Telegram

Flygtninge står bag fredagens udgave af Information

En gruppe flygtninge har for en dag overtaget avisen og skriver om alt fra Islamisk Stat til sprogbarrierer.
Telegram
9. oktober 2015 kl. 04:26

Lawla Jawad Mohammadi, Manila Ghafuri og Mustafa Ismail.

Der er ikke meget Jensen og Pedersen over skribenterne i fredagens udgave af Information, som udelukkende er skrevet af flygtninge.

Alle historier i særudgaven af avisen har forbindelse til flygtningesituationen, og forsidehistorien er ingen undtagelse.

Du kan læse Informations avis skrevet af flygtninge her - gratis.

Under overskriften, "Når mændene flygter, betaler de efterladte kvinder prisen", beskriver Lawla Jawad Mohammadi, der er flygtning fra irakisk Kurdistan, hvordan størstedelen af dem, der flygter til Europa, er mænd.

Det har konsekvenser for de kvinder, der bliver i hjemlandet.

Også avisens leder er skrevet af en flygtning, Zach Kadudu fra Kenya, som opfordrer Nobelkomitéen til slet ikke at pege på en modtager af Nobels fredspris, hvor vinderen offentliggøres fredag.

Det vil ifølge ham kunne skabe stor opmærksomhed om de mange personer, der er på flugt fra konflikter flere steder i verden.

- Selvom det selvfølgelig er vigtigt at anerkende, at der findes mange ubesungne helte, som arbejder hårdt for at skabe fred - og som kunne fortjene en fredspris - bør Nobels fredspris i disse ekstraordinære tider ikke uddeles, lyder det i lederen.

I alt 48 sider med historier om blandt andet Islamisk Stat, asylcentre og sprogbarrierer har flygtningene skrevet i samarbejde med Informations journalister. Normalt indeholder avisen 20 siders læsning på en fredag.

Selv forklarer chefredaktør Christian Jensen og Informations administrerende direktør, Mette Davidsen-Nielsen, beslutningen med følgende ord:

- De er tal i en statistik, og de er statister i en politisk debat, de ofte må føle sig fremmede i. Vi taler alle om flygtninge, men i dag er det flygtninge, der taler til os.

- Hver især har de deres historie, deres skæbne, deres faglighed og deres drømme for fremtiden. Men vi hører dem sjældent og kun sporadisk, lyder det fra de to ledere.

/ritzau/

Opdateret 16. december 2015 kl. 10:15

lars abildgaard

Fremragende :-)

Anne-Marie Krogsbøll

TAK!!!!! til Information for dagens papiravis! Fantastisk ide at lade flygtninge skrive avisen for en dag. Der er læsestof og tankevækkende og øjenåbnende beretninger til mange dage - endnu en gang et stort TAK!

Dorte Sørensen

Ja fremragende
Hørte Kulturredaktør Anna von Sperling og Lawja Jawad Mohammadi i P1-morgen.