Telegram

Dating-apps kan være årsag til stigning i sexsygdomme

Dating-apps og uforpligtende sex kan være en mulig forklaring på, hvorfor flere unge får kønssygdomme.
Telegram
2. oktober 2015 kl. 17:06

Dating-apps på mobiltelefonen er populære blandt de unge, og det kan være årsagen til, at man ser en stigning i antallet af dem, der bliver smittet med en kønssygdom.

- En dating-app kan skabe en ansvarsforflygtigelse, siger Jeppe Hald, der er koordinator for Sexlinien for Unge hos foreningen Sex og Samfund.

- Det er et tilfældigt menneske, man ikke kender andre steder fra end app'en, så det at have ubeskyttet sex kan være meget uforpligtende, og det kan ikke ramme en socialt - sexpartneren kan ikke blive sur, og ens venner får intet at vide, siger Jeppe Hald.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at der i 2014 er registreret 1260 tilfælde af gonorré mod 841 året før. Der var 30.881 tilfælde af klamydia mod 27.628 året før. Og antallet af tilfælde af syfilis steg fra 352 til 530 tilfælde.

- Folk bruger sjældnere kondom med en ny sexpartner, og frygten for sexsygdomme er nok blevet mindre, siger Jeppe Hald om tallene.

- Unge i dag er ikke vokset op med hiv som en dødelig trussel, og de unge er ikke bange på samme måde.

Hos Sex og Samfund anbefaler man, at man udvider seksualundervisningen til også at omfatte ungdomsuddannelserne.

- Når de unge begynder at have sex, så skal de ikke bare have den nødvendige viden om prævention. De skal også kunne handle på deres viden, så de i de konkrete situationer tager de gode og sunde valg, siger han og fortsætter:

- Der er en stor del, som først har deres seksuelle debut, når de er gået ud af grundskolen, og derfor vil vi rigtig gerne have seksualundervisning ind på ungdomsuddannelserne også.

/ritzau/