Asterix' far modtager dansk tegneseriepris

En meget overrasket Albert Uderzo modtager den danske tegneseriefestival Art Bubbles Hanne Hansen-ærespris.
14. november 2015 kl. 19:31

Den franske Asterix-tegneseries far, Albert Uderzo, bliver lørdag aften hædret med den danske Hanne Hansen-ærespris på den internationale Art Bubble-tegneseriefestival i Rundetårn i København.

Den 88-årige Uderzo var ikke selv til stede ved prisoverrækkelsen i København, men har i stedet fået statuette og diplom overrakt i sit hjem i Frankrig af en af sidste års modtagere af prisen, Theirry Capezzone.

- Jeg er utroligt beæret og meget rørt. Jeg havde ikke forventet at modtage en dansk tegneseriepris. Jeg takker alle mine danske kolleger og vil opmuntre dem til at fortsætte det gode arbejde. At lave tegneserier er et fantastisk job, siger Albert Uderzo i en video.

Sammen med tekstforfatteren René Goscinny skabte han i 1959 den internationalt kendte tegneseriehelt Asterix. For et par år siden lagde Uderzo efter 34 hæfter blyanten fra sig, mens nye folk tegner videre, og eventyrserien fortsætter.

Hanne Hansen-Prisen er opkaldt efter en figur skabt af den kendte danske tegner Arne Ungermann. 2014 var første år, at prisen blev uddelt på Art Bubbles tegneseriefestival på Danmarks Industrimuseum i Horsens.

Prisen er tegneseriernes svar på filmens danske Bodilpris. Ud over specialprisen, der går til Albert Uderzo, så uddeles der tre priser til danske modtagere. De er udvalgt af sidste års modtagere.

Journalist og tegneserieanmelder Søren Vinterberg får prisen for sit utrættelige arbejde med at formidle og promovere tegneserier. Museumsleder Iben Overgaard modtager prisen for at have etableret et udstillingssted for tegneserien på Storm P. Museet.

Endelig går den sidste pris til tegner og forfatter Per Sanderhage, som siden 1971 har arbejdet med tegneserier og i mange år har holdt liv i serien om bjørnen Rasmus Klump og hans venner Pingo, Pelle, Skæg og Knalle samt det gode skib Mary.

Festivalen fortsætter i Rundetårn søndag.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer