Telegram

40 dræbt og 240 såret af bomber i Beiruts Hizbollah-højborg

Islamisk Stat hævder at stå bag to selvmordsangreb, der er de første i det Hizbollah-dominerede område i et år
Telegram
12. november 2015 kl. 18:11

To bombeangreb har torsdag dræbt mindst 43 mennesker i Beirut og såret flere end 240, siger den libanesiske sundhedsminister, Wael Abu Faour, til nyhedsbureauet Reuters.

Angrebene blev udført af to selvmordsbombere og fandt sted i en forstad til det sydlige Beirut, der er domineret af den shiamuslimske Hizbollah-milits.

Bomberne eksploderede næsten samtidig og ramte et shiamuslimsk område ved navn Borj al-Barajneh med boliger og forretninger.

Ifølge indenrigsminister Nouhad Machnouk blev en tredje selvmordsbomber dræbt i en af eksplosionerne, inden han nåede at udløse de sprængstoffer, han selv bar i en vest. Hans lig er blevet fundet.

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) meddeler torsdag aften, at den stod bag bombeangrebene.

IS skriver i en udtalelse, som gruppens tilhængere har lagt på Twitter, at det var en motorcykel læsset med sprængstoffer, der først eksploderede.

Da folk så stimlede sammen om de sårede, sprængte en selvmordsbomber sig ifølge IS i luften midt i menneskemængden.

Angrebene er de første i det Hizbollah-dominerede område i mere end et år.

Hizbollah støtter præsident Bashar al-Assad i den syriske borgerkrig og har sendt mange fra Libanon til Syrien for at kæmpe.

I juni sidste år sprængtes flere bomber i Libanon som følge af krigen i nabolandet Syrien, som Libanon deler flere end 300 kilometer af sin grænse med.

Efter sidste års angreb satte den libanesiske hær kontrolposter op ved indgangene til forstæderne syd for Beirut, mens Hizbollah også selv skærpede sikkerheden.

Libanons premierminister, Tammam Salam, fordømmer angrebene og opfordrer til at stå sammen mod "planer om at skabe splid" i landet.

Eksplosionerne fandt sted, mens libanesiske politikere var samlet til et lovgivende møde for første gang i over et år.

En igangværende politisk krise i Libanon er skyld i, at landet ikke har haft en præsident i 17 måneder, og at regeringen er ude af stand til at tage selv simple beslutninger.

/ritzau/Reuters

Opdateret 13. november 2015 kl. 00:16

ISIS = Israel Secret International Service.