Telegram

USA-støttet oprørsleder er dræbt under kampe i Syrien

Gruppen Nour al Din al Zinki har modtaget militært udstyr fra USA og er blandt de vigtigste oprørsgrupper.
Telegram
19. oktober 2015 kl. 16:16

En af lederne i den syriske oprørsgruppe Nour al Din al Zinki er blevet dræbt i et angreb i den sydlige del af Aleppo, oplyser oprørsgruppen i en udtalelse.

Nasif Ismail, gruppens militære leder, blev dræbt i sammenstød med regeringstro styrker ifølge gruppen, som har modtaget international støtte i kampen mod præsident Bashar al-Assad.

Det står endnu ikke klart, hvorvidt der er tale om regionen Aleppo eller byen, som inden konflikten var den mest befolkede i Syrien.

Al-Assads styrker har indledt en større offensiv i Aleppo for at genvinde områderne, som oprørsgrupper har fået kontrol over.

Men med støtte fra russiske luftangreb vinder de regeringstro styrker frem på slagmarken i Syrien i den fire år lange borgerkrig.

Nour al Din al Zinki var del af den tidligere alliance Islamisk Koalition. Siden er gruppen blevet uafhængig, men indgår i en alliance på 72 forskellige grupper, som kæmper mod både Assad og den militante bevægelse Islamisk Stat, IS.

Gruppen har modtaget militært udstyr fra USA og er blandt de vigtigste oprørsgrupper i Aleppo.

Flere oprørsgrupper modtog mandag nye forsyninger af anti-tankmissiler fra lande, som modsætter sig al-Assads krav på præsidentposten.

Det siger tre oprørsgrupper, som er tilknyttet Den Frie Syriske Hær, der er en betegnelse for grupper, som kæmper mod al-Assad, men som ikke har en egentlig kommando- og kontrolstruktur.

En talsmand for en af grupperne siger dog, at missilerne ikke rækker.

En række oprørsgrupper har modtaget våben via Tyrkiet som del af en aftale støttet af USA og som i nogle tilfælde har inkluderet militær træning af CIA, den amerikanske efterretningstjeneste.

Leveringen af missilerne lader til at være et indledende svar på russerne og iranernes indblanding i konflikten, skriver Reuters.

Blandt støtterne af oprørerne, som er imod al-Assad, er desuden Saudi-Arabien, Tyrkiet og Qatar.

/ritzau/Reuters

Opdateret 19. oktober 2015 kl. 16:56