noget ved den ene procent. Problemet er at lave det praktiske design. Her viger typer som Corbyn ikke tilbage med at kombinere sin mere venstreorienterede politik med en ganske fnysende indignation kopieret fra vicevært Meyer.

Det er Wammen, Corydon og andre mere realpolitiske socialdemokrater for besindige til ... i hvert fald udaftil.

Hvis dem udenfor de 1 pct skal vinde mere politisk magt - er det nødvendigt at genopbygge nogle instituioner der understøtter stolthed, solidaritet etc. Den fnysende misundelse vækker kun klukkende hånlatter ....

Henrik Brøndum der er ingen misundelse forbundet med at regulere det kapitalistiske system så det kommer til at fungere for og ikke imod demokrati og Stat.

Hvor er det lige du ser Corbyns misundelse? Er det regulering af bankerne så de ikke fremover spekulerer sig til statsstøtte? Er det insourcing af vigtig infrastruktur så spekulanter ikke kan bringe Staten ud i en prækær leveringskrise?

Også nobelprisvinner i økonomi Paul Krugman har støttet Corbyns kamp mot kuttpolitikken [nedskæringspolitikken}. Den amerikanske økonomen er blant dem som mener at Labour-velgeres Corbyn-støtte ikke handler om at de beveger seg til venstre, men at «de nekter å følge etter en partielite som har bestemt seg for å bevege seg skarpt mot høyre».

http://www.klassekampen.no/article/20150829/ARTICLE/150829827

Niels Duus Nielsen, Gert Selmer Jensen, Britta Hansen, Steffen Gliese, Bill Atkins og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

Med i billedet skal også Corbyns konsekvente og store arbejde for fred, mod krig... en politisk vinkel som stort set er fraværende her i Danmark.

Niels Duus Nielsen, Gert Selmer Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Bill Atkins

Jeg må indrømme det er mest den måde Corbyn på fremtræder på i medierne. han har det med at være negative og agressiv.

Det er sikkert fornuftigt med højere skat på de højeste indkomster, formue arv etc. Men det er en politisk taber strategi. Man bliver valgt på at gøre noget - ikke på at forhindre nogen i at gøre noget.

I United Kingdom er fagbevægelsen til rotterne. Den er stort set lig med personalet på "The Underground" der tjener rigtig godt og holder London som gidsel ved at strejke nu og da. Store dele af det britiske vælgerkorps vil se Corbyn som mere af dette, krav om nationalisering er heller ikke superpopulært - mange er skeptiske overfor regeringen. Bare et område som parkeringskontrol, fartbøder via kamera etc. gør at regeringen ikke ses som noget man er tryg ved.

Hvis Labour vil noget politisk må de starte med at gøre noget. F.eks. forsøge at etablere boligforeninger.

Henrik Brøndum
Vi skal holde op med at hoppe på den limpind ,højere eller venstre orienteret
Politik.
Der findes enten anstændigt eller uanstændigt Politik.
For den uanstændige Politik, er der desværre mange Mennesker der betaler Prisen lige nu.

Henrik Brøndum, Jeremy Corbyn er i forbavsende god overensstemmelse med den britiske befolkning:

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/the-jeremy-corbyn-policies...

...og stadigvæk kan jeg ikke se at Corbyn står for en misundelsespolitik. Når den rigeste del af befolkningen - netop på grund af fagforeningernes svækkede stilling - rager så meget af det fællesskabte BNP til så må Staten træde til og sikre at fordelingen af BNP i samfundet er rimelig.

Gert Selmer Jensen, Helmut R. og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Sider